Disse skyvedørene fra Elfa gjør garderoben til et blikkfang.
Disse skyvedørene fra Elfa gjør garderoben til et blikkfang. Bilde: Produsentene

Få smartere rom med skyvedører

Oppbevaring

Skyvedører er godt for mer enn garderoben på soverommet eller i gangen – de kan også brukes til lure løsninger for mer plass, flere rom eller rett og slett skjule rot.

Har du noen ganger tenkt at det kunne være greit med et ekstra rom? Eller drømmer du kanskje om walk-in-garderobe på soverommet?

Sats på skyvedører – de kan brukes både som romavdelere og skapdører på mange slags vis.

– Det er veldig smart med skyvedører. De gir fleksible løsninger og frigjør mye gulvplass, og de kan brukes til å skjule rot, sier interiørdesigner Kaja Hanevold hos Kreo. Hun mener folk blir stadig mer opptatt av praktiske løsninger og rom som fyller flere funksjoner.

Tenk kreativt! Hva med å avgrense en kontorplass på soverommet med en skyvedør? Eller å få plass til en liten kjøkkenkrok på hybelen?

Her har JKE Design brukt skyvedører som romadskillere for å kunne lukke kjøkkendelen av mot spisestuen.

Mange familier med tenåringer i huset, kan ha behov for å dele stua i to hvis noen vil være litt i fred. Dette får du lett til med en skyvedør, samtidig som dere kan velge å ha rommet åpent.

Les også:

Bør du bytte vinduer?

Bør du bytte vinduer? U-verdien avgjør.

Mange har også bare ett bad som skal være hverdagsbad, gjestebad og vaskerom i ett, og da blir rommet mye hyggeligere om du gjemmer bort maskinene med en skyvedør, foreslår interiørdesigneren.

Pynter opp

En skyvedør kan også fungere som en dekorativ fondvegg. Gå for en fin dør i en kontrastfarge til resten av rommet, eller du kan rett og slett bruke løse veggpaneler som festes til en skinne i taket.

Vårt tips er å sjekke ut MDF 3D, som lager dekorpaneler i spenstige farger og mønstre. Og blir du lei, er det bare å bytte ut panelet med noe annet. Bak panelet kan du for eksempel plassere støvsuger og strykebrett – gjenstander du bruker i hverdagen, men ikke ivrer etter å ha stående fremme.

Skjul redskapene i garasje og bod bak skyvedører! Fra JKE Design.

Les også:

Våre beste oppbevaringstips

Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Danske JKE Design og Solberg Aluminium lager også smarte og fleksible skyvedørssystemer.

– Mange velger skyvedører av glass, siden de slipper inn mye lys. Har du speil i et av panelene i  skyvedørsgarderoben, slipper du å henge opp et eget helfigurspeil, påpeker interiørdesigner Kaja Hanevold, som også foreslår å tapetsere skyvedøren for en dekorativ effekt – eller male med tavlemaling om den skal brukes på barnerommet.

– Skyvedører finnes i varierende kvaliteter. Skal døra være mye i bruk, bør du gå for noe solid. Nå finnes det også såkalte pocket doors – skyvedører som vippes ut og så går inn i veggen. Disse er fine til blant annet å lage en ekstra arbeidsstasjon ved kjøkkenskapene, eller en liten kontorplass, forteller Hanevold.

Ellers finnes det skyvedører av kassetypen, som også skyves inn i veggen, eller den typen som monteres på skinner i veggen og i taket.

Om Kreo

Kreo interiørarkitektur gir råd til hvordan du skaper et helhetlig interiør som uttrykker personlighet og egenart. Interiørarkitektene tar seg tid til å bli kjent med familien deres, og jobber innenfor ulike budsjettrammer. Det kan være lurt å ta en prat med en interiørarkitekt om dere trenger hjelp til å se boligens potensiale, og hvordan dere skaper unike løsninger for nettopp deres hjem. Kreo ser på elementer som planløsning, fargepaletter, materialvalg og belysning.

Les mer på Kreo.no

 KJØPETIPS
www.jke-design.dk
www.mdf3d.eu
www.skapnett.com
www.solbergaluminium.no
www.amigasystem.no

Les også:

Oppbevaring som gjør livet enklere

Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

27. februar 2014

Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Oppbevaring Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

7 smarte oppbevaringsløsninger som du garantert vil ha hjemme

Oppbevaring Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Oppbevaring Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor...

Våre beste oppbevaringstips

Oppbevaring Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Organiser gangen på 1-2-3

Oppbevaring Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Orden på rotet med smart oppbevaring

Oppbevaring Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Badstuen ble til en sportsbod

Oppbevaring Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Utnytt plassen under trappa

Oppbevaring Mange har en trapp fra gangen og opp i andre etasje, noen har trapp fra stue eller kjøkken. Her er tipsene til hva du kan gjøre med dødplassen under...

Oppbevaring som gjør livet enklere

Oppbevaring Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Nå skal jula ryddes ut

Oppbevaring Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Innred hobbyrommet

Oppbevaring For gode, velfungerende hobbyrom er det store stikkordet oppbevaring. Masse oppbevaring.

Få orden på rotet!

Oppbevaring Strever du med å holde orden på rotet? Hyller, esker, kommoder, skap og knagger hjelper deg til å få et mer ryddig hjem.

Rot i virkeligheten?

Oppbevaring Er det rot i virkeligheten hos deg? Truer kaoset med å ta over hjemme? Slapp av, det finnes råd.

Utnytt plassen med kreative løsninger

Oppbevaring Tenk kreative løsninger, og du kan både utnytte plassen i boligen og holde orden på ting.

Orden i bøttekottet

Oppbevaring Er du lei av å lete etter rengjøringsredskapene i et trangt bøttekott kan vi gi deg et enkelt tips: rydd! Skaff deg nye oppbevaringsbokser, og det blir...