Et dekkende alternativ

Tapet

Veggtrekking kan være et alternativ hvis du ønsker deg ny tapet og samtidig vil oppnå bedre lyd- og varmeisolasjon uten å foreta store byggningstekniske inngrep.


Jørgen Jahres villa i Sandefjord har fått nye eiere som har startet en forsiktig oppussing av den gamle skipsredervillaen.
Veggtrekking er ikke noe nytt fenomen. Det startet allerede i steinalderen med skinnfeller på huleveggene. Senere ble bruken mer sofistikert, da middelaldermenneskene begynte å benytte veggtepper. De fungerte både som isolasjon og som dekorasjon. Siden har teknikken, helt fram til vår tid, fulgt de forskjellige tidsperiodenes ulike stilarter. I forrige århundre var det i første rekke de bemidlede som benyttet seg av metoden. Men rimeligere stoffer, enklere arbeidsmetoder og større interesse for interiør og design har ført til at det i dag er et alternativ alle kan benytte seg av. Ikke minst har teknikken falt i smak hos Hi-Fi-entusiaster. Den kan nemlig bidra til å gi et rom et helt annet lydbilde enn det i utgangspunktet er utstyrt med. Veggtrekking kan også bidra til å gjøre oppussingsjobben enklere. Stoffet spennes opp på et veggtrekkingssystem eller et listverk. Dermed kan en ru og bulket vegg bli rett uten hjelp av nye plater, sparkel eller sliping.
Isolerer
Isolasjon er et stikkord når det gjelder veggtrekking. Er arbeidet
Spisestuen er trukket med silke satt opp på et listverk. Under er det lagt inn et lag med filt.
Spisestuen er trukket med silke satt opp på et listverk. Under er det lagt inn et lag med filt.
fagmessig utført, kan det gi stor varmegevinst. Isolasjonsevnen avgjøres av dimensjonen på rammen, som kan variere fra tre millimeter og opp til den dimensjonen du måtte ønske. Mellom veggkledningen og den gamle veggen legges det inn isolerende materiale. Dermed oppnår du en forbedring av veggenes isolasjonsevne. I tillegg varmes stofftrukne vegger lettere opp, og de holder lenger på varmen. Denne effekten oppnås fordi mellomrommet lagrer betydelige mengder luft som lett varmes opp.

Er arbeidet riktig utført, vil ikke denne luften sirkulere, samtidig som tekstilmaterialene muliggjør luftopptak.

Valg av stoff
Enkle bomullsstoffer er det som er lettest å arbeide med når veggene skal trekkes. De holder seg stramme i mange år. Men det finnes egentlig ingen begrensninger for hvilke stoffvarianter som kan benyttes. Har du for eksempel et ønske om å bruke silke på veggene, finnes det egne veggtrekkingssystemer beregnet til dette.

Det er heller ingen tvil om at stoffvalget er avgjørende for sluttresultatet. Tekstilene gir rommet ønsket atmosfære, og avspeiler stil og status. Er drømmen et rom designet helt ut fra dine egne forutsetninger, er det bare kreativiteten som setter begrensninger. Kanskje vil du bare trekke en vegg, eller kanskje alle veggene skal trekkes i forskjellige farger og mønstre. Og hva med himlingen – kanskje en baldakinløsning er tingen? Det er bare å sette seg ned og starte planleggingen. Ekspertisen – den kan du hente hos en bygningstapetserer.

Forbrukerinfo:
www.textile-wallcovering.com tlf: 33 05 30 36

 

23. oktober 2008
Mer om Tapet

Tapetsering med høstens nye tapeter

Tapet Om du har planer om å tapetsere i høst bør du ta en titt på høstens spennende tapeter!

Tapetseringen er i gang

Tapet Les nyeste del av Merethes Hus her!

Høstens stiligste tapeter!

Tapet Gi boligen en enkel oppdatering med nye vegger! Her er våre favoritter fra høstens tapetnyheter, blandet med klassikere som vi aldri går lei av å hvile...

Nytt og spennende på tapetfronten

Tapet Tapetverden har utviklet seg mye de siste årene og nytt og kreativt design har virkelig blomstret på markedet. Her er tapetene du sjelden har sett maken til.

Høstens tapetnyheter

Tapet Med tapet er det enkelt å forandre en vegg eller et helt rom. Her er noen av høstens lekre nyheter

Må man velge rosa eller blått?

Tapet Barnerom preges oftest av hvem som bor der, men kjønnsspesifikke fargevalg har lange tradisjoner. Det er imidlertidig alle muligheter for å velge annerl...

Tapet - slik velger du riktig

Tapet Tapeter kommer i mange ulike varianter - ikke bare når det kommer til mønster og farger, men også i kvalitet og materialer. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe tapet.

Fettflekker på tapeten – kan det fjernes?

Tapet Slik fjerner du fettflekker fra tapet.

Lek med magnet-tapet

Tapet Nå kan du bokstavelig talt «ha noe på tapetet», i form av magnetknotter eller figurer rett på en magnet-tapet. Bruk veggen som oppslagstavle, som lekear...

Få rett og nymalt vegg på 1-2-3 med smartpanel

Tapet Nå trenger du ikke lenger gips- eller sponplater for å skape slette og rette vegger. Nå finnes endelig veggplater som til og med er ferdigmalt i høstens trendfarger.

Slik lykkes du med bildeopphenget

Tapet Hvis du har sans for symmetri og orden kan bildene dine få en ny og bedre tilværelse på veggen med noen enkle grep. Bjørg Emilie Moen fra Norske Grafike...

Fjerne gammel tapet

Tapet Slik fjerner du gammel tapet og glassfiberstrie.

Slik fjerner du luftbobler under tapetet

Tapet Har du fått bobler av luft under tapetet? Det kan du fikse med en injeksjonssprøyte eller en tapetkniv.

Tyvstart våren inne!

Tapet Er du syk av lengsel etter våren? Vi har medisinen: Mal eller tapetser vegger og møbler i vårens nye trendfarger, og dekorer med friske blomster eller...

Slik velger du riktig tapet

Tapet Få oversikten over høstens tapet-trender, og finn ut hvilken type tapet som passer best i husets ulike rom. 

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no