Bilde: Produsentene

Oppbevaring som gjør livet enklere

Oppbevaring

Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Våren er tiden for nye begynnelser. Ute spirer og gror det, og det kan iblant virke som det samme skjer inne. For når vinterens mørke har lettet, oppdager man plutselig at det flyter av ting og tang i huset.

Det er bare å innse det – det er på tide med ikke bare en vårrengjøring, men en vårorganisering! Ta kontroll over kaoset og skaff deg noen smarte oppbevaringsløsninger som hjelper deg å holde styr på hverdagen.


Hold orden: Gjem bort smårotet i fargerike esker. Dette settet er fra Ikea.

Hold orden på hageredskapene
Aprilsola varmer og minner om at det ikke er lenge før det er hagetid igjen. Benytt denne perioden hvor hagearbeidet ennå ikke krever så mye av deg og legg grunnlaget for god orden i hageredskapene her og nå.

Et hendig oppbevaringssystem i garasjen gjør at du både finner redskapen du trenger uten å behøve lete og du vet hvor ting skal legges på plass etter bruk, slik at du dermed slipper å rote. Et slikt system bør ha plass til å henge både større redskaper som kost og greip og mindre saker som saks og små håndholdte kultivatorer. Du bør også ha rikelig med hyller hvor du kan sette fra deg vannkanner, krukker og støvler, men også små oppbevaringsskuffer til småsaker som frøposer, hyssingnøster og lignende.

Skjult bak en skyvedør
Skyvedører er ikke utelukkende for garderober. Du kan like gjerne bruke skyvedører på kjøkkenet for å gjemme bort melposer og kjøkkenmaskiner. Eller hvorfor ikke sette opp skyvedører langs den ene veggen i stua og plasser TV-en og andre forstyrrende elementer i skapet? En skyvedør er ganske enkelt en elegant måte å gjemme bort husets rot på.

Gjem unna lekene

For småbarnsforeldre kan barns leketøy være en kilde til frustrasjon når kvelden kommer og stua flyter over av leker. Gir du lekene et fast hjem i stua går det mye fortere å rydde opp enn om alt skal bæres inn på barnas soverom når dagen er omme.

En romslig flettet kurv er både pen å se på og enkel å bære med seg rundt i stua. Putt leke i kurven og sett en pen pyntepute på toppen eller dander et koselig pledd over, og vips! så er lekene gjemt bort. Ideen er hentet fra bloggen Fru Fly, hvor du også finner en rekke andre snedige ideer for  oppbevaring av saker og ting.

Fra stygt til vakkert
Kurver og esker er også fine oppbevaringsplasser for andre løse ting. Mindre pene baderomsting kan plasseres i en dekorativ boks. På denne måten er de lett tilgjengelig, men uten at det skjemmer helhetsinntrykket på badet.

Har du kjæledyr, kan emaljetønner være er fin måte å oppbevare katte- eller hundematen på. De er romslige og lufttette, men uten den glorete innpakningen som fôret kommer i. Det samme gjelder for vaskepulver.

5 april 2010

4 apper som gjør huset ryddig

Tjen penger på ting du ønsker å bli kvitt. Her er 4 apper som du ikke klarer deg uten når du skal selge brukte ting på nett.

Skap full orden - rom for rom

Lei av kaoset i gangen, garderobeskapet og på kjøkkenet? Oppbevaringsdronningen Paulina Draganja gir sine beste tips for å skape system av rotet.

8 ting du ikke må oppbevare på badet

Det fuktige miljølet på badet gjør at det er flere ting som ikke burde oppbevares her. Likevel kan vi garantere at du oppbevarer minst én av tingene...

7 smarte måter å bruke magnetlister på

Vi får ikke nok av smart oppbevaring – denne gangen med magnetlister. Visste du egentlig hvor mye du kan bruke en magnetlist til?

Ikea-trikset alle småbarnsforeldre vil elske

Et enklere og smartere Ikea-triks skal du lete lenge etter.

Synnøve Skarbø med ny bok: Slik blir hun kvitt rotet

Da Synnøve Skarbø møtte veggen begynte hun å rydde. Gjennom fire år utviklet hun det «perfekte» ryddesystemet. Nå deler hun sine personlige triks til...

7 smarte oppbevaringsløsninger som du garantert vil ha hjemme

Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

Ikea-møblet som passer i alle rom

Trones er en skikkelig skoskapklassiker. Bare fantasien setter grenser for hvor du kan bruke dette superfunksjonelle oppbevaringsmøblet.

10 ryddetips som gjør deg lykkeligere

La deg inspirere av hvordan japanske Fumio Sasaki gikk fra rotekopp til fullblods minimalist. Se hans beste tips!

Oppbevaring i gangen - få orden på skoene

Her er noen smarte oppbevaringsløsninger for sko i gangen.

Badstuen ble til en sportsbod

Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Utnytt plassen under trappa

Mange har en trapp fra gangen og opp i andre etasje, noen har trapp fra stue eller kjøkken. Her er tipsene til hva du kan gjøre med dødplassen under...

Nå skal jula ryddes ut

Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Innred hobbyrommet

For gode, velfungerende hobbyrom er det store stikkordet oppbevaring. Masse oppbevaring.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no