Getty Images
Getty Images

11 geniale ting du kan fryse ned

Annet om kjøkken

Er du lei av å kaste krydderurter, gammelt mel, råtne bananer og brød som er i ferd med å mugne? Legg det heller i fryseren!

Samfunnet vårt står overfor en kaste-krise der vi kaster mye mer mat enn noen gang før. 

Kanskje man ikke har plass til mer, eller kanskje man er lei; uansett bør du fryse ned alt som er til overs. Hvordan? Det ser du her.

Les også: Slik rengjør du kjøkkenvifta

1. Kakedeig i isbiteformen

Hvorfor skal man lage cookie-deig fra bunnen av hver gang du har bruk for kun 3 eller 4 kjeks? Bruk heller fryseren og en isbitform! Fyll de små rommene opp med deig, og så er de klare til bruk i posjoner! 

2. Nøtter

Man tror kanskje at nøtter aldri går ut på dato, men de kan fort bli harde og uspiselige. Hvis du har et stort parti nøtter, kan det lønne seg å fryse det ned til en senere anledning.

3. Brød

Hvis du ikke skal brødfø en hel ørken, så er fryseren et godt sted til å gjemme overskuddet av brød. Hvis brødet uansett havner i brødristeren, vil du aldri i livet smake forskjell på en toastet skive og en fersk skive.

Foto: Getty Images

4. Ost

Ost har det bra i fryseren; det er frossenpizzaen et godt eksempel på. Skjær ost i mindre stykker og legg det i fryseren for en alltid tilgjenlig snack eller pizzatopping.

5. Chili

Det kan ofte være vanskelig å få tak i ferskt chili på vinteren, så her lønner det seg å kjøpe i bunter og fryse ned. Nå du tar den ut igjen er den til og med klar til bruk med én gang.

6. Bananer

Mange kaster bananer altfor tidlig, selv om modne og overmodne er de beste til smoothies. Hvis du vil ha bananene dine fri for bananfluer bør du fryse dem ned.

Foto: Getty Images

7. Krydderurter

Svært få rekker å bruke hele krydderurten før den visner fullstendig. Hakk derfor opp alle bladene, bland dem med olje og legg det i små beholdere eller plastikkposer og deretter ned i fryseren.

8. Buljong

Hvis du lager kraft fra bunnen av i store mengder, sitter du som regel igjen med altfor mye. I kjøleskapet holder kraften kun et par dager, men i små, vanntette plastikkbeholdere i fryseren holder det omtrent for evig.

9. Fullkornsmel

Fullkornsmel er bra for bade magen og smaken, men i et vanlig skap blir den fortere gammel enn finmalt mel. Unngå at melet blir hardt og uspiselig ved å legge det i fryseren.

Foto: Getty Images

10. Ingefær

Ingefær er faktisk lettere å rive hvis den har ligget i fryseren, og i tillegg unngår du at den blir gammel og rynkete. Skrell ingefæren og frys den ned i terninger på ca. 2-3 centimeter.

11. Kokt ris, quinoa og lignende

Er du lei av å vente på at vannet skal koke hver gang du skal ha ris eller quinoa? Frys det heller ned (etter at du har kokt det) og tin opp i mikrobølgeovnen med litt vann.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

28 desember 2015

Ny sopp-app ute nå

Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Slik finner du kantareller

Kantarellsesongen er like rundt hjørnet. Øk dine fangstsjanser med våre gode kantarelltips.

Annonsørinnhold

Derfor bør du spise salsa

Taco er både kjempegodt og et fantastisk middagsalternativ når du vil ha full kontroll over hva du spiser - men visste du at det finnes flere gode...

Skrell poteter på sekunder

Lei av å skrelle poteter til til søndagsmiddagen? Da må du lære deg dette geniale trikset!

Slik presser du lime

Vi viser deg hvordan du får ut mest mulig av saften når du skal presse lime.

Slik skiller du eggeplommer fra eggehviter

Alt du trenger for å skille eggeplommer fra eggehviter er en plastflaske.

Bryn kniven

Verktøyet er halve jobben, blir det hevdet. Det gjelder også når du skal kutte og tilberede matvarer.

Velg rett kjøkkenkniv

Det gjelder å velge rett kjøkkenkniv og å behandle den riktig. En god kniv er skarp, har god balanse og et håndtak som ligger godt i hånden, for å...

Start grillsesongen med nyslipte kjøkkenkniver

Sløve kjøkkenkniver, som knapt kommer gjennom et kneipbrød, gjør arbeidet på kjøkkenet til en slitsom affære. – Bruk nyslipte kniver, da slipper du å...

Slik fyller du oppvaskmaskinen

Bør du skylle oppvasken før du setter den i maskinen? Hvilken vei skal bestikket stå? Her får du svaret!

Her bør maten stå i kjøleskapet

Visste du at det faktisk har noe å si om melken står i kjøleskapsdøren eller ikke? Vi har sjekket med to matrådgivere hvor maten bør stå i kjøleskapet...

Smarte kjøkkengulv

Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Smarte triks for å bli kvitt bananfluer

Her har vi samlet de beste tips for hvordan du én gang for alle kan bli kvitt bananfluene.

Når bør stekepannen byttes ut?

En stekepanne med teflonbelegg kan vare i mange år - helt avhengig av hvordan du bruker den.