Bilde: produsentene

Disse tingene må du ha i høst

Tekstiler

I høst skal interiøret preges av gjenbruk, jeans, industrielle elementer og et nedtonet uttrykk.

Og i følge trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen, vil dette være en vedvarende trend. Vi har samlet noen av høstens hotteste trender, og gir deg 5 av sesongens viktigste interiørelementer.

Jeans
Jeans er tilbake for fult på motefronten, og nå også i interiøret. På årets gave og interiørmesse hevdet trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen at jeans er en av høstens viktigste materialer.


Denimstoff passer godt med den slitte og nedtonede trenden vi vil se mye av fremover, og er et materiale som representerer den industrielle arbeideren som er en viktig trend i 2010.

Og selv om trenden er mest fremtredene på puter og tekstiler, kommer det flere morsomme alternativer med denimstoff i høst. Høstens tøffeste toalettserie i denim kommer fra Turiform.


Patchwork
Lappetepper og quilt er tilbake på banen. Nå skal tingene du omgir deg med se hjemmelaget ut, og man kan gjerne lage tepper og puter fra gamle stoffrester man har til overs. Kanskje du har et arvet lappeteppe du kan finne frem fra loftet? House Doctor har flere produkter inspirert av patchwork, slik som denne puffen i tre.

Patchwork
Lappetepper og quilt er tilbake på banen. Nå skal tingene du omgir deg med se hjemmelaget ut, og man kan gjerne lage tepper og puter fra gamle stoffrester man har til overs. Kanskje du har et arvet lappeteppe du kan finne frem fra loftet? House Doctor har flere produkter inspirert av patchwork, slik som denne puffen i tre.


Feminint møter maskulint
Duse farger og feminine former og skal stå i kontrast til maskuline detaljer i høst. Overraskende elementer kan gjerne bryte med det opplagte, og kontraster spiller en viktig rolle. Lampene til Watt & Veke treffer spikeren på hodet i denne trenden med sine produkter. Romantiske og lyse tekstiler står i stilig kontrast til de industrielle spilene i metall.


Nasjonalromantisk
Norske mønstre og farger er også en slager i høst. Nå skal de lokale og kortreiste produktene dyrkes, og hva er vel ikke mer lokalt enn Marius genseren? Glem den gamle saccosekken, nå kommer Tjukkas til både innendørs og utendørs bruk, med Marius motiv. Tjukkas-vinyl er vannavvisende og har høy UV-beskyttelse. Fyllet består av EPS perler som kan resirkuleres.


Metallisk
Metalliske overflater er trendy i høst, men det skal ikke være snobbete eller luksuriøst.  Ulike metaller skal blandes sammen, og det er ingen regler for at gull og sølv ikke passer sammen. Puten fra i Au Maison i bronsje, sølv og gull er et godt eksempel på det.

Anbefalt av redaksjonen

4 oktober 2010

Strikket interiør

En av årets store trender er strikk i interiøret. Det kan være både imitert strikk eller ekte vare.

Fin med lin og bomull

La boligen bli vårfin med vakker lin og bomull.

Så enkelt fikser du en ødelagt glidelås

Irriterer du deg over en glidelås som har åpnet seg i begge endene? Heldigvis kan du fikse det selv!

Lag veggpryden selv

Lag dine egne bilder til å henge på veggen. Det er lettere enn du tror, og resultatet kan overraske.

Lystette gardiner beskytter hytta når du ikke er der

Vi beveger oss stadig mot vår og sommer, og alt flere fjellhytter lukkes igjen og pakkes bort. Men har du tenkt på hva solen kan gjøre med interiøret...

Vekk med teppeflekkene!

Det er ikke til å unngå, en eller annen gang vil noen søle på favoritt-teppet. Ikke få panikk - det finnes som oftest alltid en løsning.

Bruk sitron til å fjerne flekker på hvite skjorter

Vent litt med å kaste den hvite skjorten med flekk på. Med et par sitroner kan den nemlig bli god som ny!

Bruk kulda smart – dette burde du gjøre nå

Det er faktisk flere ting det er lurt å gjøre i boligen når gradestokken synker.

Forny intereriøret

Forny interiøret - slipp fantasien løs!

Frisk opp interiøret med høstens herlige tekstilmote

Forandring kan raskt fryde på hjemmebane med nye tekstiler i form av gardiner, pynteputer, og pledd som gir økt trivsel innendørs.

Her er høstens interiørtrender

Industrielt, feminint og håndlaget er stikkord for trendene høsten 2010.

Interiørdesignerens tips

Interiørdesigneren gir deg innredningstips.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no