Beagle er en familievennlig hund.
Beagle er en familievennlig hund. Bilde: iStockphoto

10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Hund

Det er hyggelig å ha en hund i familien, men hvilken skal man velge? Her er 10 små hunderaser som passer godt for barnefamilier.

Her er 10 små raser som er perfekte familiehunder:

1. Beagle

Beaglen er en liten til medium stor hund som opprinnelig ble avlet frem som jakthund - noe den også brukes til i dag. Den er blid og leken og glad i barn.  Beaglen krever relativt mye mosjon og er derfor perfekt for aktiv barnefamilie. 

Foto: Pixabay

2. Bichon havanais

Denne lille, silkemyke hunden er en god familiehund med et kjærlig temperament og den er enkel å trene. Sist, men ikke minst, er Bichon havanais allergivennlig, da den røter lite. Så hvis det er allergi i familien, så er denne rasen et godt valg. 

Foto: iStockphoto

3. Mops

Mopsen er en morsom og kjærlig hund med en sosial personlighet, noe som gjør den til en god familiehund. Den lille mopsen er litt lat og krever ikke mye morsjon i forhold til andre hunder. 

Mopsen er morsom og leken, og liker å være midtpunkt. Den er robust i lek, går godt overens med barn og har myk og behagelig pels.

Denne lille sjamøren er av orientalsk opprinnelse og er fremavlet til å være en selskapshund. Men dette er ikke uproblematisk. Mange mener at mopsen er avlet frem for utseendes skyld, og at hundene lider på grunn av rasens fremavlete fysiologiske trekk.         

4. Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog passer godt til aktive familier. Den er energisk og den vil gjerne trenes, da den trives best med å bli utfordret fysisk og mentalt. Shetland Sheepdog ligner den mer langhårede Collien. Den stammer, som navnet antyder, fra Shetlandsøyene. 

Foto: Pixabay

5. Boston Terrier

Boston terrieren kjennetegnes ved at den er forsiktig, veloppdragen, vennlig og rolig. Dette er en selskapshund som elsker å være sammen med familien sin. Den er leken og elsker å løpe etter baller. Dersom hunden har fått være mye sammen med folk helt fra valpestadiet, vil den gå godt sammen med barn.

Foto: Pixabay

6. Coton de tulear

Coton de tulear, også kjent som bomullshund, knytter seg tett til sine eiere og til sin familie. Bomullshunden følger sine mennesker overalt. Den elsker å leke med alle familiemedlemmer - gjerne dagen lang. 

Bomullshunden er et fornuftig valg som familiehund, men med små barn i familien bør man vente til barna har nådd en viss alder. Bomullshunder kan lett bli skremt av høye barneskrik og uberegnlige bevegelser. Utsettes de for dette som hvalper, kan de bli sky og stresset.

Foto: Pixabay

7. Cavalier King Charles spaniel

Cavalier King Charles spaniel er en vennlig og livlig rase som passer inn i de fleste hjem. Den er aktiv og leken, og barnevennlig. 

Foto: Pixabay

8. Welsh corgi pembroke

Corgien er en vennlig hund som liker å ha noe å gjøre. Den er opprinnelig en gjeterhund. Den passer godt for familier som bor på gård eller lignende, hvor den kan få mye fysisk aktivitet og mental stimuli. 

Foto: iStockphoto

9. Bolognese

Bolognese er en hyggelig hund med godt lynne. Den tar lett lydighetstrening, egner seg som selskap for barn og kommer godt overens med andre hunder. Den er riktignok noe reservert.

Foto: Wikipedia

10. Cocker spaniel

Cocker spaniel er en av verdens mest populære hunderaser. Den egner seg til jakt, agility, søk og triksing. For at den skal ha det bra, krever den mye aktivitet - derfor passer den godt inn i en familie som liker å være mye utendørs. 

Kilder: Dyrebar.no, wikipedia og idenyt.dk

22 august 2017

Slik gir du hunden førstehjelp

Mange hundeeiere vet ikke at førstehjelp også kan utføres på hunder. Når situasjonen er kritisk, kan førstehjelp være avgjørende for om hunden overlever...

Derfor er Coton de Tulears den perfekte familiehunden

Bli kjent med den allergivennlige familiehunden og lær alt om Coton de Tulears pels, pleie og temperament. Les også om bomullshundens fantastiske vei...

11 hunderaser som ikke røyter

Er du ute etter en hunderase som ikke røyter så mye? Vi har samlet 11 forskjellige hunder som er kjent for å røyte lite.

Derfor bør du ikke la hunden slikke deg i ansiktet

Lar du hunden slikke deg i ansiktet kan du bli alvorlig syk. Du bør heller ikke komme for tett på katten eller fuglen.

Hva koster det å ha hund eller katt?

Det er på ingen måte gratis å ha hund, katt eller andre kjæledyr. Her får du oversikt over hva det koster de forskjellige kjæledyrene koster deg.

16 tegn på at hunden elsker deg

Hunder er kjærlige og hengivne dyr, men klarer du å tyde når og hvordan hunden sier "Jeg elsker deg"?

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder...

Disse matvarene kan forgifte hunden din

Hunder tåler ikke menneskemat. Punktum. Her kommer listen over matvarene du ikke under noen omstendighet bør gi til hunden din.

Nei, ett hundeår tilsvarer IKKE 7 menneskeår

Sorry, Fido. Du er ikke 50. Du er 74.

Slik får du hunden til å slutte å bjeffe

Bjeffende og ulende hunder er en tålmodighetsprøve både for ører og naboer rundt. Her får du 6 ulike metoder for å få styr på hundens bjeffing.

Slik merker du om hunden fryser

Fryser hunden din like raskt som deg? Kanskje. Her er 5 ting du bør se etter.

Derfor må du holde hunden langt unna julematen

Hunden din kan bli alvorlig syk om du gir den julemat eller julegodt.

Slik fjerner du hunde- eller kattehår fra teppet

Er du også frustreret over alle hårene fra katten eller hunden din som fester seg i gulvteppet? Med dette trikset er problemet løst!

La hunden bli trendy med hundehus av betong

Hundehuset trenger ikke å være noe du helst vil skjule. Pynt opp hjemme med dette moderne huset av betong som du kan lage helt selv!

Det skal ikke mye til før det er for kaldt for hunden din

Det er store forskjeller fra hund til hund, men det er faktisk mulig å måle når det er for kaldt for hunden din. Finn skjemaet her!