10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Hund

Det er hyggelig å ha en hund i familien, men hvilken skal man velge? Her er 10 små hunderaser som passer godt for barnefamilier.

Beagle er en familievennlig hund.
Beagle er en familievennlig hund. Bilde: iStockphoto

Her er 10 små raser som er perfekte familiehunder:

1. Beagle

Beaglen er en liten til medium stor hund som opprinnelig ble avlet frem som jakthund - noe den også brukes til i dag. Den er blid og leken og glad i barn.  Beaglen krever relativt mye mosjon og er derfor perfekt for aktiv barnefamilie. 

Foto: Pixabay

Les også:

Således lærer du hunden å være hjemme

Har du opplevd å komme hjem til tiss over hele gulvet, halvspiste sko og en nabo som er gal av å høre bjeffing? Da skal du lese dette.

2. Bichon havanais

Denne lille, silkemyke hunden er en god familiehund med et kjærlig temperament og den er enkel å trene. Sist, men ikke minst, er Bichon havanais allergivennlig, da den røter lite. Så hvis det er allergi i familien, så er denne rasen et godt valg. 

Foto: iStockphoto

3. Mops

Mopsen er en morsom og kjærlig hund med en sosial personlighet, noe som gjør den til en god familiehund. Den lille mopsen er litt lat og krever ikke mye morsjon i forhold til andre hunder. 

Mopsen er morsom og leken, og liker å være midtpunkt. Den er robust i lek, går godt overens med barn og har myk og behagelig pels.

Les også:

Praktisk og lekkert med spiraltrapp

Spiraltrapper tar liten plass, og finnes blant annet i 120 cm i diameter. De kan sno seg oppover flere etasjer og kan også fremstå som dekorative i...

Denne lille sjamøren er av orientalsk opprinnelse og er fremavlet til å være en selskapshund. Men dette er ikke uproblematisk. Mange mener at mopsen er avlet frem for utseendes skyld, og at hundene lider på grunn av rasens fremavlete fysiologiske trekk.         

4. Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog passer godt til aktive familier. Den er energisk og den vil gjerne trenes, da den trives best med å bli utfordret fysisk og mentalt. Shetland Sheepdog ligner den mer langhårede Collien. Den stammer, som navnet antyder, fra Shetlandsøyene. 

Foto: Pixabay

Les også:

Derfor må du holde hunden langt unna julematen

Hunden din kan bli alvorlig syk om du gir den julemat eller julegodt.

5. Boston Terrier

Boston terrieren kjennetegnes ved at den er forsiktig, veloppdragen, vennlig og rolig. Dette er en selskapshund som elsker å være sammen med familien sin. Den er leken og elsker å løpe etter baller. Dersom hunden har fått være mye sammen med folk helt fra valpestadiet, vil den gå godt sammen med barn.

Foto: Pixabay

6. Coton de tulear

Coton de tulear, også kjent som bomullshund, knytter seg tett til sine eiere og til sin familie. Bomullshunden følger sine mennesker overalt. Den elsker å leke med alle familiemedlemmer - gjerne dagen lang. 

Bomullshunden er et fornuftig valg som familiehund, men med små barn i familien bør man vente til barna har nådd en viss alder. Bomullshunder kan lett bli skremt av høye barneskrik og uberegnlige bevegelser. Utsettes de for dette som hvalper, kan de bli sky og stresset.

Foto: Pixabay

7. Cavalier King Charles spaniel

Cavalier King Charles spaniel er en vennlig og livlig rase som passer inn i de fleste hjem. Den er aktiv og leken, og barnevennlig. 

Foto: Pixabay

8. Welsh corgi pembroke

Corgien er en vennlig hund som liker å ha noe å gjøre. Den er opprinnelig en gjeterhund. Den passer godt for familier som bor på gård eller lignende, hvor den kan få mye fysisk aktivitet og mental stimuli. 

Foto: iStockphoto

9. Bolognese

Bolognese er en hyggelig hund med godt lynne. Den tar lett lydighetstrening, egner seg som selskap for barn og kommer godt overens med andre hunder. Den er riktignok noe reservert.

Foto: Wikipedia

10. Cocker spaniel

Cocker spaniel er en av verdens mest populære hunderaser. Den egner seg til jakt, agility, søk og triksing. For at den skal ha det bra, krever den mye aktivitet - derfor passer den godt inn i en familie som liker å være mye utendørs. 

Kilder: Dyrebar.no, wikipedia og idenyt.dk

22. august 2017
Mer om Hund

Trend-alarm: Farget hundepels

Hund Gøy å se på. Men hvor gøy er det egentlig for hundene?  

Svensk studie: Å eie hund kan forlenge livet

Hund Det å ha hund er bra for helsen din, faktisk er det veldig bra! Et nytt studie viser at hundeeiere er friskere og lever lenger.

QUIZ: Hva vet du om hunder?

Hund Test deg selv! Hvor mye vet du om våre firbente venner. Tør du ta testen?

7 rolige hunderaser som ikke bjeffer så mye

Hund Har du lyst på hund, men er bekymret for at det skal bli for mye bjeffing hjemme? Fortvil ikke, det finnes nemlig flere rolige hunderaser som bjeffer lite. 

Derfor kan hunden din få grå hår i pelsen - selv om den er ung

Hund Lurer du på hvorfor hunden din har fått grå hår i pelsen, selv om den bare er et par år gammel? Svaret får du her.

10 ting veterinærer har  funnet i hundemager

Hund Hvert år dør mange hunder etter å ha spist noe de ikke tåler. Klokker, sakser, lim, knappenåler og truser er eksempler på hva veterinærene har funnet.

12 problemer bare vi med hund har

Hund Har du hund, vil du garantert nikke gjenkjennende til disse 12 problemstillingene. 

Derfor slikker hunden på deg

Hund Hvis du har lurt på hvorfor hunden slikker på deg, da bør du lese dette.

16 tegn på at hunden elsker deg

Hund Hunder er kjærlige og hengivne dyr, men klarer du å tyde når og hvordan hunden sier "Jeg elsker deg"?

11 hunderaser som ikke røyter

Hund Er du ute etter en hunderase som ikke røyter så mye? Vi har samlet 11 forskjellige hunder som er kjent for å røyte lite. 

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Hund Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder...

Dette betyr hundens kroppsspråk

Hund Hunder "snakker" med kroppen. Så hvis du vil forstå hunden din, bør du observere kroppsspråket dens. Her får du en oversikt over noen av de viktigste...

Slik gir du hunden førstehjelp

Hund Mange hundeeiere vet ikke at førstehjelp også kan utføres på hunder. Når situasjonen er kritisk, kan førstehjelp være avgjørende for om hunden overlever.  

Hva koster det å ha hund eller katt?

Hund Det er på ingen måte gratis å ha hund, katt eller andre kjæledyr. Her får du oversikt over hva det koster de forskjellige kjæledyrene koster deg.

Derfor bør du ikke la hunden slikke deg i ansiktet

Hund Lar du hunden slikke deg i ansiktet kan du bli alvorlig syk. Du bør heller ikke komme for tett på katten eller fuglen.