Nye lass krever plass

Oppbevaring

Salget av oppbevaringsmøbler går så det suser, viser en ny undersøkelse fra Prognosesenteret. Den store kjøpefesten gir behov for flere skuffer og hyller – i alle rom.

Møbelanalysen er en undersøkelse som tar pulsen på nordmenns møbelkjøp. Analysen gjennomføres av Prognosesenteret på vegne av Møbelrådet.

Undersøkelsen viser at over 70 % av alle møbelkjøpere har handlet skap, bokhyller og oppbevaringsmøbler over en periode på tre måneder.

Knut Skoe i Møbelrådet tror at den sterke økonomien har skylda. Tidenes største kjøpefest gjør at vi også trenger flere oppbevaringsmøbler.

- Det er tydelig at folk har et stort behov for nye oppbevaringsmøbler. Vi er også i høyeste grad et boklesende folk – hele 30 prosent av de som handlet møbler første kvartal i år, handlet bokhyller eller andre hyller.

Skoe forteller videre at også møbelbransjen har fått et løft de siste årene. – Vi ser også at publikum vurderer norske møbelprodusenter som svært gode både når det gjelder kvalitet og design.

Bøker i stua igjen
Eirik Soltvedt, daglig leder i PEGA, som produserer skap, - hylle og reolsystemer mener de gode tidene fører til at nordmenn setter større krav til møblene de skal oppbevare ting i.

- Særlig i stuen har vi sett et stort sceneskifte de siste årene. Flatskjermenes inntreden har gjort at mange har byttet ut den tradisjonelle tv-benken med nye hyllesystemer der skjermen blir hengende som et bilde. Arveporselenet som tidligere sto i en stor og tung reol langs veggen i stuen er flyttet inn i integrerte skap på kjøkkenet. Igjen i stuen står kanskje et stilig glasskap med et begrenset utvalg av pyntegjenstander, sier Soltvedt.

Også bøkene er på vei inn i stuen igjen. – Bøkene har en stund vært ute av stuen, men vi merker at stadig flere ønsker seg hylleløsninger som bringer bøkene tilbake. Gamle verker og nye bestselgere er igjen blitt status, og ikke noe vi gjemmer bort, sier Soltvedt.

Vi investerer i garderoben
Også på soverommet byttes oppbevaringsmøblene ut. Produsenten ELFA har i en årrekke laget oppbevaringsløsninger for norske hjem. Viseadministrerende i ELFA, Erik Pettersen kan fortelle om økt omsetning det siste året.

- Allerede hittil i år har vi opplevd en økning på 19 prosent fra forrige år. Det er tydelig at folk ikke bare investerer i ting, men også steder å gjøre av tingene, forteller Erik Pettersen.

Endringen er spesielt tydelig på soverommet, hvor de tradisjonelle hvite garderobeskapene byttes ut.

- Vi ser en tydelig dreiing mot hylleløsninger og skyvedører, særlig i nye leiligheter og hus. Folk er mer opptatt av kvalitet og ønsker skap som varer, i stedet for rimeligere som kanskje ikke tåler å bli flyttet rundt. I tillegg er det populært med luftige løsninger som gir bedre oversikt og får innholdet til å se penere ut.

23 oktober 2008

7 tips til smartere oppbevaring

Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg.

Nå skal jula ryddes ut

Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Organiser gangen på 1-2-3

Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Bokhyller som er kreative og morsomme

Bokhyller behøver ikke være firkantet og vannrette. Det er lov å leke seg med form og uttrykk.

Himmelhøye rom med fantastisk utsikt

Rekkehuset i Tromsø med himmelhøye rom, smekre innrednings-detaljer og rå materialmiks skaper en perfekt ramme for panorama-utsikten til den nordnorske...

Riktig oppbevaring av vin

Riktig oppbevaring av vin avgjør om vinen når sitt fulle potensial eller ei.

Badstuen ble til en sportsbod

Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Få smartere rom med skyvedører

Skyvedører er godt for mer enn garderoben på soverommet eller i gangen – de kan også brukes til lure løsninger for mer plass, flere rom eller rett og...

Proff vinkjeller i hus og hytte

Du trenger ingen kjeller for å lage en proff vinkjeller. Et kott kan være nok.

13 ting du kan bruke Ikea-posen til

Den velkjente blå Ikea-posen kan brukes til mange andre ting enn å frakte varene hjem fra Ikea.

Ryddemetoden som faktisk funker

Ryddeguru Marie Kondo er på alles lepper, og det med god grunn. Lær metoden hennes og bli kvitt rotet én gang for alle.

Synnøve Skarbø med ny bok: Slik blir hun kvitt rotet

Da Synnøve Skarbø møtte veggen begynte hun å rydde. Gjennom fire år utviklet hun det «perfekte» ryddesystemet. Nå deler hun sine personlige triks til...

Orden på rotet med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Unngå rot med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger for oppbevaring.

Fem gode oppbevaringsløsninger

God plass til oppbevaring kan man aldri få for mye av. Å bruke innredningsdetaljer på en annen måte, skaper nye, spennende og personlige oppbevaringsløs...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no