Derfor kan hunden din få grå hår i pelsen - selv om den er ung

Hund

Lurer du på hvorfor hunden din har fått grå hår i pelsen, selv om den bare er et par år gammel? Svaret får du her.

Hvis hunden din er stresset kan den få grå hår i pelsen i ung alder.
Hvis hunden din er stresset kan den få grå hår i pelsen i ung alder. Bilde: iStockphoto

Har hunden din fått grå hår?

Grå hår er ikke noe som bare følger med alderen - det kan også skyldes at hunden er stresset. Så hvis hunden din er ung, men du likevel ser noen grå hår ved snuten eller andre steder, så kan det være at den er stresset. Undersøkelser viser nemlig at grå hår kan forekomme hvis hunden er nervøs eller engstelig – det er derfor en god ide å følge nøye med på pelsen.

5 tegn på at hunden er stresset

#1 Diarré og forstoppelse

Diarré og forstoppelse eller andre fordøyelsesproblemer kan være indikatorer på at hunden din er stresset. Fordøyelsesproblemer oppstår ikke bare hvis man bruker feil fôr, det kan også skyldes nervøsitet, angst eller stress. Hvis fordøyelsessykdommene varer i mer enn 24 timer bør du kontakte veterinær for videre rådgivning.

#2 Dårlig appetit

Hvis du opplever at hunden din ikke vil spise maten sin og at den mister interessen selv om du gir den favorittmaten, skyldes dette sannsynligvis stress. Derfor er det god ide å følge med på om hunden din spiser det den skal, og om den holder sin normalvekt.

#3 Isolasjon

Akkurat som mennesker så har også hunder behov for alenetid. Men hvis hunden din gjemmer seg eller holder seg unna mennesker og dyr, er det et tegn på at noe er galt. 

#4 Sover mer enn den pleier

Sover hunden din mer enn den pleier og er den slappere enn normalt? Det kan være et tegn på stress. Slapphet er ofte et av de første tegn på at det feiler hunden noe. Du bør oppsøke veterinær hvis du opplever endringer i hundens søvnrytme og aktivitetsnivå, da det kan skyldes ting som stress, hjerteproblemer, diabetes eller noe helt annet. 

#5 Aggressivitet 

Viser hunden din aggressivitet mot mennesker og dyr, er det et tegn på at den kan være stresset. Følg med på hundens ansikts- og kroppsspråk når andre dyr eller mennesker nærmer seg. Det er ofte da du enklest kan se om din hund viser en mer aggressiv adferd. 

Hva kan du selv gjøre?

Hvis hunden din viser tegn på at den er stresset, skal du oppsøke veterinær. Men det er også noen ting du selv kan gjøre for å unngå at den blir stresset.
  • Du kan gå flere turer med den. Hunder elsker å komme seg ut og snuse litt på alt og ingenting.
  • Lek med hunden din. Kast for eksempel pinne eller ball. 
  • Gi hunden din en “sikkerhetssone” som den kan oppsøke hvis den blir nervøs eller redd. Det kan ha godt av å ha et avskjermet område hvis det tordner eller du skal spille høy musikk. I “sikkerhetssonen” bør den ha et godt teppe å ligge på, og gjerne favorittleketøyet. 
12. november 2017
Mer om Hund

Nina lager moteklær for hunder

Hund Kom, Fido, så skal vi gå på haute cou-tur.

Trend-alarm: Farget hundepels

Hund Gøy å se på. Men hvor gøy er det egentlig for hundene?

Svensk studie: Å eie hund kan forlenge livet

Hund Det å ha hund er bra for helsen din, faktisk er det veldig bra! Et nytt studie viser at hundeeiere er friskere og lever lenger.

QUIZ: Hva vet du om hunder?

Hund Test deg selv! Hvor mye vet du om våre firbente venner. Tør du ta testen? 

10 nydelige blandingshunder

Hund Har du hørt om labradoodle, schnoodle og dalmador?

7 rolige hunderaser som ikke bjeffer så mye

Hund Har du lyst på hund, men er bekymret for at det skal bli for mye bjeffing hjemme? Fortvil ikke, det finnes nemlig flere rolige hunderaser som bjeffer...

10 ting veterinærer har  funnet i hundemager

Hund Hvert år dør mange hunder etter å ha spist noe de ikke tåler. Klokker, sakser, lim, knappenåler og truser er eksempler på hva veterinærene har funnet. 

12 problemer bare vi med hund har

Hund Har du hund, vil du garantert nikke gjenkjennende til disse 12 problemstillingene.

Derfor slikker hunden på deg

Hund Hvis du har lurt på hvorfor hunden slikker på deg, da bør du lese dette.

16 tegn på at hunden elsker deg

Hund Hunder er kjærlige og hengivne dyr, men klarer du å tyde når og hvordan hunden sier "Jeg elsker deg"?

11 hunderaser som ikke røyter

Hund Er du ute etter en hunderase som ikke røyter så mye? Vi har samlet 11 forskjellige hunder som er kjent for å røyte lite.

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Hund Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder...

Dette betyr hundens kroppsspråk

Hund Hunder "snakker" med kroppen. Så hvis du vil forstå hunden din, bør du observere kroppsspråket dens. Her får du en oversikt over noen av de viktigste signalene hunden sender ut.

10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Hund Det er hyggelig å ha en hund i familien, men hvilken skal man velge? Her er 10 små hunderaser som passer godt for barnefamilier.

Slik gir du hunden førstehjelp

Hund Mange hundeeiere vet ikke at førstehjelp også kan utføres på hunder. Når situasjonen er kritisk, kan førstehjelp være avgjørende for om hunden overlever...