Dette magnet-tapetet heter Magnetic Dino Wallpaper og kommer fra SianZeng
Dette magnet-tapetet heter Magnetic Dino Wallpaper og kommer fra SianZeng Bilde: Produsentene og AMM

Lek med magnet-tapet

Tapet

Nå kan du bokstavelig talt «ha noe på tapetet», i form av magnetknotter eller figurer rett på en magnet-tapet. Bruk veggen som oppslagstavle, som lekearena eller som bakgrunn for stadig nye dekortablåer.

Noen steder i huset er det kjekt å kunne ha en hel vegg der du kan henge opp huskelapper, fine minner eller oppskrifter. Hva med å tapetsere en vegg i entréen, på kjøkkenet, hjemmekontoret eller barnerommet med magnet-tapet? 

Magnet-tapet er laget av en form for glassfiber. På den er det fritt frem å henge opp bilder og papirer med magneter. Selve magnet-tapeten er grå, men du kan male eller legge en annen tapet oppå, slik at du får akkurat den dekoren og fargen du ønsker. Tapetet passer også godt for en fondvegg, eller bare som en lengde eller bit på en vegg. 

– Magnet-tapetet gjør det mulig å leke mer med tapet, sier Birgit Torkildsby, produktansvarlig i Borge AS.

– Tapetet er en utmerket måte å få orden i kaos på, for eksempel på kontoret. I mitt daglige virke som produktansvarlig jobber jeg med ulike inspirasjonstablåer, og da er det kjekt å kunne henge opp små remser av tapetmønster og tekstiler rett på veggen, forklarer Birgit.

Slitesterk

Magnettapeten som føres av Borge er produsert i Tyskland. Den er slitesterk, og du kan tørke lett av den med en klut. Tapetet er merket med to vaskebølger, noe som betyr at den er avtørkbar.

Hvis du ønsker å male på magnettapeten med tavlemaling, kan du trygt male over med et nytt strøk med tavlemaling når overflaten begynner å bli slitt. Magnettapeten forstyrrer ikke telefoner eller wlan, og er ikke ledende.

Les også:

Slik får du trappen god som ny

Trappen er møbelet som knytter huset sammen, og derfor er den også mer utsatt for slitasje. Her er fem tips til hva du kan gjøre med den gamle tretrap...

Slik gjør du

Tapetmester Bernt Eiken hos malermesterfirmaet Bjørn Simonsen & Sønn AS anbefaler å bruke gulvlim for å sikre at tapetet får godt feste på veggen.

1. Påfør lim med en pensel rundt kantene for godt feste. 

2. Stryk limet utover med rull. Underlaget bør være så jevnt som mulig for å få godt feste av magneter etterpå.

3. Tapetlengden dras av rullen og festes oppe ved taket. Tapetskjøtene skal ikke overlappe hverandre, men ligge kant i kant. Du kan også lage en midlertidig overlapp på rundt to mm som forsiktig dras til i sidene for å skape en jevn overgang. Limsøl i overgangen må tørkes bort med en fuktig svamp.

4. Bruk en tapetsletter og skyv bort eventuelle luftbobler fra midten av tapetet og ut mot sidene.

5. Kapp av tapetet med tapetkniv nederst når du er ferdig. La det tørke en stund før du eventuelt maler over.

Les også:

«Vi blir liggende en stund på gulvet før vi bestemmer oss for å brekke opp alt»

Gulvleggingen gikk fra himmel til helvete på kort tid.

 

Magnet-tapet for barn

Den visuelle magnettapetkolleksjonen Woodland er designet av Sian Zeng, som har en BA i tekstildesign fra den anerkjente skolen Central Saint Martin. Tapetene har duse farger og et drømmende og magisk uttrykk. 

Barna får her muligheten til å leke i en fantasiskog gjennom magneter som kan festes rett på veggen. Blant magnetfigurene finnes det griser med vinger, pinnsvin, dinosaurer og snakkebobler som man kan skrive på.

Tapetet kan kjøpes online ­via sianzeng.bigcartel.com, og de sender til Norge. Det mønstrede tapetet kommer i et sett med en egen magnetduk som skal legges først. Flere kjendiser har lagt sin elsk på disse produktene, blant annet Hilary Duff er en av de som har fått det magnetiske Woodland-tapetet på sitt barns rom.

Les også:

10 tips som gjør gamle sko til nye

Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

 

10 september 2014
Mer om Tapet

Tapetsering med høstens nye tapeter

Tapet Om du har planer om å tapetsere i høst bør du ta en titt på høstens spennende tapeter!

Tapetseringen er i gang

Tapet Les nyeste del av Merethes Hus her!

Høstens stiligste tapeter!

Tapet Gi boligen en enkel oppdatering med nye vegger! Her er våre favoritter fra høstens tapetnyheter, blandet med klassikere som vi aldri går lei av å hvile...

Nytt og spennende på tapetfronten

Tapet Tapetverden har utviklet seg mye de siste årene og nytt og kreativt design har virkelig blomstret på markedet. Her er tapetene du sjelden har sett maken til.

Høstens tapetnyheter

Tapet Med tapet er det enkelt å forandre en vegg eller et helt rom. Her er noen av høstens lekre nyheter

Må man velge rosa eller blått?

Tapet Barnerom preges oftest av hvem som bor der, men kjønnsspesifikke fargevalg har lange tradisjoner. Det er imidlertidig alle muligheter for å velge annerl...

Tapet - slik velger du riktig

Tapet Tapeter kommer i mange ulike varianter - ikke bare når det kommer til mønster og farger, men også i kvalitet og materialer. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe tapet.

Fettflekker på tapeten – kan det fjernes?

Tapet Slik fjerner du fettflekker fra tapet.

Få rett og nymalt vegg på 1-2-3 med smartpanel

Tapet Nå trenger du ikke lenger gips- eller sponplater for å skape slette og rette vegger. Nå finnes endelig veggplater som til og med er ferdigmalt i høstens...

Slik lykkes du med bildeopphenget

Tapet Hvis du har sans for symmetri og orden kan bildene dine få en ny og bedre tilværelse på veggen med noen enkle grep. Bjørg Emilie Moen fra Norske Grafikere hjelper til.

Fjerne gammel tapet

Tapet Slik fjerner du gammel tapet og glassfiberstrie.

Slik fjerner du luftbobler under tapetet

Tapet Har du fått bobler av luft under tapetet? Det kan du fikse med en injeksjonssprøyte eller en tapetkniv.

Tyvstart våren inne!

Tapet Er du syk av lengsel etter våren? Vi har medisinen: Mal eller tapetser vegger og møbler i vårens nye trendfarger, og dekorer med friske blomster eller botaniske tapeter.

Slik velger du riktig tapet

Tapet Få oversikten over høstens tapet-trender, og finn ut hvilken type tapet som passer best i husets ulike rom. 

Tapeter som passer til rommet

Tapet Papirtapet? Vinyltapet? Tekstil- eller fibertapet? Det gjelder å velge riktig tapeter til riktig rom.