Tid for tapet

Tapet
Ikke noe gjør så mye med et rom som ny tapet på veggen. Store mønstre og sterke farger er fortsatt populært!

Fondvegger er populære. Da gjerne med stort mønster, kontrastrike eller med innslag av metall. Fargesterke tapeter i forskjellige farger kommer for fullt. Foto: Borås Tapeter

¤fotoserie¤

Man blir glad av tapeter. Det gjelder bare å bestemme seg for hva man vil ha og hvordan man skal skape sine rom. Akkurat nå er naturen en stor inspirasjonskilde i mange nye tapetkolleksjoner.

Store, sirlige eller svulmende ranker, gjerne med fugler blant bladene, er inne nå. Gull og blanke mønstre på matte overflater i samme farge er også populært. Grafiske mønstre gjør seg også gjeldende i utvalget.

Mye svart og hvitt, men også andre farger blir sammen med kontrastrike, organiske former spennende på veggen.

Fondveggen
Det er lett å forstå hvorfor fondvegger er så populært. Med en fondvegg kan man være modig, men slippe å være ordentlig våghals. Dagens store, fargerike tapetmønstre passer dessuten utmerket til å sette opp på bare en vegg.

Det er også lett å gjøre en forandring hvis man ikke er fornøyd med resultatet. Arbeidet med å tapetsere eller male om en vegg er ikke mer omfattende enn at det enkelt lar seg gjøre.

Les også:

Avløpsvann skal varme fremtidens hus

Varmen fra avløpsvannet kan om noen år gjenvinnes til å varme opp mer vann.

Tapettrender
Vi henter mye informasjon fra forskjellige deler av verden. Vi tør å blande mer; både farger og ulike stiler. Det minimalistiske blir altfor upersonlig i disse tider da det å ”finne seg selv” og leve et sunnere liv er viktig.

Det er gøy og spennende med trender, men det er viktig å kjenne etter hva man selv trives med, ikke minst når man skal velge tapet. Bruk hjertet framfor hjernen når du velger innredning.

Maksimalistisk
– Det selges mer tapet til fondvegger enn noen gang tidligere, forteller designsjef Eilert Ask hos John. O. Borge AS.

– Det vi har registret er at det er mye bruntoner med innslag av kobber, gull og sølv. Dessuten ornamenterte tapeter i brunt og svart-hvitt. Konstrastfylte tapeter med abstrakt design, gull og sølv og ensfargede tapeter med blank effekt. Dette i kombinasjon med tre ensfargede vegger. Folk tør å være litt mer løsslupne når det bare er en vegg som skal tapetseres, mener Ask.

For de som skal tapetsere mer enn en vegg, går det mer i lyse, duse toner, kaffe latte, ensfarget eller med svakt mønster. Gråtoner kommer det også mer av, gjerne varme gråtoner fra de helt lyse og til mørkere varianter. Blomstertapeter er også på vei inn, kraftig dekorert med tradisjonelle blomster.

Koordinerte tekstiler vil vi også se mer til. Vegger, gardiner, møbler skal henge sammen i en helhet.

Les også:

Fordeler med glassbyggesten

Man får en helt spesiell fasade på bygninger som består av glassbyggesten. Lyset bryter gjennom de mønstrete flatene og gir en flott effekt inne som...

23 oktober 2008
Mer om Tapet

Tapetsering med høstens nye tapeter

Tapet Om du har planer om å tapetsere i høst bør du ta en titt på høstens spennende tapeter!

Tapetseringen er i gang

Tapet Les nyeste del av Merethes Hus her!

Høstens stiligste tapeter!

Tapet Gi boligen en enkel oppdatering med nye vegger! Her er våre favoritter fra høstens tapetnyheter, blandet med klassikere som vi aldri går lei av å hvile...

Nytt og spennende på tapetfronten

Tapet Tapetverden har utviklet seg mye de siste årene og nytt og kreativt design har virkelig blomstret på markedet. Her er tapetene du sjelden har sett maken til.

Høstens tapetnyheter

Tapet Med tapet er det enkelt å forandre en vegg eller et helt rom. Her er noen av høstens lekre nyheter

Må man velge rosa eller blått?

Tapet Barnerom preges oftest av hvem som bor der, men kjønnsspesifikke fargevalg har lange tradisjoner. Det er imidlertidig alle muligheter for å velge annerl...

Tapet - slik velger du riktig

Tapet Tapeter kommer i mange ulike varianter - ikke bare når det kommer til mønster og farger, men også i kvalitet og materialer. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe tapet.

Fettflekker på tapeten – kan det fjernes?

Tapet Slik fjerner du fettflekker fra tapet.

Lek med magnet-tapet

Tapet Nå kan du bokstavelig talt «ha noe på tapetet», i form av magnetknotter eller figurer rett på en magnet-tapet. Bruk veggen som oppslagstavle, som lekear...

Få rett og nymalt vegg på 1-2-3 med smartpanel

Tapet Nå trenger du ikke lenger gips- eller sponplater for å skape slette og rette vegger. Nå finnes endelig veggplater som til og med er ferdigmalt i høstens trendfarger.

Slik lykkes du med bildeopphenget

Tapet Hvis du har sans for symmetri og orden kan bildene dine få en ny og bedre tilværelse på veggen med noen enkle grep. Bjørg Emilie Moen fra Norske Grafike...

Fjerne gammel tapet

Tapet Slik fjerner du gammel tapet og glassfiberstrie.

Slik fjerner du luftbobler under tapetet

Tapet Har du fått bobler av luft under tapetet? Det kan du fikse med en injeksjonssprøyte eller en tapetkniv.

Tyvstart våren inne!

Tapet Er du syk av lengsel etter våren? Vi har medisinen: Mal eller tapetser vegger og møbler i vårens nye trendfarger, og dekorer med friske blomster eller...

Slik velger du riktig tapet

Tapet Få oversikten over høstens tapet-trender, og finn ut hvilken type tapet som passer best i husets ulike rom. 

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no