Kjæledyr

Som eier av et kjæledyr, er det mange ting du må kjenne til. Dette gjelder både hvis du er den heldige eier av en søt kanin, en hund eller en katt. Du kan blant annet finne en fin sjekkliste over de viktigste ting du må huske på når du nettopp er blitt kjældyreier. Det er for eksempel viktig å velge den riktige ID-løsning for kjæledyret. Kanskje er det beste med halsbånd eller kanskje med en mikrochip med adresse og kontaktinformasjon. 

Det er også viktig å trene kjæledyret på den riktige måten. Din hund skal lære lydighetskommandoer og katten må lære seg hvor kattekassen står for å unngå ulykker i hjemmet. Hvis du har fått en ny valp er det viktig å være oppmerksom på at den lille valpen lett kan bli skremt eller redd i sitt nye nabolag. Derfor er det viktig å starte riktig, slik at den lille valpen får den best mulig starten. 

Hva gjør du hvis hunden din blir syk?

Akkurat som oss mennesker, kan kjæledyr bli syke av ulike årsaker. Det er viktig at man har satt seg inn i hva man skal gjøre hvis kjæledyret blir rammet av sykdom. Vi har derfor samlet 10 av de mest normale og typiske årsaker til at hunder blir syke. 

Sterilisering og kastrering av katter

Steriliserte eller kastrerte katter lever ofte et sunnere, bedere og lengere lev. Man unngår blant annet uønskede kattunger hos hunkatter og får samtidig en gladere, kjæligere og mer lojal katt. Hos hankatter unngår man strinteri. En kastrert hankatt vil heller ikke streife like mye rundt. 

På viivilla.no finner du også masse informasjon om de forskjellige fordeler og ulemper ved å nytralisere en katt, og det gjelder både sterilisering av hunkatter og kastrering av hankatter. 

Når man har hund og baby

Det kan være at dere nylig har utvidet familien og trenger noen gode råd for hvordan dere skal introdusere den nyfødte til hunden. Man kan faktisk ha hund og baby samtidig. Det kan blant annet være en god ide å lære hundene en rekke grunnleggende kommandoer, slik at du lettere kan kontrollere ditt kjæledyr. Det er også en god ide å la hunden venne seg til babyens lukt, slik at de to kan få et sterkt og sikkert samhold som kommer til å vare i mange år. 

Allergivennlige kjæledyr

Det kan også være at en eller flere i familien lider av allergi, men likevel gjerne vil ha et kjæledyr. Det kan faktisk la seg gjøre, for det finnes en såkalt "allergivennlige" kjæledyr og dyreraser. Det finnes blant annet en rekke forskjellige hunderaser som er mindre allergifremkallende enn andre. 

Hvis man derimot leder etter alternative og utradisjonelle kjæledyr, så kan man vudere en minigris. Disse er herlige, utrolig søte og ikke minst allergivennlige. En minigris er derfor et godt alternativ for de som er allergiske. 

Her kan du lese alt om hvordan du passer godt på ditt kjæledyr.

Les mer Skjul
Sorter etter:
Katt
Katt Har du hørt om hunden som ble uthengt som kattemorder og katten som skulle hjelpe fanger å rømme?
Hund
Hund Kom, Fido, så skal vi gå på haute cou-tur.
Katt
Katt Når du koser med katten din, begynner den ofte å male. Men hvorfor maler egentlig katten - og hvordan maler den?
Kjæledyr
Kjæledyr Mange hunder og katter er livredde på nyttårsaften når rakettene smeller. Men her er 9 gode tips til hvordan du kan hjelpe dem.
Katt
Katt Glem "3 nøtter til Askepott". Dette er julens viktigste video.
Hund
Hund Har du hørt om labradoodle, schnoodle og dalmador?
Hund
Hund Har du lyst på hund, men er bekymret for at det skal bli for mye bjeffing hjemme? Fortvil ikke, det finnes nemlig flere rolige hunderaser som bjeffer...
Hund
Hund Gøy å se på. Men hvor gøy er det egentlig for hundene?
Hund
Hund Hunden din kan bli alvorlig syk om du gir den julemat eller julegodt.
Katt
Katt Lurer du på hvor gammel katten din egentlig er, det vil si hvor mange år er katten i menneskerår? Slik regner du ut alderen på katten din.
Katt
Katt Hvis du har katt, vil dette neppe overraske deg. Men hvis du vurderer å skaffe deg en, vil dette overbevise deg fullstendig.
Hund
Hund Det å ha hund er bra for helsen din, faktisk er det veldig bra! Et nytt studie viser at hundeeiere er friskere og lever lenger.
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no