Derfor bør du gå tur med katten

Katt

Det er ikke så mange som gjør det, men det er faktisk en god ide å gå tur med innekatten. Og katten, den vil garantert sette pris på det!

Gå en tur med katten din, så får den oppleve noe nytt.
Gå en tur med katten din, så får den oppleve noe nytt. Bilde: iStockphoto

Selv om katten din lever et trygt og godt inneliv, så kan den helt sikkert få noe godt ut av at du tar den med ut en tur.
Og nei, det er kanskje ikke så vanlig å gå tur med katten i bånd, men husk at katten har godt av frisk luft og muligheten til å utforske noe nytt. 

Å gå tur med en katt er ikke som gå tur med en hund. Det er ikke sikkert at katten din synes det er en god ide å gå tur de første gangene.
Hvis katten aldri har vært ute før, må du starte med noen korte turer. På den måten blir den gradvis vandt til friluftslivet. 

La katten gå på oppdagelsesferd

Katter er noen nysgjerrige vesner, og de elsker å oppleve og utforske alt som er nytt. Ved å ta med katten på en luftetur, bidrar du til at den utvikler sine kognitive evner - for eksempel ved at den får oppleve fugler og andre dyr. I tillegg byr turlivet på mange spennende lukter og lyder og dette sørger for at katten ikke kjeder seg.
Når du går tur med katten bør du bruke et langt bånd, og du kan ikke forvente at den skal gå ved siden av deg som en hund. Opplevelsen skal hverken være skremmende eller ubehagelig, så ta med deg noen godbiter til katten. 

En glad katt oppfører seg ordentlig

Hvis katten din lever et fredelig inneliv, har du helt sikkert opplevd at den blir rastløs og driver med ugagn - for eksempel at den klorer og krafser på møbler. Når katten får bli med ut en tur vil den få ut masse energi, og du vil helt sikkert oppleve mindre uønsket oppførsel etterpå. 

Å gå tur med katten holder den i form

Katter liker å ha god plass som de definerer som sitt eget område. Noe som kan være vanskelig hvis du bor med katten i en liten bolig, hvor det er vanskelig å gå ut. Ved å gå tur med katten får den utvidet sitt territorium og det vil den sette pris på. 
En annen positiv ting med å gå tur med katten, er at det sikrer at den er i god fysisk form. En innekatt kan raskt få for lite morsjon og bli et velpolstret kjæledyr. 

Sikkerhet er viktig

Hvis du har bestemt deg for å begynne med noen små gåturer med katten, så må du sette deg inn i hvilke bånd og seler som passer til din katt. Det er nemlig viktig båndet ikke er for stramt eller for løst. 
Ta også med deg et håndkle på tur. Det gjør det enklere å ta opp katten og bære den hjem, hvis den blir skremt av møte med hunder eller andre dyr.   
12 oktober 2017
Mer om Katt

12 fantastiske bilder av den vakre Maine Coon-katten

Katt Du vil elske disse fantastiske bildene av Maine Coon!

Maine Coon: 10 fakta om verdens største tamkattrase

Katt Er Maine Coon i familie med vaskebjørnen, og var det vikingene som bragte den til Amerika? Her er 10 fakta om den majestetiske tamkatterasen Maine Coon.

Slik beskytter du katten mot flått, spolorm og lungeorm

Katt Her får du vite hvordan og hvorfor du må beskytte katten din mot flått, lungeorm og spolorm.

10 ting du alltid har lurt på om katter

Katt Hvorfor lander katten alltid på beina? Hvorfor er katten livredd agurker? Og hvorfor velter katten ting? Det og mye annet får du svaret på her!

7 av de mest kosete katterasene

Katt Hvis du ønsker deg en kosete katt bør du vurdere å anskaffe deg en av disse 7 katterasene.

Dette er de 10 mest populære katterasene i Norge

Katt Her er de 10 katterasene som nordmenn er mest opptatt av.

Derfor elsker katten å sove ved hodet ditt

Katt Hvorfor vil katten ligge nært hodet ditt, når det er masse plass i senga? Det får du svaret på her!

Når er det for kaldt for katten din?

Katt Kattens tykke pels holder ikke på varmen lenge i minusgrader. Vet du når du bør holde katten din inne, og når det er greit å slippe den ut igjen?

10 ting bare katteeiere opplever

Katt Det er du som er heldig som får bo med katten - ikke omvendt.

10 ting du ALDRI får ha i fred for katten

Katt Har du katt? Da vil du kjenne deg igjen her - du vil aldri få ha tingene dine i fred! 

6 tips som holder katten unna plantene dine

Katt Gnager katten på plantene og blomstene dine? Da har vi seks gode tips til hvordan du får den til å holde seg unna.

Her vil katten din aller helst bli klødd

Katt Katter er lunefulle dyr, og det kan ofte være vanskelig å tyde signalene de sender ut. Liker de egentlig å bli kjælt med, og hvor skal du helst klø...

10 tegn på at katten din elsker deg

Katt Katten kan være vanskelig å lese. Men hvis du opplever noen av disse 10 tegnene, vet du at det er kjærlighet. 

Så enkelt fjerner du katte- og hundehår

Katt Blir du også oppgitt over alle hårene som hunden eller katten din legger igjen i sofaen? Vi har testet tre bra metoder for å fjerne dem.

Slik får du katten vekk fra hagebedet

Katt Mange huseiere irriterer seg over katter som gjør fra seg i hager der de ikke hører hjemme. Vi har samlet de beste rådene for å få katten vekk fra...