7 av de mest kosete katterasene

Katt

Hvis du ønsker deg en kosete katt bør du vurdere å anskaffe deg en av disse 7 katterasene. 

Lær mer om 7 av de mest kosete katterasene
Lær mer om 7 av de mest kosete katterasene Bilde: iStockphoto

Katteraser som vil endre din hverdag

Hvem vil ikke ha en katt som elsker deg like mye som du elsker den? Gjensidig kjærlighet er ikke noe man forbinder så ofte med katter som med hunder. Men det gjelder ikke disse åtte katterasene. Dette er nemlig 7 av de mest kosete katterasene du kan støte på.

Mange av kattene deler de samme egenskapene, noe som gjør alle sju til noen helt spesielle katter. Anskaff deg en av disse rasene, og du vil garantert føle at kjærligheten fyller ditt hjem. Kosekattene er forresten nevnt i tilfeldig rekkefølge.

7 kosete katteraser:

1. Scottish Fold/Scottish Straight

Katterasen med de nedbrettede ørene og et stille og avslappet sinn. En scottish fold kommer med både nedbrettede ører og stående ører, men uansett hvilken type du anskaffer deg vil de ha en ting til felles: Ubetinget kjærlighet til sine eiere og lysten til å følge dem overalt.

Rasen elsker sin familie og vil helst være i nærheten av dem hele tiden. Derfor vil det ikke komme som noen overraskelse at den vil følge deg fra rom til rom og følge med på hva du gjør. En scottish katt er en stille og rolig katt med et ansiktsutrykk som får deg til å smile.

Les også:

Slik passer du på hunden i kulda

Hva må man tenke på når man skal ut i kulda med hunden? Her får du veterinærens beste tips.

2. Siameser

En stereotypisk beskrivelse av siameseren er at den er slu, listig og til tider egoistisk. Dette er langt fra virkeligheten. Denne katterasen er hengiven og kjærlig ovenfor sine eiere og elsker å leke.

Denne katterasen er svært livlig sammenlignet med mange andre raser. Så hvis du gjerne vil ha en katt som er like glad i å leke som å kose, da er siameseren katten for deg.

3. Hellig Birma

Denne katterasens største ønske, er å gjøre sin eier glad. Den vil gjøre alt for sin eier, i bytte mot kjærlighet og oppmerksomhet. Uansett om du er glad eller trist, så er denne gladkatten klar til å underholde og muntre deg opp med kos, lek og kattekunster.

Les også:

Stilige hunde- og kattemøbler du kan lage selv

Det finnes mange morsomme og kreative møbler du kan bygge til din katt eller hund. Her er 12 eksempler.

4.Kurilsk bobtail

Denne katten kan se vill og ligner litt på en løve, men er det motsatte. Rasen har et blidt og kjærlig temperament og elsker å kose med sin eier.

Dette er en svært intelligent og sosial katterase. Denne rasen kommer også godt overens med andre dyr.

5. Burmeser

Dette er en katt som ønsker mye oppmerksomhet fra sine familier. Det er en utrolig sosial rase som aldri sier nei til litt kos. Burmeseren fungerer bra med både små og store barn.

Les også:

11 fantastiske ideer til hva du kan lage av paller

Du kan forvandle paller til fantastiske og praktiske møbler. Alt som trengs er litt fantasi - eller inspirasjon. Her er 11 smarte ideer!

Burmeseren er en lojal katt som elsker både sin nærmeste og ukjente mennesker - så sant det er mulighet for litt lek og kos.

6. Spynx

Mange velger bort denne spesielle katterasen på grunn av den manglende pelsen. Det er synd, da mange burde vurdere denne på grunn av dens kjærlige, utadvendthet og vennlige sinn.

Sphynx er en rase med et unikt utseende og et like unikt sinn. Det er en rase som elsker å være i nærheten av sine eiere og som er utrolig lojal. Den liker barn og elsker å leke. Dette er en god familiekatt, særlig for allergikere.

7. Ragdoll

Denne katten har så mange fine egenskaper. For eksempel vil den, når du løfter den opp, bli helt slapp i alle muskler og “henge og dingle”. Ikke fordi den ikke liker å bli løftet opp - tvert imot, den elsker det.

En rag doll vil la gjerne ligge i armene dine, med beina rett i været og bæres som en baby. Den er en innekatt som egner seg perfekt til familier, mye grunnet dens avslappede holdning og kjærlige temperament. Dette er en rolig rase, som ikke gir fra seg så mye lyd - bortsett fra når den maler.

Kilde: pet360.com

16 oktober 2017
Mer om Katt

Derfor elsker katten å sove ved hodet ditt

Katt Hvorfor vil katten ligge nært hodet ditt, når det er masse plass i senga? Det får du svaret på her!

Maine Coon: 10 fakta om verdens største tamkattrase

Katt Er Maine Coon i familie med vaskebjørnen, og var det vikingene som bragte den til Amerika? Her er 10 fakta om den majestetiske tamkatterasen Maine Coon.

12 fantastiske bilder av den vakre Maine Coon-katten

Katt Du vil elske disse fantastiske bildene av Maine Coon!

Slik beskytter du katten mot flått, spolorm og lungeorm

Katt Her får du vite hvordan og hvorfor du må beskytte katten din mot flått, lungeorm og spolorm.

10 ting du alltid har lurt på om katter

Katt Hvorfor lander katten alltid på beina? Hvorfor er katten livredd agurker? Og hvorfor velter katten ting? Det og mye annet får du svaret på her!

Derfor bør du gå tur med katten

Katt Det er ikke så mange som gjør det, men det er faktisk en god ide å gå tur med innekatten. Og katten, den vil garantert sette pris på det!

Dette er de 10 mest populære katterasene i Norge

Katt Her er de 10 katterasene som nordmenn er mest opptatt av.

6 tips som holder katten unna plantene dine

Katt Gnager katten på plantene og blomstene dine? Da har vi seks gode tips til hvordan du får den til å holde seg unna.

Her vil katten din aller helst bli klødd

Katt Katter er lunefulle dyr, og det kan ofte være vanskelig å tyde signalene de sender ut. Liker de egentlig å bli kjælt med, og hvor skal du helst klø dem? 

10 tegn på at katten din elsker deg

Katt Katten kan være vanskelig å lese. Men hvis du opplever noen av disse 10 tegnene, vet du at det er kjærlighet.

Så enkelt fjerner du katte- og hundehår

Katt Blir du også oppgitt over alle hårene som hunden eller katten din legger igjen i sofaen? Vi har testet tre bra metoder for å fjerne dem.

Slik fjerner du enkelt kattehår fra sofaen

Katt Selv om vi elsker katten vår, kan det være frustrerende med alle hårene den etterlater. Heldigvis finnes det noen triks for å fjerne dem! 

11 grunner til at katter gjør livet bedre

Katt Hvis du har katt, vil dette neppe overraske deg. Men hvis du vurderer å skaffe deg en, vil dette overbevise deg fullstendig.

Lag et telt til katten din av en gammel T-skjorte

Katt Katter elsker små gjemmesteder hvor de kan legge seg på lur eller slappe av. Vi viser deg hvordan du kan lage en liten hule til katten din.