Bilde: Produsentene

Oppbevaring som gjør livet enklere

Oppbevaring

Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Våren er tiden for nye begynnelser. Ute spirer og gror det, og det kan iblant virke som det samme skjer inne. For når vinterens mørke har lettet, oppdager man plutselig at det flyter av ting og tang i huset.

Det er bare å innse det – det er på tide med ikke bare en vårrengjøring, men en vårorganisering! Ta kontroll over kaoset og skaff deg noen smarte oppbevaringsløsninger som hjelper deg å holde styr på hverdagen.


Hold orden: Gjem bort smårotet i fargerike esker. Dette settet er fra Ikea.

Hold orden på hageredskapene
Aprilsola varmer og minner om at det ikke er lenge før det er hagetid igjen. Benytt denne perioden hvor hagearbeidet ennå ikke krever så mye av deg og legg grunnlaget for god orden i hageredskapene her og nå.

Et hendig oppbevaringssystem i garasjen gjør at du både finner redskapen du trenger uten å behøve lete og du vet hvor ting skal legges på plass etter bruk, slik at du dermed slipper å rote. Et slikt system bør ha plass til å henge både større redskaper som kost og greip og mindre saker som saks og små håndholdte kultivatorer. Du bør også ha rikelig med hyller hvor du kan sette fra deg vannkanner, krukker og støvler, men også små oppbevaringsskuffer til småsaker som frøposer, hyssingnøster og lignende.

Skjult bak en skyvedør
Skyvedører er ikke utelukkende for garderober. Du kan like gjerne bruke skyvedører på kjøkkenet for å gjemme bort melposer og kjøkkenmaskiner. Eller hvorfor ikke sette opp skyvedører langs den ene veggen i stua og plasser TV-en og andre forstyrrende elementer i skapet? En skyvedør er ganske enkelt en elegant måte å gjemme bort husets rot på.

Gjem unna lekene

Les også:

Brukte teposer fungerer som turbogjødsel for hagen

Ikke kast teposen etter bruk – den er nemlig en liten gjødslingsbombe og fungerer utmerket til å skremme bort mus!

For småbarnsforeldre kan barns leketøy være en kilde til frustrasjon når kvelden kommer og stua flyter over av leker. Gir du lekene et fast hjem i stua går det mye fortere å rydde opp enn om alt skal bæres inn på barnas soverom når dagen er omme.

En romslig flettet kurv er både pen å se på og enkel å bære med seg rundt i stua. Putt leke i kurven og sett en pen pyntepute på toppen eller dander et koselig pledd over, og vips! så er lekene gjemt bort. Ideen er hentet fra bloggen Fru Fly, hvor du også finner en rekke andre snedige ideer for  oppbevaring av saker og ting.

Fra stygt til vakkert
Kurver og esker er også fine oppbevaringsplasser for andre løse ting. Mindre pene baderomsting kan plasseres i en dekorativ boks. På denne måten er de lett tilgjengelig, men uten at det skjemmer helhetsinntrykket på badet.

Har du kjæledyr, kan emaljetønner være er fin måte å oppbevare katte- eller hundematen på. De er romslige og lufttette, men uten den glorete innpakningen som fôret kommer i. Det samme gjelder for vaskepulver.

5. april 2010

Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Oppbevaring Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

7 smarte oppbevaringsløsninger som du garantert vil ha hjemme

Oppbevaring Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

4 apper som gjør huset ryddig

Oppbevaring Tjen penger på ting du ønsker å bli kvitt. Her er 4 apper som du ikke klarer deg uten når du skal selge brukte ting på nett.

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Oppbevaring Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor du bør begynne.

Våre beste oppbevaringstips

Oppbevaring Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Organiser gangen på 1-2-3

Oppbevaring Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Orden på rotet med smart oppbevaring

Oppbevaring Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Badstuen ble til en sportsbod

Oppbevaring Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Utnytt plassen under trappa

Oppbevaring Mange har en trapp fra gangen og opp i andre etasje, noen har trapp fra stue eller kjøkken. Her er tipsene til hva du kan gjøre med dødplassen under...

Nå skal jula ryddes ut

Oppbevaring Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Innred hobbyrommet

Oppbevaring For gode, velfungerende hobbyrom er det store stikkordet oppbevaring. Masse oppbevaring.

Få orden på rotet!

Oppbevaring Strever du med å holde orden på rotet? Hyller, esker, kommoder, skap og knagger hjelper deg til å få et mer ryddig hjem.

Rot i virkeligheten?

Oppbevaring Er det rot i virkeligheten hos deg? Truer kaoset med å ta over hjemme? Slapp av, det finnes råd.

Utnytt plassen med kreative løsninger

Oppbevaring Tenk kreative løsninger, og du kan både utnytte plassen i boligen og holde orden på ting.

Orden i bøttekottet

Oppbevaring Er du lei av å lete etter rengjøringsredskapene i et trangt bøttekott kan vi gi deg et enkelt tips: rydd! Skaff deg nye oppbevaringsbokser, og det blir...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no