7 smarte ting du kan bruke kattesand til

Rengjøring og inneklima

Tørke blomster? Fjerne røyklukt? Kjøre ut bilen? Kattesand kan brukes til så mangt! 

Kattesand har mange smarte bruksområder.
Kattesand har mange smarte bruksområder. Bilde: iStockphoto

1. Fjern vond lukt fra sko

Du kan fjerne vond lukt fra sko ved hjelp av kattesand. Finn fram et par nylonstrømper og fyll de med litt kattesand. Lag en knute på strømpene og legg dem i de illeluktende skoene. La de ligge over natten, så forsvinner fukt og vond lukt. 

 

2. Oppbevaring av utstyr

Når du setter bort telt og annet utendørsutstyr for vinteren, kan du bruke kattesand for å unngå mugg og mugglukt. Fyll en gammel (men ren) sokk med kattesand og knyt den igjen. Legg sokken sammen med utstyret du har ryddet bort, så vil den suge opp fukt og absorbere vond lukt. Trikset kan også brukes på kofferter, jakker, skibukser og annet som settes bort for sesongen.

Les også:

Sommerlig utedusj

På varme sommerdager er det deilig å kunne ta en forfriskende dusj i det fri. Her guider vi deg til hvilke alternativer du har hvis du vil ha utedusj...

 

3. Få fast grunn under dekkene 

Hvis bilen kjører seg fast i snø eller står fast på is, kan kattesand være redningen. Sanden kan hjelpe bilen å få «fotfeste» igjen, hvis du strør litt foran og bak dekkene.

 

Les også:

11 fantastiske ideer til hva du kan lage av paller

Du kan forvandle paller til fantastiske og praktiske møbler. Alt som trengs er litt fantasi - eller inspirasjon. Her er 11 smarte ideer!

4. Mot skadedyr

Skadedyr som mus og rotter skyr kattesand på grunn av sandens lukt og konsistens, og dette kan du bruke til din fordel. Hvis du finner et musehi, kan det hjelpe å legge kattesand i hiet - dette fjerner også vond lukt. Du kan også strø sanden langs veggene.

 

5. Tørking av blomster

Ved tørking av blomster, er kattesanden en god hjelper. Du trenger en lufttett beholder som kan romme platene uten at du trenger å kutte de. Start med å fylle i et lag med kattesand (2-3 cm) og legg blomstene oppi. Dekk dem med et lag kattesand og forsegl beholderen. 

Les også:

Slik er de nye byggereglene i 2016

Fra 1. januar 2016 vil det bli enklere å bygge ut og leie ut boliger. Se hvordan de nye byggereglene vil påvirke deg som boligeier.

Oppbevar beholderen et mørkt og tørt sted. Se på blomstene etter 3-5 dager. Prosessen kan ta 7-10 dager - det avhenger av hvilke typer blomster du har valgt.

 

6. Fjerne lukt fra søppelbøtta

Ha litt kattesand i bunnen av søppelbøtta for å redusere vond lukt. Kattesanden fanger også opp fuktighet. 

 

7. Utendørs askebeger

Askebeger som står ute, er ofte fyllt med sand eller grus. Også her kommer kattesanden til nytte - den bidrar til å dempe røyklukt. 


Kilde: Petslady.com

11. januar 2018
Mer om Rengjøring og inneklima

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Rengjøring og inneklima Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet. 

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Rengjøring og inneklima Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

Slik unngår du tette rør i jula

Rengjøring og inneklima Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute.

Slik rengjør du silikonfuger

Rengjøring og inneklima Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Rengjøring og inneklima Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Rengjøring og inneklima Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset.

10 geniale rengjøringstips

Rengjøring og inneklima Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.   

Derfor bør du aldri gå inn med uteskoene på

Rengjøring og inneklima Utesko er fulle av bakterier. Sett dem igjen utenfor døra eller på skohylla hvis du vil unngå å dra med deg bakterier inn i hjemmet.

5 ting du kan vaske med klorin

Rengjøring og inneklima Klorin kan gjøre huset ditt skinnende og rent på flere måter.

Derfor blir t-skjortene dine hullete

Rengjøring og inneklima Har du lurt på hvorfor det stadig dukker opp små hull i t-skjortene dine? Og ja, det kan unngås.

Du blir lykkeligere av å bruke penger på rengjøring

Rengjøring og inneklima En ny kanadisk studie viser at penger kan gjøre deg lykkeligere - så sant du bruker de på de riktige tingene.

Derfor bør du kaste kjøkkensvampen NÅ!

Rengjøring og inneklima Kjøkkensvampen er stappfull av bakterier og bør byttes ut omtrent en gang i uka.

Slik fjerner du stearinflekker

Rengjøring og inneklima Har du fått stearinflekker på duken eller et klesplagg? Fortvil ikke! Her er tipsene som hjelper deg med å fjerne dem. 

Slik gjør du hvite plagg hvite igjen

Rengjøring og inneklima Hvite klesplagg som har gulnet er ikke særlig fint. Men med disse tipsene blir alt skinnende hvitt igjen.

Godt inneklima for den lille

Rengjøring og inneklima Godt inneklima er ekstra viktig for babyer, og det er mye å passe på. Visste du for eksempel at du bør pusse opp barnerommet flere måneder før fødsel?