Getty Images
Getty Images

11 geniale ting du kan fryse ned

Annet om kjøkken

Er du lei av å kaste krydderurter, gammelt mel, råtne bananer og brød som er i ferd med å mugne? Legg det heller i fryseren!

Samfunnet vårt står overfor en kaste-krise der vi kaster mye mer mat enn noen gang før. 

Kanskje man ikke har plass til mer, eller kanskje man er lei; uansett bør du fryse ned alt som er til overs. Hvordan? Det ser du her.

Les også: Slik rengjør du kjøkkenvifta

1. Kakedeig i isbiteformen

Hvorfor skal man lage cookie-deig fra bunnen av hver gang du har bruk for kun 3 eller 4 kjeks? Bruk heller fryseren og en isbitform! Fyll de små rommene opp med deig, og så er de klare til bruk i posjoner! 

2. Nøtter

Man tror kanskje at nøtter aldri går ut på dato, men de kan fort bli harde og uspiselige. Hvis du har et stort parti nøtter, kan det lønne seg å fryse det ned til en senere anledning.

3. Brød

Hvis du ikke skal brødfø en hel ørken, så er fryseren et godt sted til å gjemme overskuddet av brød. Hvis brødet uansett havner i brødristeren, vil du aldri i livet smake forskjell på en toastet skive og en fersk skive.

Foto: Getty Images

4. Ost

Ost har det bra i fryseren; det er frossenpizzaen et godt eksempel på. Skjær ost i mindre stykker og legg det i fryseren for en alltid tilgjenlig snack eller pizzatopping.

5. Chili

Det kan ofte være vanskelig å få tak i ferskt chili på vinteren, så her lønner det seg å kjøpe i bunter og fryse ned. Nå du tar den ut igjen er den til og med klar til bruk med én gang.

6. Bananer

Mange kaster bananer altfor tidlig, selv om modne og overmodne er de beste til smoothies. Hvis du vil ha bananene dine fri for bananfluer bør du fryse dem ned.

Foto: Getty Images

7. Krydderurter

Svært få rekker å bruke hele krydderurten før den visner fullstendig. Hakk derfor opp alle bladene, bland dem med olje og legg det i små beholdere eller plastikkposer og deretter ned i fryseren.

8. Buljong

Hvis du lager kraft fra bunnen av i store mengder, sitter du som regel igjen med altfor mye. I kjøleskapet holder kraften kun et par dager, men i små, vanntette plastikkbeholdere i fryseren holder det omtrent for evig.

9. Fullkornsmel

Fullkornsmel er bra for bade magen og smaken, men i et vanlig skap blir den fortere gammel enn finmalt mel. Unngå at melet blir hardt og uspiselig ved å legge det i fryseren.

Foto: Getty Images

10. Ingefær

Ingefær er faktisk lettere å rive hvis den har ligget i fryseren, og i tillegg unngår du at den blir gammel og rynkete. Skrell ingefæren og frys den ned i terninger på ca. 2-3 centimeter.

11. Kokt ris, quinoa og lignende

Er du lei av å vente på at vannet skal koke hver gang du skal ha ris eller quinoa? Frys det heller ned (etter at du har kokt det) og tin opp i mikrobølgeovnen med litt vann.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

28 desember 2015

6 smarte ting du kan bruke sugerør til

Her er 6 små triks som gjør hverdagen litt enklere - og det eneste du trenger er sugerør.

20 smarte ting du kan bruke kaffefilter til

Et kaffefilter er genialt! Bruk det til å pusse sko, som skål til snacks eller fjerne kork fra vin.

Her er hvordan du koker det perfekte egget

Det finnes et titalls meninger om hvor lenge et egg skal koke. Vi spurte heller hva manageren for kokkelandslaget pleier å gjøre.

Slik skjærer du grønnsaker som en ekte kokk

Noen skjæremåter fungerer bedre enn andre. Vi lærer deg hvordan du lett kan skjære grønnsakene slik kokkene gjør det.

TA TESTEN: Er du kokk eller cocky?

Hvor mye matkunnskap kan du skryte på deg?

Slik åpner du vinflasken uten vinåpner

Står du klarer med vinen, men finner ikke åpneren? Disse metodene kan du bruke hvor enn du befinner deg.

Oppskrift: Verdens beste fastelavnsboller

Med fastelavn om hjørnet er det et must med fastelavnsboller på bordet. Få oppskriften på de beste bollene!

Lag iskrem med blenderen din - raskt og enkelt

Med én basisoppskrift kan du lage 12 forskjellige iskremvarianter. Alt du trenger, er en blender.

Kjøkkenhage i vinduskarmen: Dyrk urter selv!

Internasjonale frøprodusenter merker stor etterspørsel etter frø i disse dager. Nå er det trendy å dyrke urter selv. Det er både miljøvennlig, rimelig...

Test av pepperkverner

Vi har testet 7 pepperkverner og fant to perfekte.

Tips mot vanskelig skitt

En forfettet ovnsdør, svarte merker på tregulvet eller et toalett med rustfargede kanter, kan ta motet fra de fleste. Men det trenger ikke være tidkreve...

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Nye kjøkkengardiner

Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Sjekk drikkevannet ditt

Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Renser drikke-vannet med kullfilter

Med rensesystemet CW42® montert under kjøkkenbenken, får familien Aasen på Grefsen renere og klarere drikkevann. De fem familie- medlemmene er dermed...