Nye lass krever plass

Oppbevaring

Salget av oppbevaringsmøbler går så det suser, viser en ny undersøkelse fra Prognosesenteret. Den store kjøpefesten gir behov for flere skuffer og hyller – i alle rom.

Møbelanalysen er en undersøkelse som tar pulsen på nordmenns møbelkjøp. Analysen gjennomføres av Prognosesenteret på vegne av Møbelrådet.

Undersøkelsen viser at over 70 % av alle møbelkjøpere har handlet skap, bokhyller og oppbevaringsmøbler over en periode på tre måneder.

Knut Skoe i Møbelrådet tror at den sterke økonomien har skylda. Tidenes største kjøpefest gjør at vi også trenger flere oppbevaringsmøbler.

- Det er tydelig at folk har et stort behov for nye oppbevaringsmøbler. Vi er også i høyeste grad et boklesende folk – hele 30 prosent av de som handlet møbler første kvartal i år, handlet bokhyller eller andre hyller.

Skoe forteller videre at også møbelbransjen har fått et løft de siste årene. – Vi ser også at publikum vurderer norske møbelprodusenter som svært gode både når det gjelder kvalitet og design.

Bøker i stua igjen
Eirik Soltvedt, daglig leder i PEGA, som produserer skap, - hylle og reolsystemer mener de gode tidene fører til at nordmenn setter større krav til møblene de skal oppbevare ting i.

- Særlig i stuen har vi sett et stort sceneskifte de siste årene. Flatskjermenes inntreden har gjort at mange har byttet ut den tradisjonelle tv-benken med nye hyllesystemer der skjermen blir hengende som et bilde. Arveporselenet som tidligere sto i en stor og tung reol langs veggen i stuen er flyttet inn i integrerte skap på kjøkkenet. Igjen i stuen står kanskje et stilig glasskap med et begrenset utvalg av pyntegjenstander, sier Soltvedt.

Også bøkene er på vei inn i stuen igjen. – Bøkene har en stund vært ute av stuen, men vi merker at stadig flere ønsker seg hylleløsninger som bringer bøkene tilbake. Gamle verker og nye bestselgere er igjen blitt status, og ikke noe vi gjemmer bort, sier Soltvedt.

Vi investerer i garderoben
Også på soverommet byttes oppbevaringsmøblene ut. Produsenten ELFA har i en årrekke laget oppbevaringsløsninger for norske hjem. Viseadministrerende i ELFA, Erik Pettersen kan fortelle om økt omsetning det siste året.

- Allerede hittil i år har vi opplevd en økning på 19 prosent fra forrige år. Det er tydelig at folk ikke bare investerer i ting, men også steder å gjøre av tingene, forteller Erik Pettersen.

Endringen er spesielt tydelig på soverommet, hvor de tradisjonelle hvite garderobeskapene byttes ut.

- Vi ser en tydelig dreiing mot hylleløsninger og skyvedører, særlig i nye leiligheter og hus. Folk er mer opptatt av kvalitet og ønsker skap som varer, i stedet for rimeligere som kanskje ikke tåler å bli flyttet rundt. I tillegg er det populært med luftige løsninger som gir bedre oversikt og får innholdet til å se penere ut.

23. oktober 2008

Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Oppbevaring Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

7 smarte oppbevaringsløsninger som du garantert vil ha hjemme

Oppbevaring Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Oppbevaring Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor...

Våre beste oppbevaringstips

Oppbevaring Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Organiser gangen på 1-2-3

Oppbevaring Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Orden på rotet med smart oppbevaring

Oppbevaring Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Badstuen ble til en sportsbod

Oppbevaring Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Utnytt plassen under trappa

Oppbevaring Mange har en trapp fra gangen og opp i andre etasje, noen har trapp fra stue eller kjøkken. Her er tipsene til hva du kan gjøre med dødplassen under...

Oppbevaring som gjør livet enklere

Oppbevaring Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Nå skal jula ryddes ut

Oppbevaring Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Innred hobbyrommet

Oppbevaring For gode, velfungerende hobbyrom er det store stikkordet oppbevaring. Masse oppbevaring.

Få orden på rotet!

Oppbevaring Strever du med å holde orden på rotet? Hyller, esker, kommoder, skap og knagger hjelper deg til å få et mer ryddig hjem.

Rot i virkeligheten?

Oppbevaring Er det rot i virkeligheten hos deg? Truer kaoset med å ta over hjemme? Slapp av, det finnes råd.

Utnytt plassen med kreative løsninger

Oppbevaring Tenk kreative løsninger, og du kan både utnytte plassen i boligen og holde orden på ting.

Orden i bøttekottet

Oppbevaring Er du lei av å lete etter rengjøringsredskapene i et trangt bøttekott kan vi gi deg et enkelt tips: rydd! Skaff deg nye oppbevaringsbokser, og det blir...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no