7 alternative måter å bruke oppvasktabletter

Rengjøring og inneklima

Oppvasktabletter kan brukes til mer enn bare oppvaskmaskinen. Den lille klumpen kan gjøre underverker for både toalett og søppelbøtte. 

Funker til oppvasken – og til veldig mye annet.
Funker til oppvasken – og til veldig mye annet. Bilde: Getty Images

1. Fjerner barnestreker fra gulv og vegger

Ved å blande en oppvasktablett med 3,5 liter varmt vann, får du en blanding som lett fjerner podens kunstneriske utfoldelser. Bare bruk en svamp, og vask vekk. 

2. Renser badekaret

Badekaret eller jacuzzien blir skinnende ren hvis du blander en oppvasktablett i et kar fylt med varmt vann. Har du boblebad, kan du skru på boblene for å la dem gjøre mesteparten av jobben. I et vanlig badekar må du hjelpe til med å skrubbe litt med en svamp langs sidene og bunnen.

3. Gjør toalettet skinnende rent

Plasser en oppvasktablett i toalettskålen og la den løse seg opp. Når den er ferdig oppløst tar du på gummihansker og skrubber i vei. Resultatet er en nesten ny do! 

Les også:

Endelig ferdig med å male huset

Familien Talmoen har endelig malt ferdig drømmehuset sitt! Her deler de sine verdifulle erfaringer med deg.

4. Rengjør søppelbøtta

Hvis du vil ha en luktfri og ren søppelbøtte, kan du gjette hva du bør gjør? Ganske riktig: Legg en oppvasktablett ned i bøtta og fyll med vann. La den oppløses, og vent i 30 minutter. Hell ut. Ferdig! 

5. Gjør hagemøblene helt rene

Hvis hagemøblene har stått ute for lenge, trenger de mest sannsynlig en god rengjøring. La en oppvasktablett oppløse i en bøtte med varmt vann, så har du den perfekte blandingen til å fjerne skitt og pollen fra utemøblene. 

6. Vasker oppkjørselen

Det trengs jo faktisk noen ganger. For eksempel hvis du har fått oljeflekker fra bilen, som er vanskelig å fjerne. Da lager du bare en tykk blanding av oppvasktabletter og vann, skrubber på flekkene og spyler med hageslangen. Ny oppkjørsel! 

Les også:

10 tips som gjør gamle sko til nye

Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

7. Får langpannen skikkelig ren

Matrester som har brent seg fast i langpannen kan være en utfordring. La oppvasktabletten hjelpe deg! Fyll langpannen med varmt vann og tilsett en tablett. La det godgjøre seg over natten. Neste dag vil skitten ha løsnet, og rengjøringen går som en lek. 

Kilde: Wondermomwannabe

Lyst på flere tips og triks til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!  

10. februar 2017
Mer om Rengjøring og inneklima

4 tips til vinduspuss på vinteren

Rengjøring og inneklima Å vaske vinduer på vinteren er ofte kaldt og kronglete. Men her får du 4 tips som jobben lettere.

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Rengjøring og inneklima Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet.

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Rengjøring og inneklima Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

Slik unngår du tette rør i jula

Rengjøring og inneklima Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute. 

Slik rengjør du silikonfuger

Rengjøring og inneklima Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Rengjøring og inneklima Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Rengjøring og inneklima Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset. 

10 geniale rengjøringstips

Rengjøring og inneklima Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.

Derfor bør du aldri gå inn med uteskoene på

Rengjøring og inneklima Utesko er fulle av bakterier. Sett dem igjen utenfor døra eller på skohylla hvis du vil unngå å dra med deg bakterier inn i hjemmet.

5 ting du kan vaske med klorin

Rengjøring og inneklima Klorin kan gjøre huset ditt skinnende og rent på flere måter. 

Derfor blir t-skjortene dine hullete

Rengjøring og inneklima Har du lurt på hvorfor det stadig dukker opp små hull i t-skjortene dine? Og ja, det kan unngås.

Du blir lykkeligere av å bruke penger på rengjøring

Rengjøring og inneklima En ny kanadisk studie viser at penger kan gjøre deg lykkeligere - så sant du bruker de på de riktige tingene.

Derfor bør du kaste kjøkkensvampen NÅ!

Rengjøring og inneklima Kjøkkensvampen er stappfull av bakterier og bør byttes ut omtrent en gang i uka. 

Slik fjerner du stearinflekker

Rengjøring og inneklima Har du fått stearinflekker på duken eller et klesplagg? Fortvil ikke! Her er tipsene som hjelper deg med å fjerne dem.

Slik gjør du hvite plagg hvite igjen

Rengjøring og inneklima Hvite klesplagg som har gulnet er ikke særlig fint. Men med disse tipsene blir alt skinnende hvitt igjen.