7 ting du bør vaske hver dag

Ingen flere unnskyldninger, folkens!


1. Oppvaskhåndkler

De ser kanskje ikke så møkkete ut, men oppvaskhåndkler har i flere tester vist seg å være noe av det mest bakteriefylte på kjøkkenet. Og det samme gjelder de små håndklene på badet. De blir raskt møkkete ettersom de brukes flere ganger om dagen, og gjerne av flere personer. Derfor bør de byttes ut og vaskes daglig.

2. Kjøkkenbenken

Tenk på alt du legger på kjøkkenbenken i løpet av dage: Nøkler, post, lommbok, håndvesk og annet. Ikke så rart det finnes mye bakterier her! Kjøkkenbenken bør desinfiseres og tørkes av daglig. Vær nøye på å bytte desinfeksjonsservietter, ellers flytter du bare bakteriene rundt.

3. Dusjveggene

Den enkleste måten å holde dusjvegger og dusjfliser rene og pene, er regelmessig renhold. Gå over veggene med en nal etter hver dusj. Ved å få bort vannet minsker du sjansen for muggflekker på fugene.

4. Vasken

Du tror kanskje at selve vasken også blir ren etter at du har vasket hendene eller tatt oppvasken. Feil. Smuss og bakterier sitter igjen på vaskens vegger, bunn og kanter. Bruk først en svamp med den grove siden ned for å fjerne flekker og annet. Vask deretter over med egnet vaskemiddel.

5. Gammel oppvask

Mat og smuler som ligger framme over natten vil trekke til seg småkryp, samt gjøre oppvasken vanskeligere neste dag. Håndvask heller oppvasken eller sett den i oppvaskmaskinen med en gang.

6. Kaffetrakteren

Mange bruker kaffetrakteren daglig. Kaffetrakteren din er som en varm seng for bakterier og mugg, derfor bør man vaske den daglig. Det beste er å ta av og rengjøre alle løse deler hver gang du har brukt kaffetrakteren. Da fjernes alle rester. Vask for hånd med i varmt vann med oppvaskmiddel, eller sett det inn i oppvaskmaskinen hvis delene tåler det. Glem ikke å tørke av kaffetrakterens varmeplate.

7. Matrester og smuler på gulvet

Når man lager mat er det vanskelig å unngå at det kommer søl på gulvet. Men det går jo kjempefort å vaske eller sope det bort etter at du er ferdig med oppvasken.