Disse skyvedørene fra Elfa gjør garderoben til et blikkfang.
Disse skyvedørene fra Elfa gjør garderoben til et blikkfang. Bilde: Produsentene

Få smartere rom med skyvedører

Oppbevaring

Skyvedører er godt for mer enn garderoben på soverommet eller i gangen – de kan også brukes til lure løsninger for mer plass, flere rom eller rett og slett skjule rot.

Har du noen ganger tenkt at det kunne være greit med et ekstra rom? Eller drømmer du kanskje om walk-in-garderobe på soverommet?

Sats på skyvedører – de kan brukes både som romavdelere og skapdører på mange slags vis.

– Det er veldig smart med skyvedører. De gir fleksible løsninger og frigjør mye gulvplass, og de kan brukes til å skjule rot, sier interiørdesigner Kaja Hanevold hos Kreo. Hun mener folk blir stadig mer opptatt av praktiske løsninger og rom som fyller flere funksjoner.

Tenk kreativt! Hva med å avgrense en kontorplass på soverommet med en skyvedør? Eller å få plass til en liten kjøkkenkrok på hybelen?

Her har JKE Design brukt skyvedører som romadskillere for å kunne lukke kjøkkendelen av mot spisestuen.

Mange familier med tenåringer i huset, kan ha behov for å dele stua i to hvis noen vil være litt i fred. Dette får du lett til med en skyvedør, samtidig som dere kan velge å ha rommet åpent.

Mange har også bare ett bad som skal være hverdagsbad, gjestebad og vaskerom i ett, og da blir rommet mye hyggeligere om du gjemmer bort maskinene med en skyvedør, foreslår interiørdesigneren.

Pynter opp

En skyvedør kan også fungere som en dekorativ fondvegg. Gå for en fin dør i en kontrastfarge til resten av rommet, eller du kan rett og slett bruke løse veggpaneler som festes til en skinne i taket.

Vårt tips er å sjekke ut MDF 3D, som lager dekorpaneler i spenstige farger og mønstre. Og blir du lei, er det bare å bytte ut panelet med noe annet. Bak panelet kan du for eksempel plassere støvsuger og strykebrett – gjenstander du bruker i hverdagen, men ikke ivrer etter å ha stående fremme.

Skjul redskapene i garasje og bod bak skyvedører! Fra JKE Design.

Danske JKE Design og Solberg Aluminium lager også smarte og fleksible skyvedørssystemer.

– Mange velger skyvedører av glass, siden de slipper inn mye lys. Har du speil i et av panelene i  skyvedørsgarderoben, slipper du å henge opp et eget helfigurspeil, påpeker interiørdesigner Kaja Hanevold, som også foreslår å tapetsere skyvedøren for en dekorativ effekt – eller male med tavlemaling om den skal brukes på barnerommet.

– Skyvedører finnes i varierende kvaliteter. Skal døra være mye i bruk, bør du gå for noe solid. Nå finnes det også såkalte pocket doors – skyvedører som vippes ut og så går inn i veggen. Disse er fine til blant annet å lage en ekstra arbeidsstasjon ved kjøkkenskapene, eller en liten kontorplass, forteller Hanevold.

Ellers finnes det skyvedører av kassetypen, som også skyves inn i veggen, eller den typen som monteres på skinner i veggen og i taket.

Om Kreo

Kreo interiørarkitektur gir råd til hvordan du skaper et helhetlig interiør som uttrykker personlighet og egenart. Interiørarkitektene tar seg tid til å bli kjent med familien deres, og jobber innenfor ulike budsjettrammer. Det kan være lurt å ta en prat med en interiørarkitekt om dere trenger hjelp til å se boligens potensiale, og hvordan dere skaper unike løsninger for nettopp deres hjem. Kreo ser på elementer som planløsning, fargepaletter, materialvalg og belysning.

Les mer på Kreo.no

 KJØPETIPS
www.jke-design.dk
www.mdf3d.eu
www.skapnett.com
www.solbergaluminium.no
www.amigasystem.no

27 februar 2014

Nå skal jula ryddes ut

Har du ikke ryddet vekk julepynten, er det bare å sette igang. Trettende dag jul skal julen ut av huset.

Organiser gangen på 1-2-3

Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Bokhyller som er kreative og morsomme

Bokhyller behøver ikke være firkantet og vannrette. Det er lov å leke seg med form og uttrykk.

Himmelhøye rom med fantastisk utsikt

Rekkehuset i Tromsø med himmelhøye rom, smekre innrednings-detaljer og rå materialmiks skaper en perfekt ramme for panorama-utsikten til den nordnorske...

Riktig oppbevaring av vin

Riktig oppbevaring av vin avgjør om vinen når sitt fulle potensial eller ei.

Badstuen ble til en sportsbod

Den store, sporty familien i det lille huset hadde behov for mer oppbevaring. Derfor røyk badstuen ut og inn kom hyller og bokser.

Proff vinkjeller i hus og hytte

Du trenger ingen kjeller for å lage en proff vinkjeller. Et kott kan være nok.

13 ting du kan bruke Ikea-posen til

Den velkjente blå Ikea-posen kan brukes til mange andre ting enn å frakte varene hjem fra Ikea.

Ryddemetoden som faktisk funker

Ryddeguru Marie Kondo er på alles lepper, og det med god grunn. Lær metoden hennes og bli kvitt rotet én gang for alle.

Synnøve Skarbø med ny bok: Slik blir hun kvitt rotet

Da Synnøve Skarbø møtte veggen begynte hun å rydde. Gjennom fire år utviklet hun det «perfekte» ryddesystemet. Nå deler hun sine personlige triks til...

Orden på rotet med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger!

Unngå rot med smart oppbevaring

Interiørarkitekt Kaja Hanevold kan kunsten å skjule rot i rom med skreddersydde hyller og skap. Se hennes smarte løsninger for oppbevaring.

Fem gode oppbevaringsløsninger

God plass til oppbevaring kan man aldri få for mye av. Å bruke innredningsdetaljer på en annen måte, skaper nye, spennende og personlige oppbevaringsløs...

Smarte og gode oppbevaringsløsninger

Liten plass til oppbevaring eller bare dårlig planlagt? Vi gir deg tips til oppbevaringsløsninger – i alle mulige hjørner og kanter.