Bilde: Getty Images

Disse 12 tingene vil holde hjemmet ditt rent

Rengjøring og inneklima

Det finnes ikke noe verre enn når tingene hoper seg opp. Men ved å følge disse 12 rådene, vil hjemmet ditt automatisk bli mer ryddig.

Synes du det er vanskelig å få tid til å vaske hjemme? Og har du i tillegg barn som ikke gjør situasjonen noe bedre? Ved å følge disse 12 rådene vil du automatisk få et renere og ryddigere hjem.

1. Legg bort tøyet med det samme

Sett bort skittentøyskurven eller legg tøyet som ligger brettet på bordet inn i klesskapet. Oppbevarer du tøy i bunker kan det føre til at støv og hår samler seg.

Fjerner du derimot tøyet med det samme og setter skittentøyskurven vekk, vil du forebygge rot og opphopning av støv.

2. Rydd opp på loftet og i bodene

Gjennom årene har du mest sannsynlig lagret mange forskjellige ting, som etterhvert blir plassert i kjelleren eller på loftet – og hvilken nytte gjør egentlig det?

Hvis du får ryddet opp og sortert ut tingene som ikke brukes, vil du se at du har mer plass enn du trodde. Og hvem ønsker ikke ekstra oppbevaringsplass i skapene?

Du kan eventuelt sørge for å selge tingene som du ikke skal ha lenger. Skal du selge noe på Finn.no, gjør du lurt i å vite hva folk søker mest etter. 

Leter du etter noe nytt, burde du kunne disse søketriksene på Finn.no.

3. Vekk med papirbunken

På hjemmekontoret kan stabelen av papirer og brev raskt vokse seg stor og overskuelig.

For å få bukt med rotet, burde du gi papirene og brevene sin egen, faste plass. Finn eventuell en gammel mappe og bruk den til å oppbevare dokumenter og brev som kommer inn.

Etter en måned kan du så rydde opp i mappen, og legge de dokumentene som absolutt må tas vare på i en annen mappe.

4. Tørk av med det samme

Har du akkurat laget mat på kjøkkenet eller pusset tenner på badet, bør du huske å tørke opp etter deg med en fuktig klut.

Hvis du husker å gjøre det hver gang, vil overflatene dine forbli rene og du vil dermed også unngå opphopninger av bakterier, kalk og liknende.

5. Ikke bruk sengen som oppbevaring

En stor seng betyr ikke ekstra oppbevaring. Du bør ikke ha tøy liggende på sengen eller på gulvet rundt sengen, når du skal sove. Sengen (og soverommet i seg selv) skal være et ryddig sted, hvor man kan slappe av og koble av.

Har du bruk for ekstra oppbevaring, anbefaler vi i stedet at du bruker plastikkasser som kan rulles inn under sengen.

6. Begrens mengden av puter og tepper

Har du flere forskjellige puter i sofaen eller mange tepper liggende, bør du overveie om du skal kvitte deg med noen av dem.

Begge deler samler nemlig opp midd og støv, og du må derfor støvsuge oftere for å opprettholde et sunt inneklima.

Hvis du reduserer mengden av puter og tepper, vil du kunne slippe en ekstra tur med støvsugeren.

7. Re opp senga

Det finnes ikke et bedre syn enn en oppredd seng. Hvis du husker å re sengen din om morgenen, vil du få et ryddigere soverom, og sengen vil automatisk virke mer innbydende om kvelden.

Foto: Getty Images

8. Pakk bort sko og jakker

En ryddig entré er den beste velkomsten du kan gi både gjestene dine og deg selv. Det finnes ikke noe verre enn opphopninger av jakker og sko i gangen.

Gjør det til en fast vane å pakke tingene vekk, og hvis det er mulig, burde du skaffe deg et garderobeskap med en god oppbevaringsløsning.

9. Rydd inn og ut av oppvaskmaskinen med en gang

Skittene tallerkener og brukte glass burde settes rett inn i oppvaskmaskinen med det samme, eventuelt skylles.

Hvis man glemmer det, vil bakteriene leve godt mellom matrestene og skape et usunt inneklima på kjøkkenet.

10. Legg ting vekk etter bruk

Smårot i hjemmet kan ikke unngås, men vi burde alltid huske på å rydde opp etter oss.

Legger du ting på plass etter bruk, vil du få et ryddigere hjem, og det vil også bli lettere å finne ting igjen når du trenger dem neste gang.

11. Regelmessig rengjøring

Hvis du husker å rengjøre kjapt regelmessig, vil du unngå flere av de store omgangene.

Ved å støvsuge og tørke støv én til to ganger i uken, vil du ha redusert mengden av støv så markant at det vil kunne merkes på inneklimaet.

12. Lev i harmoni

Hvis du husker å holde hjemmet rent og ryddig, vil hjemmets øvrige beboere forhåpentligvis bli påvirket og også bidra med å holde det rent.

På den måten vil det forbli rent og pent hjemme, og du vil opprettholde harmonien i hjemmet.

Lyst på flere smarte tips og triks? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

8. april 2016
Mer om Rengjøring og inneklima

4 tips til vinduspuss på vinteren

Rengjøring og inneklima Å vaske vinduer på vinteren er ofte kaldt og kronglete. Men her får du 4 tips som jobben lettere.

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Rengjøring og inneklima Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet.

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Rengjøring og inneklima Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

Slik unngår du tette rør i jula

Rengjøring og inneklima Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute. 

Slik rengjør du silikonfuger

Rengjøring og inneklima Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Rengjøring og inneklima Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Rengjøring og inneklima Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset. 

10 geniale rengjøringstips

Rengjøring og inneklima Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.

Derfor bør du aldri gå inn med uteskoene på

Rengjøring og inneklima Utesko er fulle av bakterier. Sett dem igjen utenfor døra eller på skohylla hvis du vil unngå å dra med deg bakterier inn i hjemmet.

5 ting du kan vaske med klorin

Rengjøring og inneklima Klorin kan gjøre huset ditt skinnende og rent på flere måter. 

Derfor blir t-skjortene dine hullete

Rengjøring og inneklima Har du lurt på hvorfor det stadig dukker opp små hull i t-skjortene dine? Og ja, det kan unngås.

Du blir lykkeligere av å bruke penger på rengjøring

Rengjøring og inneklima En ny kanadisk studie viser at penger kan gjøre deg lykkeligere - så sant du bruker de på de riktige tingene.

Derfor bør du kaste kjøkkensvampen NÅ!

Rengjøring og inneklima Kjøkkensvampen er stappfull av bakterier og bør byttes ut omtrent en gang i uka. 

Slik fjerner du stearinflekker

Rengjøring og inneklima Har du fått stearinflekker på duken eller et klesplagg? Fortvil ikke! Her er tipsene som hjelper deg med å fjerne dem.

Slik gjør du hvite plagg hvite igjen

Rengjøring og inneklima Hvite klesplagg som har gulnet er ikke særlig fint. Men med disse tipsene blir alt skinnende hvitt igjen.