Et dekkende alternativ

Tapet

Veggtrekking kan være et alternativ hvis du ønsker deg ny tapet og samtidig vil oppnå bedre lyd- og varmeisolasjon uten å foreta store byggningstekniske inngrep.


Jørgen Jahres villa i Sandefjord har fått nye eiere som har startet en forsiktig oppussing av den gamle skipsredervillaen.
Veggtrekking er ikke noe nytt fenomen. Det startet allerede i steinalderen med skinnfeller på huleveggene. Senere ble bruken mer sofistikert, da middelaldermenneskene begynte å benytte veggtepper. De fungerte både som isolasjon og som dekorasjon. Siden har teknikken, helt fram til vår tid, fulgt de forskjellige tidsperiodenes ulike stilarter. I forrige århundre var det i første rekke de bemidlede som benyttet seg av metoden. Men rimeligere stoffer, enklere arbeidsmetoder og større interesse for interiør og design har ført til at det i dag er et alternativ alle kan benytte seg av. Ikke minst har teknikken falt i smak hos Hi-Fi-entusiaster. Den kan nemlig bidra til å gi et rom et helt annet lydbilde enn det i utgangspunktet er utstyrt med. Veggtrekking kan også bidra til å gjøre oppussingsjobben enklere. Stoffet spennes opp på et veggtrekkingssystem eller et listverk. Dermed kan en ru og bulket vegg bli rett uten hjelp av nye plater, sparkel eller sliping.
Isolerer
Isolasjon er et stikkord når det gjelder veggtrekking. Er arbeidet
Spisestuen er trukket med silke satt opp på et listverk. Under er det lagt inn et lag med filt.
Spisestuen er trukket med silke satt opp på et listverk. Under er det lagt inn et lag med filt.
fagmessig utført, kan det gi stor varmegevinst. Isolasjonsevnen avgjøres av dimensjonen på rammen, som kan variere fra tre millimeter og opp til den dimensjonen du måtte ønske. Mellom veggkledningen og den gamle veggen legges det inn isolerende materiale. Dermed oppnår du en forbedring av veggenes isolasjonsevne. I tillegg varmes stofftrukne vegger lettere opp, og de holder lenger på varmen. Denne effekten oppnås fordi mellomrommet lagrer betydelige mengder luft som lett varmes opp.

Er arbeidet riktig utført, vil ikke denne luften sirkulere, samtidig som tekstilmaterialene muliggjør luftopptak.

Valg av stoff
Enkle bomullsstoffer er det som er lettest å arbeide med når veggene skal trekkes. De holder seg stramme i mange år. Men det finnes egentlig ingen begrensninger for hvilke stoffvarianter som kan benyttes. Har du for eksempel et ønske om å bruke silke på veggene, finnes det egne veggtrekkingssystemer beregnet til dette.

Det er heller ingen tvil om at stoffvalget er avgjørende for sluttresultatet. Tekstilene gir rommet ønsket atmosfære, og avspeiler stil og status. Er drømmen et rom designet helt ut fra dine egne forutsetninger, er det bare kreativiteten som setter begrensninger. Kanskje vil du bare trekke en vegg, eller kanskje alle veggene skal trekkes i forskjellige farger og mønstre. Og hva med himlingen – kanskje en baldakinløsning er tingen? Det er bare å sette seg ned og starte planleggingen. Ekspertisen – den kan du hente hos en bygningstapetserer.

Forbrukerinfo:
www.textile-wallcovering.com tlf: 33 05 30 36

 

Les også:

Hagens verktøykasse

Noen hageredskaper er kjekkere å ha enn andre.

23. oktober 2008
Mer om Tapet

Dette tapet-trikset er genialt – og helt gratis

Tapet Her er et tips som gjør tapetpåføringen mye enklere. Uten at det koster deg en krone ekstra. 

Dette er vårens tapettrender

Tapet Test noe nytt på veggen i vår! Nå vil vi ha lekne mønstre og tydelig struktur. Vi viser deg vårens tapettrender.

Slik velger du riktig tapet

Tapet Få oversikten over høstens tapet-trender, og finn ut hvilken type tapet som passer best i husets ulike rom. 

10 kreative måter å piffe opp møblene med tapet

Tapet Har du tenkt på at du kan bruke tapetrestene dine til noe fornuftig? Her er 10 inspirasjonstips til tapetsering av møbler!

Forny kjøkkenet med kjøkkentapet

Tapet En rull tapet koster ikke mer enn noen hundrelapper og kan sette ekstra krydder på kjøkkeninteriøret. Her viser vi deg noen friske eksempler.

Høstens stiligste tapeter!

Tapet Gi boligen en enkel oppdatering med nye vegger! Her er våre favoritter fra høstens tapetnyheter, blandet med klassikere som vi aldri går lei av å hvile...

Tapet på ny måte

Tapet Tapetet er ikke lenger bare en kulisse på veggen. Med nye mønstre og nye bruksområder, trer det fram og spiller hovedrollen i den nye innredningen – på både vegger, tak og møbler.

Fettflekker på tapeten – kan det fjernes?

Tapet Slik fjerner du fettflekker fra tapet.

Tapet - slik velger du riktig

Tapet Tapeter kommer i mange ulike varianter - ikke bare når det kommer til mønster og farger, men også i kvalitet og materialer. Dette bør du tenke på når...

Svanemerke til Mjøspanel

Tapet Mjøspanel har nå fått Svanemerket på sine populære veggplater.

Nytt og spennende på tapetfronten

Tapet Tapetverden har utviklet seg mye de siste årene og nytt og kreativt design har virkelig blomstret på markedet. Her er tapetene du sjelden har sett...

Kreativ veggdekor

Tapet Er du lei av de nakne, kjedelige veggene dine? Både maling og tapet kan være gode løsninger, men hvorfor ikke prøve noe helt nytt?

Tapet med effekt

Tapet Tapetet du velger kan påvirke andre til å tro at et lite rom er stort og et kjølig rom er varmt. Men hvordan?

Hvilken tapet skal du velge?

Tapet Når du sitter med tapetprøvebøkene i handa er du utsatt for en overveldende følelse av uendelige valgmuligheter og en rekke dilemma knyttet til farge-...

Design dine egne klistremerker

Tapet Design dine egne klistremerker og få akkurat det utrykket du ønsker.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no