Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Rengjøring og inneklima

Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset. 

Bilde: iStockphoto

Hvis du er av typen som alltid gjemmer det beste til slutt, vil du definitivt også like denne rengjøringsrutinen. Det handler nemlig om å gjemme det beste til slutt. Eller med andre ord: Start med det verste.

Ideen er at hvis du gjør unna den verste og kjedeligste rengjøringen først, vil du føle deg mer motivert til å fortsette med resten av huset. 

Start med kjøkkenet eller badet

Tanken bak denne fremgangsmåten er at du bør start med det rommet du synes er kjedeligst eller mest utfordrende å komme i gang med.

Ifølge Apartment Therapys lesere synes mange at kjøkkenet og badet er de verste rommene - og det ser vi logikken i.

Det er nemlig disse rommene som er mest fysisk krevende å vaske, og som har mange forskjellige overflater og materialer som skal gåes over. I tillegg kreves det ofte flere typer rengjøringsutstyr.

En tidsmessig gevinst

En annen grunn til å starte med de mest utfordrende rommene, er at tiden ofte er knapp. Starter du derfor med de verste og mest tidkrevende rommene, kan du raskt ta resten når det passer. 

Av hygieniske årsaker

Badet og kjøkkenet er dessuten av de mest bakteriefulle rommene i boligen som krever regelmessig rengjøring. Så hvis tiden er knapp, bør du starte her, da disse krever jevnlig og grundig rengjøring.

Kilde: Apartmenttherapy.com 
20. oktober 2017
Mer om Rengjøring og inneklima

4 tips til vinduspuss på vinteren

Rengjøring og inneklima Å vaske vinduer på vinteren er ofte kaldt og kronglete. Men her får du 4 tips som jobben lettere.

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Rengjøring og inneklima Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet.

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Rengjøring og inneklima Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

Slik unngår du tette rør i jula

Rengjøring og inneklima Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute. 

Slik rengjør du silikonfuger

Rengjøring og inneklima Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Rengjøring og inneklima Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

10 geniale rengjøringstips

Rengjøring og inneklima Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.   

Derfor bør du aldri gå inn med uteskoene på

Rengjøring og inneklima Utesko er fulle av bakterier. Sett dem igjen utenfor døra eller på skohylla hvis du vil unngå å dra med deg bakterier inn i hjemmet.

5 ting du kan vaske med klorin

Rengjøring og inneklima Klorin kan gjøre huset ditt skinnende og rent på flere måter.

Derfor blir t-skjortene dine hullete

Rengjøring og inneklima Har du lurt på hvorfor det stadig dukker opp små hull i t-skjortene dine? Og ja, det kan unngås.

Du blir lykkeligere av å bruke penger på rengjøring

Rengjøring og inneklima En ny kanadisk studie viser at penger kan gjøre deg lykkeligere - så sant du bruker de på de riktige tingene.

Derfor bør du kaste kjøkkensvampen NÅ!

Rengjøring og inneklima Kjøkkensvampen er stappfull av bakterier og bør byttes ut omtrent en gang i uka.

Slik fjerner du stearinflekker

Rengjøring og inneklima Har du fått stearinflekker på duken eller et klesplagg? Fortvil ikke! Her er tipsene som hjelper deg med å fjerne dem. 

Slik gjør du hvite plagg hvite igjen

Rengjøring og inneklima Hvite klesplagg som har gulnet er ikke særlig fint. Men med disse tipsene blir alt skinnende hvitt igjen.

Godt inneklima for den lille

Rengjøring og inneklima Godt inneklima er ekstra viktig for babyer, og det er mye å passe på. Visste du for eksempel at du bør pusse opp barnerommet flere måneder før fødsel?