Tid for tapet

Tapet
Ikke noe gjør så mye med et rom som ny tapet på veggen. Store mønstre og sterke farger er fortsatt populært!

Fondvegger er populære. Da gjerne med stort mønster, kontrastrike eller med innslag av metall. Fargesterke tapeter i forskjellige farger kommer for fullt. Foto: Borås Tapeter

¤fotoserie¤

Man blir glad av tapeter. Det gjelder bare å bestemme seg for hva man vil ha og hvordan man skal skape sine rom. Akkurat nå er naturen en stor inspirasjonskilde i mange nye tapetkolleksjoner.

Store, sirlige eller svulmende ranker, gjerne med fugler blant bladene, er inne nå. Gull og blanke mønstre på matte overflater i samme farge er også populært. Grafiske mønstre gjør seg også gjeldende i utvalget.

Mye svart og hvitt, men også andre farger blir sammen med kontrastrike, organiske former spennende på veggen.

Fondveggen
Det er lett å forstå hvorfor fondvegger er så populært. Med en fondvegg kan man være modig, men slippe å være ordentlig våghals. Dagens store, fargerike tapetmønstre passer dessuten utmerket til å sette opp på bare en vegg.

Det er også lett å gjøre en forandring hvis man ikke er fornøyd med resultatet. Arbeidet med å tapetsere eller male om en vegg er ikke mer omfattende enn at det enkelt lar seg gjøre.

Les også:

Mangler trappekunnskaper

Det er ikke nok kunnskaper i trappebransjen. Kunder og produsenter sliter med å forstå hverandre.

Tapettrender
Vi henter mye informasjon fra forskjellige deler av verden. Vi tør å blande mer; både farger og ulike stiler. Det minimalistiske blir altfor upersonlig i disse tider da det å ”finne seg selv” og leve et sunnere liv er viktig.

Det er gøy og spennende med trender, men det er viktig å kjenne etter hva man selv trives med, ikke minst når man skal velge tapet. Bruk hjertet framfor hjernen når du velger innredning.

Maksimalistisk
– Det selges mer tapet til fondvegger enn noen gang tidligere, forteller designsjef Eilert Ask hos John. O. Borge AS.

– Det vi har registret er at det er mye bruntoner med innslag av kobber, gull og sølv. Dessuten ornamenterte tapeter i brunt og svart-hvitt. Konstrastfylte tapeter med abstrakt design, gull og sølv og ensfargede tapeter med blank effekt. Dette i kombinasjon med tre ensfargede vegger. Folk tør å være litt mer løsslupne når det bare er en vegg som skal tapetseres, mener Ask.

For de som skal tapetsere mer enn en vegg, går det mer i lyse, duse toner, kaffe latte, ensfarget eller med svakt mønster. Gråtoner kommer det også mer av, gjerne varme gråtoner fra de helt lyse og til mørkere varianter. Blomstertapeter er også på vei inn, kraftig dekorert med tradisjonelle blomster.

Koordinerte tekstiler vil vi også se mer til. Vegger, gardiner, møbler skal henge sammen i en helhet.

Les også:

Trapp - slik tar du vare på tretrappa

Trappa er huset smykke. Ta vare på tretrappa med godt vedlikehold.

23. oktober 2008

Mer om Tapet

Dette tapet-trikset er genialt – og helt gratis

Tapet Her er et tips som gjør tapetpåføringen mye enklere. Uten at det koster deg en krone ekstra. 

Tre ting du kan lage av tapet

Tapet Tapeter kan brukes til mye annet enn vegger.

Dette er vårens tapettrender

Tapet Test noe nytt på veggen i vår! Nå vil vi ha lekne mønstre og tydelig struktur. Vi viser deg vårens tapettrender.

10 kreative måter å piffe opp møblene med tapet

Tapet Har du tenkt på at du kan bruke tapetrestene dine til noe fornuftig? Her er 10 inspirasjonstips til tapetsering av møbler!

Forny kjøkkenet med kjøkkentapet

Tapet En rull tapet koster ikke mer enn noen hundrelapper og kan sette ekstra krydder på kjøkkeninteriøret. Her viser vi deg noen friske eksempler.

Høstens stiligste tapeter!

Tapet Gi boligen en enkel oppdatering med nye vegger! Her er våre favoritter fra høstens tapetnyheter, blandet med klassikere som vi aldri går lei av å hvile øynene på.

Tapet på ny måte

Tapet Tapetet er ikke lenger bare en kulisse på veggen. Med nye mønstre og nye bruksområder, trer det fram og spiller hovedrollen i den nye innredningen – på...

Fettflekker på tapeten – kan det fjernes?

Tapet Slik fjerner du fettflekker fra tapet.

Svanemerke til Mjøspanel

Tapet Mjøspanel har nå fått Svanemerket på sine populære veggplater.

Nytt og spennende på tapetfronten

Tapet Tapetverden har utviklet seg mye de siste årene og nytt og kreativt design har virkelig blomstret på markedet. Her er tapetene du sjelden har sett...

Kreativ veggdekor

Tapet Er du lei av de nakne, kjedelige veggene dine? Både maling og tapet kan være gode løsninger, men hvorfor ikke prøve noe helt nytt?

Tapet med effekt

Tapet Tapetet du velger kan påvirke andre til å tro at et lite rom er stort og et kjølig rom er varmt. Men hvordan?

Hvilken tapet skal du velge?

Tapet Når du sitter med tapetprøvebøkene i handa er du utsatt for en overveldende følelse av uendelige valgmuligheter og en rekke dilemma knyttet til farge-...

Design dine egne klistremerker

Tapet Design dine egne klistremerker og få akkurat det utrykket du ønsker.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no