Bilde: Colourbox

Velg riktig tapet

Tapet

Salget av tapeter er økende. Det har en tid vært solgt vesentlig ensfargede tapeter, men nå kommer mange mønstrede i kombinasjon med ensfargede og border. Flere kolleksjoner har også matchende stoffer, som kan brukes til gardiner, duker, trekking av møbler osv. Velg riktig tapet til riktig rom!


Fordelen med tapet er at man kan ha mønster på veggen (trykte papir- eller vinyltapeter), eller man kan velge helt andre overflater slik som tekstiltapeter. En annen fordel er at man kan se hvordan fargene passer sammen i interiøret før tapetet monteres. Man kan også låne med prøver for å se hvordan lyset i hjemmet påvirker fargen. Dette er viktig, spesielt med tekstiltapet. Vi har sett nærmere på hvlke tapeter vi har å velge mellom. 
Papirtapet
Papirtapet brukes ofte i stuer og soverom. Papirtapet har i de senere år økt sin popularitet, ikke minst fordi kvaliteten er betraktelig forbedret (enkelte typer kan til og med brukes på kjøkken). Det finnes et stort utvalg av eksklusive papirtapeter med matchende border og stoffer.Vinyltapet
Vinyltapet består av en PVC-forside med papir bakside. Denne kan brukes i alle tørre rom og er den type som selger best i Norge. De fleste er lysbestandige og meget vaskbare, og egner seg godt i rom med stor slitasje som hall, gang og kjøkken. Vinyltapet med fiberbakside representerer en ny generasjon tapeter. Den er enkel å sette opp, og er meget formstabil og lett å juster. Tapeten skal ikke fuktes, og limet smøres rett på veggen. 
Tekstiltapet
Tekstiltapeter lages vanligvis av viscose eller lin med papir bakside. Det skaper en lun følelse i hjemmet. De leveres i en rekke mønstre og farger. Det er viktig at tapetet er lysbestandig, trådtett, trådfast og vaskbart. De fleste eksklusive tekstiltapeter er også behandlet slik at flekker lett lar seg fjerne. Materialkombinasjonen gir fordeler slik som vaskbarhet.


Fibertapet
Fibertapet har en spennende overflatestruktur som gir et eksklusivt preg. Fibertapet er vaskbart, og kan til og med skrubbes. Det er enkelt å sette opp, er formstabilt, har høy lysbestandighet og er brannhemmende. Fibertapet bør ikke fuktes før tapetsering.Tapetborder

Tapetborder tar seg spesielt godt ut på malte ensfargede flater. Det finnes et bredt utvalg av border til bruk på alle typer tapeter, også våtromstapeter.
Overmalingstapet
Tapeter for overmaling er i dag velkjente alternativer til tradisjonelle tapeter. Det er enkelt og raskt å sette opp, og du får en slitesterk overflate som er lett å holde ren. Det er enkelt å fornye et rom med overmalingstapet. Et par strøk med ny maling gir et nytt utseende på en rask, enkel og rimelig måte. Tapetborder tar seg godt ut på slike malte, ensfargede flater.
23. oktober 2008

Mer om Tapet

Dette tapet-trikset er genialt – og helt gratis

Tapet Her er et tips som gjør tapetpåføringen mye enklere. Uten at det koster deg en krone ekstra. 

Tre ting du kan lage av tapet

Tapet Tapeter kan brukes til mye annet enn vegger.

Dette er vårens tapettrender

Tapet Test noe nytt på veggen i vår! Nå vil vi ha lekne mønstre og tydelig struktur. Vi viser deg vårens tapettrender.

10 kreative måter å piffe opp møblene med tapet

Tapet Har du tenkt på at du kan bruke tapetrestene dine til noe fornuftig? Her er 10 inspirasjonstips til tapetsering av møbler!

Forny kjøkkenet med kjøkkentapet

Tapet En rull tapet koster ikke mer enn noen hundrelapper og kan sette ekstra krydder på kjøkkeninteriøret. Her viser vi deg noen friske eksempler.

Høstens stiligste tapeter!

Tapet Gi boligen en enkel oppdatering med nye vegger! Her er våre favoritter fra høstens tapetnyheter, blandet med klassikere som vi aldri går lei av å hvile øynene på.

Tapet på ny måte

Tapet Tapetet er ikke lenger bare en kulisse på veggen. Med nye mønstre og nye bruksområder, trer det fram og spiller hovedrollen i den nye innredningen – på...

Fettflekker på tapeten – kan det fjernes?

Tapet Slik fjerner du fettflekker fra tapet.

Svanemerke til Mjøspanel

Tapet Mjøspanel har nå fått Svanemerket på sine populære veggplater.

Nytt og spennende på tapetfronten

Tapet Tapetverden har utviklet seg mye de siste årene og nytt og kreativt design har virkelig blomstret på markedet. Her er tapetene du sjelden har sett...

Kreativ veggdekor

Tapet Er du lei av de nakne, kjedelige veggene dine? Både maling og tapet kan være gode løsninger, men hvorfor ikke prøve noe helt nytt?

Tapet med effekt

Tapet Tapetet du velger kan påvirke andre til å tro at et lite rom er stort og et kjølig rom er varmt. Men hvordan?

Hvilken tapet skal du velge?

Tapet Når du sitter med tapetprøvebøkene i handa er du utsatt for en overveldende følelse av uendelige valgmuligheter og en rekke dilemma knyttet til farge-...

Design dine egne klistremerker

Tapet Design dine egne klistremerker og få akkurat det utrykket du ønsker.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no