7 av de mest kosete katterasene

Katt

Hvis du ønsker deg en kosete katt bør du vurdere å anskaffe deg en av disse 7 katterasene. 

Lær mer om 7 av de mest kosete katterasene
Lær mer om 7 av de mest kosete katterasene Bilde: iStockphoto

Katteraser som vil endre din hverdag

Hvem vil ikke ha en katt som elsker deg like mye som du elsker den? Gjensidig kjærlighet er ikke noe man forbinder så ofte med katter som med hunder. Men det gjelder ikke disse åtte katterasene. Dette er nemlig 7 av de mest kosete katterasene du kan støte på.

Mange av kattene deler de samme egenskapene, noe som gjør alle sju til noen helt spesielle katter. Anskaff deg en av disse rasene, og du vil garantert føle at kjærligheten fyller ditt hjem. Kosekattene er forresten nevnt i tilfeldig rekkefølge.

7 kosete katteraser:

1. Scottish Fold/Scottish Straight

Katterasen med de nedbrettede ørene og et stille og avslappet sinn. En scottish fold kommer med både nedbrettede ører og stående ører, men uansett hvilken type du anskaffer deg vil de ha en ting til felles: Ubetinget kjærlighet til sine eiere og lysten til å følge dem overalt.

Rasen elsker sin familie og vil helst være i nærheten av dem hele tiden. Derfor vil det ikke komme som noen overraskelse at den vil følge deg fra rom til rom og følge med på hva du gjør. En scottish katt er en stille og rolig katt med et ansiktsutrykk som får deg til å smile.

Les også:

Velg riktig madrass

Vi tilbringer 1/3 av livet på madrassen. Det er mer enn vi tilbringer på jobben i løpet av et helt liv. Tenk over hvor mye man gjør for arbeidsmiljøet...

2. Siameser

En stereotypisk beskrivelse av siameseren er at den er slu, listig og til tider egoistisk. Dette er langt fra virkeligheten. Denne katterasen er hengiven og kjærlig ovenfor sine eiere og elsker å leke.

Denne katterasen er svært livlig sammenlignet med mange andre raser. Så hvis du gjerne vil ha en katt som er like glad i å leke som å kose, da er siameseren katten for deg.

3. Hellig Birma

Denne katterasens største ønske, er å gjøre sin eier glad. Den vil gjøre alt for sin eier, i bytte mot kjærlighet og oppmerksomhet. Uansett om du er glad eller trist, så er denne gladkatten klar til å underholde og muntre deg opp med kos, lek og kattekunster.

Les også:

Når er det for kaldt for katten din?

Kattens tykke pels holder ikke på varmen lenge i minusgrader. Vet du når du bør holde katten din inne, og når det er greit å slippe den ut igjen?

4.Kurilsk bobtail

Denne katten kan se vill og ligner litt på en løve, men er det motsatte. Rasen har et blidt og kjærlig temperament og elsker å kose med sin eier.

Dette er en svært intelligent og sosial katterase. Denne rasen kommer også godt overens med andre dyr.

5. Burmeser

Dette er en katt som ønsker mye oppmerksomhet fra sine familier. Det er en utrolig sosial rase som aldri sier nei til litt kos. Burmeseren fungerer bra med både små og store barn.

Les også:

Slik får du katten vekk fra hagebedet

Mange huseiere irriterer seg over katter som gjør fra seg i hager der de ikke hører hjemme. Vi har samlet de beste rådene for å få katten vekk fra...

Burmeseren er en lojal katt som elsker både sin nærmeste og ukjente mennesker - så sant det er mulighet for litt lek og kos.

6. Spynx

Mange velger bort denne spesielle katterasen på grunn av den manglende pelsen. Det er synd, da mange burde vurdere denne på grunn av dens kjærlige, utadvendthet og vennlige sinn.

Sphynx er en rase med et unikt utseende og et like unikt sinn. Det er en rase som elsker å være i nærheten av sine eiere og som er utrolig lojal. Den liker barn og elsker å leke. Dette er en god familiekatt, særlig for allergikere.

7. Ragdoll

Denne katten har så mange fine egenskaper. For eksempel vil den, når du løfter den opp, bli helt slapp i alle muskler og “henge og dingle”. Ikke fordi den ikke liker å bli løftet opp - tvert imot, den elsker det.

En rag doll vil la gjerne ligge i armene dine, med beina rett i været og bæres som en baby. Den er en innekatt som egner seg perfekt til familier, mye grunnet dens avslappede holdning og kjærlige temperament. Dette er en rolig rase, som ikke gir fra seg så mye lyd - bortsett fra når den maler.

Kilde: pet360.com

16. oktober 2017
Mer om Katt

10 dyr som havnet i trøbbel med politi og myndigheter

Katt Har du hørt om hunden som ble uthengt som kattemorder og katten som skulle hjelpe fanger å rømme?

Derfor elsker katten å sove ved hodet ditt

Katt Hvorfor vil katten ligge nært hodet ditt, når det er masse plass i senga? Det får du svaret på her!

Så mange menneskeår er katten din

Katt Lurer du på hvor gammel katten din egentlig er, det vil si hvor mange år er katten i menneskerår? Slik regner du ut alderen på katten din.

Maine Coon: 10 fakta om verdens største tamkattrase

Katt Er Maine Coon i familie med vaskebjørnen, og var det vikingene som bragte den til Amerika? Her er 10 fakta om den majestetiske tamkatterasen Maine Coon.

12 fantastiske bilder av den vakre Maine Coon-katten

Katt Du vil elske disse fantastiske bildene av Maine Coon!

Slik beskytter du katten mot flått, spolorm og lungeorm

Katt Her får du vite hvordan og hvorfor du må beskytte katten din mot flått, lungeorm og spolorm.

10 ting du alltid har lurt på om katter

Katt Hvorfor lander katten alltid på beina? Hvorfor er katten livredd agurker? Og hvorfor velter katten ting? Det og mye annet får du svaret på her!

Derfor bør du gå tur med katten

Katt Det er ikke så mange som gjør det, men det er faktisk en god ide å gå tur med innekatten. Og katten, den vil garantert sette pris på det!

Hvorfor maler katter?

Katt Når du koser med katten din, begynner den ofte å male. Men hvorfor maler egentlig katten - og hvordan maler den?

Video: Katter og  juletrær

Katt Glem "3 nøtter til Askepott". Dette er julens viktigste video. 

10 ting du ALDRI får ha i fred for katten

Katt Har du katt? Da vil du kjenne deg igjen her - du vil aldri få ha tingene dine i fred!

Lag et telt til katten din av en gammel T-skjorte

Katt Katter elsker små gjemmesteder hvor de kan legge seg på lur eller slappe av. Vi viser deg hvordan du kan lage en liten hule til katten din.

12 måter å dekorere hjemme med bilder av katten din

Katt Hvem får nok av katter? Eller sin egen katt?? Vi har funnet frem til 12 spenstige måter du kan friske opp hjemme med bilder av katten din.

Hold katten unna bordet og vinduskarmen

Katt Som katteeier har du helt sikkert irritert deg over potemerker på uønskede steder. Her er 8 tips til hvordan du løser problemet - uten å skade katten...