Bilde: Produsentene

Oppbevaring som gjør livet enklere

Oppbevaring

Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Våren er tiden for nye begynnelser. Ute spirer og gror det, og det kan iblant virke som det samme skjer inne. For når vinterens mørke har lettet, oppdager man plutselig at det flyter av ting og tang i huset.

Det er bare å innse det – det er på tide med ikke bare en vårrengjøring, men en vårorganisering! Ta kontroll over kaoset og skaff deg noen smarte oppbevaringsløsninger som hjelper deg å holde styr på hverdagen.


Hold orden: Gjem bort smårotet i fargerike esker. Dette settet er fra Ikea.

Hold orden på hageredskapene
Aprilsola varmer og minner om at det ikke er lenge før det er hagetid igjen. Benytt denne perioden hvor hagearbeidet ennå ikke krever så mye av deg og legg grunnlaget for god orden i hageredskapene her og nå.

Et hendig oppbevaringssystem i garasjen gjør at du både finner redskapen du trenger uten å behøve lete og du vet hvor ting skal legges på plass etter bruk, slik at du dermed slipper å rote. Et slikt system bør ha plass til å henge både større redskaper som kost og greip og mindre saker som saks og små håndholdte kultivatorer. Du bør også ha rikelig med hyller hvor du kan sette fra deg vannkanner, krukker og støvler, men også små oppbevaringsskuffer til småsaker som frøposer, hyssingnøster og lignende.

Skjult bak en skyvedør
Skyvedører er ikke utelukkende for garderober. Du kan like gjerne bruke skyvedører på kjøkkenet for å gjemme bort melposer og kjøkkenmaskiner. Eller hvorfor ikke sette opp skyvedører langs den ene veggen i stua og plasser TV-en og andre forstyrrende elementer i skapet? En skyvedør er ganske enkelt en elegant måte å gjemme bort husets rot på.

Gjem unna lekene

For småbarnsforeldre kan barns leketøy være en kilde til frustrasjon når kvelden kommer og stua flyter over av leker. Gir du lekene et fast hjem i stua går det mye fortere å rydde opp enn om alt skal bæres inn på barnas soverom når dagen er omme.

En romslig flettet kurv er både pen å se på og enkel å bære med seg rundt i stua. Putt leke i kurven og sett en pen pyntepute på toppen eller dander et koselig pledd over, og vips! så er lekene gjemt bort. Ideen er hentet fra bloggen Fru Fly, hvor du også finner en rekke andre snedige ideer for  oppbevaring av saker og ting.

Fra stygt til vakkert
Kurver og esker er også fine oppbevaringsplasser for andre løse ting. Mindre pene baderomsting kan plasseres i en dekorativ boks. På denne måten er de lett tilgjengelig, men uten at det skjemmer helhetsinntrykket på badet.

Har du kjæledyr, kan emaljetønner være er fin måte å oppbevare katte- eller hundematen på. De er romslige og lufttette, men uten den glorete innpakningen som fôret kommer i. Det samme gjelder for vaskepulver.

5 april 2010

Nå skal jula ryddes ut

Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Organiser gangen på 1-2-3

Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Bokhyller som er kreative og morsomme

Bokhyller behøver ikke være firkantet og vannrette. Det er lov å leke seg med form og uttrykk.

Himmelhøye rom med fantastisk utsikt

Rekkehuset i Tromsø med himmelhøye rom, smekre innrednings-detaljer og rå materialmiks skaper en perfekt ramme for panorama-utsikten til den nordnorske...

Riktig oppbevaring av vin

Riktig oppbevaring av vin avgjør om vinen når sitt fulle potensial eller ei.

Badstuen ble til en sportsbod

Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Få smartere rom med skyvedører

Skyvedører er godt for mer enn garderoben på soverommet eller i gangen – de kan også brukes til lure løsninger for mer plass, flere rom eller rett og...

Proff vinkjeller i hus og hytte

Du trenger ingen kjeller for å lage en proff vinkjeller. Et kott kan være nok.

13 ting du kan bruke Ikea-posen til

Den velkjente blå Ikea-posen kan brukes til mange andre ting enn å frakte varene hjem fra Ikea.

Ryddemetoden som faktisk funker

Ryddeguru Marie Kondo er på alles lepper, og det med god grunn. Lær metoden hennes og bli kvitt rotet én gang for alle.

Synnøve Skarbø med ny bok: Slik blir hun kvitt rotet

Da Synnøve Skarbø møtte veggen begynte hun å rydde. Gjennom fire år utviklet hun det «perfekte» ryddesystemet. Nå deler hun sine personlige triks til...

Orden på rotet med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Unngå rot med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger for oppbevaring.

Fem gode oppbevaringsløsninger

God plass til oppbevaring kan man aldri få for mye av. Å bruke innredningsdetaljer på en annen måte, skaper nye, spennende og personlige oppbevaringsløs...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no