Bilde: Getty Images

5 ting du kan bruke håndsprit til

Rengjøring og inneklima

De fleste av oss bruker selvfølgelig håndsprit på hendene, men visste du at håndsprit kan brukes til en rekke andre smarte ting?

Håndsprit er en effektiv bakteriedreper - særlig i tider hvor influensaen herjer. Men håndsprit kan også være nyttig i andre situasjoner. Vi har funnet fram til fem steder i hjemmet hvor du kan bruke håndsprit:

1. Rengjøring av tastatur og mus

De fleste av oss tilbringer mye tid foran PCen, både på jobb og hjemme, men når rengjorde du tastaturet og musen sist? De er skikkelige bakteriebomber! Ta en klut og fukt den i litt håndsprit og tørk over tastatur og mus. Dette bør gjøres med jevne mellomrom - men vær forsiktig med mengden sprit.

Test deg selv: Er du en slask til å vaske?

2. Fjern tusjmerker og farge

Har barna dine tegnet utenfor eller gjennom papiret, slik at bordet har fått tusjmerker? Håndspriten kan hjelpe! Med litt sprit på en klut kan du enkelt viske vekk merkene. Vi anbefaler ikke å gjøre dette hvis bordet er av tre. 

3. Rengjør fjernkontrollen

Visste du at fjernkontrollen er en skikkelig bakteriebombe? Under knappene gjemmer det seg store mengder bakterier og disse bør fjernes. Fjernkontrollen kan være vanskelig å få ren, men tørker du av den med en klut med håndsprit, så får du fjernet det verste. 

Les også: Derfor bør du bruke nalen i dusjen

4. Tørk av lysbrytere og stikkontakter

De fleste av oss tar i løpet av dagen på lysbrytere i hjemmet og her etterlater det seg bakterier. En effektiv måte å rengjøre lysbrytere er å tørke over dem med en fille med håndsprit. Gjør gjerne dette en gang i uka. 

Les også: 8 ting du kan bruke en klesrulle til

5. Fjern bakterier fra vasker og kraner på badet

Bakterier lever godt i våte og fuktige miljøer, slik som vasken på badet eller kranen. Og selv om du rengjør vasken og kranen ofte, bør du gi dem en omgang med våtserviett eller klut med håndsprit. Spriten vil drepe de verste bakterier som du ellers ville blitt eksponert for.  

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

1. februar 2016
Mer om Rengjøring og inneklima

4 tips til vinduspuss på vinteren

Rengjøring og inneklima Å vaske vinduer på vinteren er ofte kaldt og kronglete. Men her får du 4 tips som jobben lettere.

Slik får du typen til å gjøre mer husarbeid

Rengjøring og inneklima Er du lei av å rydde og vaske alene mens typen ligger på sofaen? Her får du 9 tips til å snu på flisa.

Derfor er Zalo ”skadelig med langtidsvirkning for liv i vann”

Rengjøring og inneklima Det populære oppvaskmiddelet har fått ny, illevarslende advarsel.

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Rengjøring og inneklima Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet. 

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Rengjøring og inneklima Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

Slik unngår du tette rør i jula

Rengjøring og inneklima Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute.

Slik rengjør du silikonfuger

Rengjøring og inneklima Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Rengjøring og inneklima Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Rengjøring og inneklima Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset.

10 geniale rengjøringstips

Rengjøring og inneklima Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.   

Derfor bør du aldri gå inn med uteskoene på

Rengjøring og inneklima Utesko er fulle av bakterier. Sett dem igjen utenfor døra eller på skohylla hvis du vil unngå å dra med deg bakterier inn i hjemmet.

5 ting du kan vaske med klorin

Rengjøring og inneklima Klorin kan gjøre huset ditt skinnende og rent på flere måter.

Derfor blir t-skjortene dine hullete

Rengjøring og inneklima Har du lurt på hvorfor det stadig dukker opp små hull i t-skjortene dine? Og ja, det kan unngås.

Du blir lykkeligere av å bruke penger på rengjøring

Rengjøring og inneklima En ny kanadisk studie viser at penger kan gjøre deg lykkeligere - så sant du bruker de på de riktige tingene.

Derfor bør du kaste kjøkkensvampen NÅ!

Rengjøring og inneklima Kjøkkensvampen er stappfull av bakterier og bør byttes ut omtrent en gang i uka.