Disse matvarene kan forgifte hunden din

Hund

Hunder tåler ikke menneskemat. Punktum. Her kommer listen over matvarene du ikke under noen omstendighet bør gi til hunden din.

Vet du hvilke matvarer hunden din ikke tåler?
Vet du hvilke matvarer hunden din ikke tåler? Bilde: Getty Images

Hunder bør ikke adoptere våre matvaner

Det kan ikke sies for ofte – hunder er ikke skapt for å spise den samme maten som oss mennesker. Matvarer vi stadig spiser og tror at er helt harmløse, kan være farlige for hunder – i verste fall dødelige.

Noen hunder er naturligvis mer sarte enn andre, og valper tåler gjerne mindre enn voksne hunder, men her er noen varsellamper som alltid bør lyse.

Her er matvarene som kan forgifte hunden din

Rosiner og druer er alltid deilig snacks – for mennesker. Spesielt barna elsker å kaste dem i seg. Det finnes også mange eksempler på hunder som tåler rosiner og spiser dem hele livet, mens andre blir voldsomt forgiftet kun ved en håndfull. Druene kan nemlig angripe hundens nyresystem. Så vurderer du å la hunden smake – la være å ta risikoen.

Nøtter, spesielt valnøtter og andre fete nøttetyper, er farlige for hunden. En vill hund ville aldri spist nøtter ute i naturen, men hjemmevarianten kamuflert i sukker og sjokolade kan kjæledyret godt finne fristende. Hold din kjære venn unna! Nøtter kan gi lammelser og ødelegge hundens fordøyelsessystem i opptil 12 timer.

Dyr bør ikke utsettes for søtningsmidler

Søtningsmidler, spesielt xylitol som finnes i tyggegummi, kan sette hunden helt ut av spill. Dette er viktig å vite, da mange mennesker kanskje tror at det er fordelaktig å gi hunden søtningsmidler som erstaning for et sukkerholdig kosthold. Dette er ikke tilfellet.

Sjokolade smaker fantastisk, og hundens smaksløker er like glad i sukker som vi er. Men sjokolade inneholder noen stoffer som kan være ekstremt farlige for hunden, spesielt den mørke varianten. Dyrleger har gang på gang advart om at bare 30 gram mørk sjokolade faktisk kan ta livet av en middels stor hund. Det er snakk om hjerteanfall og mageblødninger.

Les også:

Går du lang nok tur med hunden din?

En hund gir mye glede, men krever også sitt. En ny undersøkelse viser at over halvparten av norske hunder får for lite mosjon.

Dette bør være allmennkunnskap for alle hundeeiere, og husk alltid å informere alle gjester som kommer på besøk om det samme! De kan fort komme til å gi hunden søtsaker i god tro.

Visste du at blomsterløk og avokado gjør hunden syk?

Løk i alle varianter gjør hunden syk. La ikke hunden få fiskekaker med løk for eksempel. De færreste er riktignok klar over at hundekroppen kan forgiftes ved inntak av alle former for løk. Derfor er det også viktig at hunden ikke graver opp blomsterløkene og spiser dem.

Avokado er kanskje ikke den vanligste ingrediensen i hundekosten, men innimellom blander vi avokado inn i ulike matretter og lar hunden spise restene. For oss er avokadoen en supersunn og næringsrik frukt, men den er også forbeholdt oss hundeeiere. Hundemagen blir nemlig ødelagt av avokado.

Vil du ha flere tips til kjæledyrene? Abbonere på vårt nyhetsbrev her!  

Les også:

Derfor er Coton de Tulears den perfekte familiehunden

Bli kjent med den allergivennlige familiehunden og lær alt om Coton de Tulears pels, pleie og temperament. Les også om bomullshundens fantastiske vei...

1. mars 2017
Mer om Hund

Trend-alarm: Farget hundepels

Hund Gøy å se på. Men hvor gøy er det egentlig for hundene?  

Svensk studie: Å eie hund kan forlenge livet

Hund Det å ha hund er bra for helsen din, faktisk er det veldig bra! Et nytt studie viser at hundeeiere er friskere og lever lenger.

QUIZ: Hva vet du om hunder?

Hund Test deg selv! Hvor mye vet du om våre firbente venner. Tør du ta testen?

Derfor kan hunden din få grå hår i pelsen - selv om den er ung

Hund Lurer du på hvorfor hunden din har fått grå hår i pelsen, selv om den bare er et par år gammel? Svaret får du her.

10 ting veterinærer har  funnet i hundemager

Hund Hvert år dør mange hunder etter å ha spist noe de ikke tåler. Klokker, sakser, lim, knappenåler og truser er eksempler på hva veterinærene har funnet.

12 problemer bare vi med hund har

Hund Har du hund, vil du garantert nikke gjenkjennende til disse 12 problemstillingene.

Derfor slikker hunden på deg

Hund Hvis du har lurt på hvorfor hunden slikker på deg, da bør du lese dette. 

16 tegn på at hunden elsker deg

Hund Hunder er kjærlige og hengivne dyr, men klarer du å tyde når og hvordan hunden sier "Jeg elsker deg"?

11 hunderaser som ikke røyter

Hund Er du ute etter en hunderase som ikke røyter så mye? Vi har samlet 11 forskjellige hunder som er kjent for å røyte lite.

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Hund Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder blir syke. Kjenner du til dem?

Dette betyr hundens kroppsspråk

Hund Hunder "snakker" med kroppen. Så hvis du vil forstå hunden din, bør du observere kroppsspråket dens. Her får du en oversikt over noen av de viktigste...

10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Hund Det er hyggelig å ha en hund i familien, men hvilken skal man velge? Her er 10 små hunderaser som passer godt for barnefamilier.

Slik gir du hunden førstehjelp

Hund Mange hundeeiere vet ikke at førstehjelp også kan utføres på hunder. Når situasjonen er kritisk, kan førstehjelp være avgjørende for om hunden overlever.  

Hva koster det å ha hund eller katt?

Hund Det er på ingen måte gratis å ha hund, katt eller andre kjæledyr. Her får du oversikt over hva det koster de forskjellige kjæledyrene koster deg.

Derfor bør du ikke la hunden slikke deg i ansiktet

Hund Lar du hunden slikke deg i ansiktet kan du bli alvorlig syk. Du bør heller ikke komme for tett på katten eller fuglen.