16 tegn på at hunden elsker deg

Hund

Hunder er kjærlige og hengivne dyr, men klarer du å tyde når og hvordan hunden sier "Jeg elsker deg"?

Det er minst 10000 måter å si at den er glad i noen, men på hundespråk er det ikke alltid like lett å forstå. Nå har vi laget en guide som hjelper deg å forstå hunden din.

1. Kikker deg dypt i øynene

Hvis du opplever at hunden stirrer på deg, skal du hverken føle deg krenket eller utsatt - det er nemlig ren og skjær kjærlighet. For ifølge hundeeksperten Brian Hare, er det tegn på kjærlighet og takknemlighet. 
Hvis du får øyekontakt med hunden din, mens dere koser i sofaen eller leker på gulvet vil begges hjerner frigjøre et hormon som heter oxytocin. Det er det samme hormonet som frigis når en nybakt mor knytter bånd med sitt nyfødte barn. 
Men vær varsom med å øyekontakten og søk den kun i gode, positive situasjoner. Ellers kan det virke dominerende og skremmende for hunden. 

2. Gaper dere på samme tid?

Et gap kan smitte som bare det - selv for hunder. Et smittende gap er også et tegn på trygghet og velvære. Så hvis du og din hund gaper om kapp, kan dere lene dere tilbake og nyte hverandres selskap for det ingen farer som lurer. 

3. Hunden lener seg mot deg

Når hunden lener seg mot deg, typisk i sittende stilling, er det et tegn på ømhet og stolthet. Hunden vil være så tett som mulig på deg og søker bare selskap.
Hunden vil reagere på samme måte, hvis den blir nervøs på grunn av en litt annerledes eller skremmende situasjon. Det er igjen et tegn på hunden ser på deg som sin sikkerhet. 

4. Vil kose etter kveldsmaten

Det er ingen tvil om at snarveien til en hver hunds hjerte og kjærlighet er mat. Det vil du nok merke. 
De daglige måltidene er et av hundens høydepunkter i løpet av dagen. Ofte blir den personen som disker opp med mat, også hundens yndling. Da skal du heller ikke bli overrasket hvis hunden vil vise sin takknemlighet med litt nærhet på sofaen.

5. Uttrykker seg med øyenbrynene

Hunden bruker ikke bare halen når den skal vise glede eller følelser - hundens øyenbryn er også et viktig kommunikasjonsmiddel. 
Når hunden er positiv og glad, løfter den på øyenbrynene som et kjærlig, innbydende tegn. Hvis den derimot blir introdusert for noe fremmed eller skremmende, senker den øyenbrynene. 

6. Kikker lengelsfullt på deg

Hvis du forlater hjemmet og merker at hunden ser på deg med lengselsfulle øyne, er det ikke nødvendigvis et tegn på at den er trist. 
Hunden din vil selvfølgelig være sammen med deg, men hvis den er trygg og veloppdratt, vet den at du kommer tilbake. 
Hvis hunden derimot får panikk og markerer seg med lyd og mimikk, er det tegn på utrygghet – men det betyr ikke at hunden din ikke er glad i deg. 

7. Hvis hunden din er overdrevent glad når du kommer hjem

Hvis hunden din over overdrevent glad og begeistret når du kommer hjem, er det et tegn på at den er glad! 
Din hjemkomst er for hunden dagens høydepunkt og noe den har sett fram til. Så ta godt i mot velkomstkomiteen. 

8. Vil sove nær deg

Deft er ikke alltid at hunden er velkommen på soverommet. Men hvis den helst vil inn på soverommet og sove nært deg, så er det en stor kjærlighetserklæring! Hvis hunden vil sove sammen eller nært deg, er det fordi den er lojal og beskyttende. 

9. Den gir deg sitt favorittleken

Det er ikke alltid like appetittelig å få et gjennomtygd, vått leketøy i fanget, men tanker er god. For når hunden gir deg favorittleken sin, er det ikke alltid fordi den vil leke. Det er et tegn på at hunden gjerne vil dele den med deg - altså slik bestevenner gjør. 
Hvis du opplever at hunden deler med deg, må du huske å rose den, for det er bare godt ment. 

10. Lytter til stemmen din

Hunden lytter til alt du sier og hvordan du sier det. Ifølge NPR forstår hunder det du sier ved å skille ordene fra tonen de sies med. Og hvis din hund reagerer på stemmen din og kommer løpende når du roper, er det fordi den elsker deg. 

11. Vil heller bli klødd enn å få en godbit

Et spørsmål som ofte dukker opp, for eksempel ved valpetrening, er  hva som er den beste måten å belønne hunden på. Ifølge Science Magazine setter hunder mer pris på å bli klappet, klødd og rost, enn å få en godbit.
Så hvis hunden din vil ha litt oppmerksomhet og bli klødd på magen, så er det vanligvis også et tegn på at den har dype følelser for deg. 
Det viser også hvor viktig sosial interaksjon er for hunder, så husk å gi hunden så mye oppmerksomhet som mulig. 

12. Den er glad for å være sammen med deg

Et studie av professor Gregory Berns ved New York University viste at man ved hjelp av MR kunne skanne og kartlegge hundens hjerneaktivitet. Resultatet var fascinerende - det virker nemlig som hunder (og andre dyr) har følelser på samme måte som oss mennesker. 
Nå har de færreste en MR-scanner tilgjengelig, men hvis hunden din virker glad for å være sammen med deg eller andre i familien, så er det et svært godt tegn. 

13. Den prøver å kommunisere med deg

Kommer hunden og hilser på deg med en gang du kommer innenfor døren? Kommer den drassende med leker? Eller vil den bare oppholde seg i samme rom som deg?
Dette er tegn på at den prøver å være sosial og å kommunisere med deg, noe som betyr at anser deg som viktig i livet sitt. 

14. Den prøver å følge regelene

Hunder har, som mennesker, forskjellige personlighetstyper. Noen hunder er empatiske, noen har god hukommelse og noen hunder virker bare litt mer intelligente enn andre. Hvis hunden din gjør alt den kan for å gjøre det du sier og følger dine regler, så er det veldig positivt. 

15. Du er familie 

Hunder ser ikke på eierne sine som bare gode venner - de ser på eieren som sin familie. Når du er glad, er hunden glad. Og hvis du er litt trist, så vil du merke at den også er litt trist. Hunden er nemlig svært opptatt av hvordan du har det. 

16. Gjengjeld hundens kjærlighet

Gregory Berns, Ph.D og professor i neurologi, mener at hunden kan føle at du bryr deg om den. 
Hvis en person ikke viser at den er glad i hunden, så vil sannsynligvis ikke hunden sette pris på sin eier heller. Kjærlighet og glade følelser skal gjengjeldes, så overøs din hund med masse kjærlighet - du vil garantert ikke angre på det. 
20 september 2017

Slik gir du hunden førstehjelp

Mange hundeeiere vet ikke at førstehjelp også kan utføres på hunder. Når situasjonen er kritisk, kan førstehjelp være avgjørende for om hunden overlever...

Derfor er Coton de Tulears den perfekte familiehunden

Bli kjent med den allergivennlige familiehunden og lær alt om Coton de Tulears pels, pleie og temperament. Les også om bomullshundens fantastiske vei...

11 hunderaser som ikke røyter

Er du ute etter en hunderase som ikke røyter så mye? Vi har samlet 11 forskjellige hunder som er kjent for å røyte lite.

Derfor bør du ikke la hunden slikke deg i ansiktet

Lar du hunden slikke deg i ansiktet kan du bli alvorlig syk. Du bør heller ikke komme for tett på katten eller fuglen.

10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Det er hyggelig å ha en hund i familien, men hvilken skal man velge? Her er 10 små hunderaser som passer godt for barnefamilier.

Hva koster det å ha hund eller katt?

Det er på ingen måte gratis å ha hund, katt eller andre kjæledyr. Her får du oversikt over hva det koster de forskjellige kjæledyrene koster deg.

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder...

Disse matvarene kan forgifte hunden din

Hunder tåler ikke menneskemat. Punktum. Her kommer listen over matvarene du ikke under noen omstendighet bør gi til hunden din.

Nei, ett hundeår tilsvarer IKKE 7 menneskeår

Sorry, Fido. Du er ikke 50. Du er 74.

Slik får du hunden til å slutte å bjeffe

Bjeffende og ulende hunder er en tålmodighetsprøve både for ører og naboer rundt. Her får du 6 ulike metoder for å få styr på hundens bjeffing.

Slik merker du om hunden fryser

Fryser hunden din like raskt som deg? Kanskje. Her er 5 ting du bør se etter.

Derfor må du holde hunden langt unna julematen

Hunden din kan bli alvorlig syk om du gir den julemat eller julegodt.

Slik fjerner du hunde- eller kattehår fra teppet

Er du også frustreret over alle hårene fra katten eller hunden din som fester seg i gulvteppet? Med dette trikset er problemet løst!

La hunden bli trendy med hundehus av betong

Hundehuset trenger ikke å være noe du helst vil skjule. Pynt opp hjemme med dette moderne huset av betong som du kan lage helt selv!

Det skal ikke mye til før det er for kaldt for hunden din

Det er store forskjeller fra hund til hund, men det er faktisk mulig å måle når det er for kaldt for hunden din. Finn skjemaet her!