10 geniale rengjøringstips

Rengjøring og inneklima

Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.   

Disse triksene sparer deg tid og bryderi i hverdagen.
Disse triksene sparer deg tid og bryderi i hverdagen. Bilde: iStock

Vi har tipsene til deg, enten du vil ha glatte skjorter, skinnende frisk oppvaskmaskin eller åpne avløpet. 

1. Isbiter i tørketrommelen

Å stryke skjorter er kjedelig, men det er jo ikke noe gøy med krøllete skjorter heller. En måte å unngå denne problematikken på, er å putte en isbit eller to i tørketrommelen sammen med skjortene. Her kan du se en video av hvordan det funker. 

 

Les også:

Så enkelt rengjør du blomstervasen

Synes du det er vanskelig å få blomstervasen skikkelig ren? Med dette superknepet blir den skinnende ren.

2. Skinnende rene blomstervaser

Blomster i klare blomstervaser er like vakkert som det er klassisk, men bare hvis blomstervasene er rene og pene. Det kan være en utfordring, men med denne superoppskriften med eddik, natron og vann er du på trygg grunn.  

 

3. Rens avløpet med eggeskall

Med bare noen få knuste eggeskal, skal du se at det blir fart på avløpet igjen. Du må bare knuse skallene i såpass små biter at du får dem nedi sluket. Og her er seks andre smarte ting du kan bruke eggeskall til!

Les også:

Så ofte bør du støvsuge baksiden av kjøleskapet

Rengjør du radioatoren og kompressoren på baksiden av kjøleskapet jevnlig forlenges levetiden betraktelig.

 

4. Vask mikrobølgeovnen med sitroner

Mikrobølgeovner er fantastisk enkle i hverdagen - og kan være fantastisk vanskelige å rengjøre. Men med en liten bolle vann og en halv sitron, skal du se at ting løser seg. Bokstavelig talt.   

 

Les også:

Hva er heksesot?

Heksesot er et nytt fenomen, men hva er det egentlig?

5. Vanlije i støvsugeren 

Selv et gullende rent hjem kan ha godt av litt godlukt. Og det kan du tilføre med en dæsj vaniljesukker i støvsugeren. Vi prøvde selv og var strålende fornøyd med resultatet. 

 

6. Frisk opp madrassen med natron

Natron er et vidundermiddel som absorberer smuss, fukt og vond lukt. Dermed er det et velegnet middel å bruke til rengjøring av madrassen. Her ser du fremgangsmåten! 

 

7. Fjern klistremerker med en hårtørker

Hvis du sliter med å fjerne gjenstridige klistremerker, kan du prøve å bruke en hårføner. Blås på klistremerke fra ca 5 cm avstand, så skal du se limet slippet taket. Mer om metoden samt tre andre smarte klistremerkefjerningstips finner du her. 

 

8. Pussing av sølv og edle metaller

Det blir ikke skikkelig schwung på middagsselskapet uten blankt bestikk. Og tipsene du trenger til pussejobben finner du her (Obs, dansk tekst).    

 

9. Fjern kattehår fra sofaen

Vi elsker kjæledyrene våre, men mange av oss syntes det er litt trøblete med haugene med pels som ligger igjen etter dem. Men med nal, gummihansker eller klesruller, skal du se at hjemmet blir pelsfritt som bare det!

 

10. Den beste måten å vaske krystallglass på

Krystallglass er flotte å se på, føles fornemme å drikke av, men vanskelige å holde rene. Men med denne vidunderoppskriften blir krystallglassene dine bli så gode som nye.   

 

Vil du ha flere smarte tips og triks? Abonner på vårt nyhetsbrev! 

2. oktober 2017
Mer om Rengjøring og inneklima

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Rengjøring og inneklima Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet. 

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Rengjøring og inneklima Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

Slik unngår du tette rør i jula

Rengjøring og inneklima Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute.

Slik rengjør du silikonfuger

Rengjøring og inneklima Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Rengjøring og inneklima Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Rengjøring og inneklima Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset.

Derfor bør du aldri gå inn med uteskoene på

Rengjøring og inneklima Utesko er fulle av bakterier. Sett dem igjen utenfor døra eller på skohylla hvis du vil unngå å dra med deg bakterier inn i hjemmet. 

5 ting du kan vaske med klorin

Rengjøring og inneklima Klorin kan gjøre huset ditt skinnende og rent på flere måter.

Derfor blir t-skjortene dine hullete

Rengjøring og inneklima Har du lurt på hvorfor det stadig dukker opp små hull i t-skjortene dine? Og ja, det kan unngås.

Du blir lykkeligere av å bruke penger på rengjøring

Rengjøring og inneklima En ny kanadisk studie viser at penger kan gjøre deg lykkeligere - så sant du bruker de på de riktige tingene.

Derfor bør du kaste kjøkkensvampen NÅ!

Rengjøring og inneklima Kjøkkensvampen er stappfull av bakterier og bør byttes ut omtrent en gang i uka.

Slik fjerner du stearinflekker

Rengjøring og inneklima Har du fått stearinflekker på duken eller et klesplagg? Fortvil ikke! Her er tipsene som hjelper deg med å fjerne dem.

Slik gjør du hvite plagg hvite igjen

Rengjøring og inneklima Hvite klesplagg som har gulnet er ikke særlig fint. Men med disse tipsene blir alt skinnende hvitt igjen.  

Et hus fullt av svaner

Rengjøring og inneklima Velg deg en svane eller ti for inneklimaets skyld.

Godt inneklima for den lille

Rengjøring og inneklima Godt inneklima er ekstra viktig for babyer, og det er mye å passe på. Visste du for eksempel at du bør pusse opp barnerommet flere måneder før fødsel?