Derfor slikker hunden på deg

Hund

Hvis du har lurt på hvorfor hunden slikker på deg, da bør du lese dette. 
Det er mange grunner til at hunden slikker på deg.
Det er mange grunner til at hunden slikker på deg. Bilde: iStockphoto

Når du møter på en hund, uansett om det er din egen eller andres, blir du ofte møtt av en logrende hale og en våt tunge. Hunder elsker å slikke på mennesker - men hvorfor i all verden gjør de det?

Det kan det faktisk være mange grunner til, og de kan du lese om her.

For å vise kjærlighet

At hunden slikker på deg betyr i mange sammenhenger at den elsker deg. I dyreriket er det et tegn på hengivenhet, så derfor viser de selvfølgelig også deres kjærlighet til deg på samme måte.

Ifølge forskere blir hunden glad av å slikke på deg fordi det utløser et hormon som forbindes med å knytte følelsesmessige bånd.

Vinn store premier i desember: Meld deg på Vi i villas julekalender! 

Fordi du smaker godt

Hunden liker faktisk smaken av huden din. Det høres kanskje litt rart ut, men det er simpelhen smaken av vår svette og salte hud som får hunden til å slikke på oss.

Les også:

6 dødssynder på badet

Dobørsten er din beste venn om du vil unngå å irritere dem du deler bad med. Manglende hygiene er det som plager oss nordmenn mest hva angår uvaner...

For å få din oppmerksomhet

Hvis hunden din slikker på deg kan det også bety at den gjerne vil ha din oppmerksomhet, fordi den vil noe. Den kan være sulten, tissetrengt og vil ut, eller at den vil leke med deg.

For å vise underkastelse

I dyrenes verden slikker hunder ofte på andre hunders snuter og munn for å vise underdannighet. Så hvis din hund ser opp til deg eller ser på deg som flokkleder, så kan den vise det ved å slikke deg i ansiktet.

Hunden oppmuntres til det

Mange hundeeiere oppmuntrer faktisk hunden til å slikke uten å tenke over det. Hvis du smiler, sender kyss, snakker babyspråk eller gir hunden en godbit etterpå, forsterkes adferden fordi du oppmuntrer med din egen oppførsel.

Les også:

Ser kjelleren din slik ut?

Da er det på tide å ta grep! Ta bildetesten og se hvordan du løser problemet uten å grave opp hagen.

Hvis du gjerne vil at din hund skal slutte å slikke på deg eller dine gjester, skal du ikke kjefte på den eller straffe den. Du bør heller ignorere den og gå din vei. Da vil hunden etter hver forstå at du går vekk når den slikker på deg, og det er ikke det den vil.

Kilde: Proud Dog Mom

31 oktober 2017
Mer om Hund

Derfor kan hunden din få grå hår i pelsen - selv om den er ung

Hund Lurer du på hvorfor hunden din har fått grå hår i pelsen, selv om den bare er et par år gammel? Svaret får du her.

12 problemer bare vi med hund har

Hund Har du hund, vil du garantert nikke gjenkjennende til disse 12 problemstillingene.

Dette betyr hundens kroppsspråk

Hund Hunder "snakker" med kroppen. Så hvis du vil forstå hunden din, bør du observere kroppsspråket dens. Her får du en oversikt over noen av de viktigste...

16 tegn på at hunden elsker deg

Hund Hunder er kjærlige og hengivne dyr, men klarer du å tyde når og hvordan hunden sier "Jeg elsker deg"?

11 hunderaser som ikke røyter

Hund Er du ute etter en hunderase som ikke røyter så mye? Vi har samlet 11 forskjellige hunder som er kjent for å røyte lite.

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Hund Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder...

10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Hund Det er hyggelig å ha en hund i familien, men hvilken skal man velge? Her er 10 små hunderaser som passer godt for barnefamilier.

Slik gir du hunden førstehjelp

Hund Mange hundeeiere vet ikke at førstehjelp også kan utføres på hunder. Når situasjonen er kritisk, kan førstehjelp være avgjørende for om hunden overlever...

Hva koster det å ha hund eller katt?

Hund Det er på ingen måte gratis å ha hund, katt eller andre kjæledyr. Her får du oversikt over hva det koster de forskjellige kjæledyrene koster deg.

Derfor bør du ikke la hunden slikke deg i ansiktet

Hund Lar du hunden slikke deg i ansiktet kan du bli alvorlig syk. Du bør heller ikke komme for tett på katten eller fuglen.

10 ting veterinærer har  funnet i hundemager

Hund Hvert år dør mange hunder etter å ha spist noe de ikke tåler. Klokker, sakser, lim, knappenåler og truser er eksempler på hva veterinærene har funnet.

QUIZ: Hva vet du om hunder?

Hund Test deg selv! Hvor mye vet du om våre firbente venner. Tør du ta testen?

Slik fjerner du hunde- eller kattehår fra teppet

Hund Er du også frustreret over alle hårene fra katten eller hunden din som fester seg i gulvteppet? Med dette trikset er problemet løst!

La hunden bli trendy med hundehus av betong

Hund Hundehuset trenger ikke å være noe du helst vil skjule. Pynt opp hjemme med dette moderne huset av betong som du kan lage helt selv!

Det skal ikke mye til før det er for kaldt for hunden din

Hund Det er store forskjeller fra hund til hund, men det er faktisk mulig å måle når det er for kaldt for hunden din. Finn skjemaet her!