Annonsørinnhold
Bilde: Santa Maria

Derfor bør du spise salsa

Annet om kjøkken

Taco er både kjempegodt og et fantastisk middagsalternativ når du vil ha full kontroll over hva du spiser - men visste du at det finnes flere gode grunner til å kose seg med taco? 

Taco er en folkefavoritt og en av de middagsrettene hvor du selv kan ha stålkontroll på hva du får i deg siden du selv står fritt til å velge alt av tilbehør og hvor mye du bruker av det i din taco, men én ting du kanskje ikke har tenkt over er salsaen du bruker til tacoen - de består hovedsakelig av tomat - og visste du hvor bra tomat faktisk er for deg?

1. Godt for helsen

Tomater er fulle av viktige næringsstoffer og antioksidanter som er godt for kroppen og kan hjelpe å forebygge mot alt fra forkjølelse til mer alvorlige sykdommer. Vitamin C, Vitamin K, kalium og fiber, som man blant annet finner i tomater, er med på å styrke immunforsvaret og gi deg en velfungerende kropp.

Se også: Slik gjør du tacoen litt sunnere

2. Godt for huden

Vitamin C er en nøkkelingrediens innen hudpleie, og er et antioksidant som er mye brukt i forebygging av tidlige aldringstegn i huden. Tomater er fulle av C-vitamin, og i beste fall kan et kosthold med en god dose tomater hjelpe deg å holde huden ung, sunn og vakker lenge.

3. Godt for fordøyelsen

Fiber er som kjent er naturens eget preparat for et velfungerende fordøyelsessystem. Visste du at tomater inneholder fiber, og at det kan være med på å holde magen din i sjakk?

Salsa er godt, og sunt på mange forskjellige måter. (Foto: Santa Maria) 

4. Godt i smaken

Tomater har en nydelig smak, blandet av syrlig og søtt, og brukes i mange forskjellige matretter nettopp på grunn av den gode smaken. Tomat er godt alene, på brødskiven, i pastaretter, på pizzaen og ikke minst til taco - både finhakket som tilbehør, og i en deilig salsa.

5. Godt til taco

Visste du at du burde spise tomat sammen med andre matvarer som er rike på gode fettsyrer? For eksempel avokado, som også er en storfavoritt til tacoen. Avokado hjelper kroppen å absorbere tomatenes næringsstoffer. Undersøkelser viser at folk som spiser avokado sammen med tomater tar opp så mye som fire ganger mer av de viktige næringsstoffene. Guacamole og salsa? Ja, takk!

Visste du at Santa Maria har blitt testvinnere for sine sauser og salsaer? I tillegg til å ha et bredt utvalg av forskjellige salsaer og sauser som gjør tacomiddagen enda mer spennende og variert, har de også økt tomatinnholdet i sine sauser og salsaer til å bli det høyeste på markedet! Det er god grunn til å kose seg med taco, og med god samvittighet. Og ta gjerne en ekstra servering salsa!

Les mer om taco her!

Vil du ha flere nyttige tips om hjem og kjøkken? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

18 april 2017

Ny sopp-app ute nå

Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Slik finner du kantareller

Kantarellsesongen er like rundt hjørnet. Øk dine fangstsjanser med våre gode kantarelltips.

Skrell poteter på sekunder

Lei av å skrelle poteter til til søndagsmiddagen? Da må du lære deg dette geniale trikset!

Slik presser du lime

Vi viser deg hvordan du får ut mest mulig av saften når du skal presse lime.

Slik skiller du eggeplommer fra eggehviter

Alt du trenger for å skille eggeplommer fra eggehviter er en plastflaske.

Bryn kniven

Verktøyet er halve jobben, blir det hevdet. Det gjelder også når du skal kutte og tilberede matvarer.

Velg rett kjøkkenkniv

Det gjelder å velge rett kjøkkenkniv og å behandle den riktig. En god kniv er skarp, har god balanse og et håndtak som ligger godt i hånden, for å...

Start grillsesongen med nyslipte kjøkkenkniver

Sløve kjøkkenkniver, som knapt kommer gjennom et kneipbrød, gjør arbeidet på kjøkkenet til en slitsom affære. – Bruk nyslipte kniver, da slipper du å...

Slik fyller du oppvaskmaskinen

Bør du skylle oppvasken før du setter den i maskinen? Hvilken vei skal bestikket stå? Her får du svaret!

Her bør maten stå i kjøleskapet

Visste du at det faktisk har noe å si om melken står i kjøleskapsdøren eller ikke? Vi har sjekket med to matrådgivere hvor maten bør stå i kjøleskapet...

Smarte kjøkkengulv

Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Smarte triks for å bli kvitt bananfluer

Her har vi samlet de beste tips for hvordan du én gang for alle kan bli kvitt bananfluene.

11 geniale ting du kan fryse ned

Er du lei av å kaste krydderurter, gammelt mel, råtne bananer og brød som er i ferd med å mugne? Legg det heller i fryseren!

Når bør stekepannen byttes ut?

En stekepanne med teflonbelegg kan vare i mange år - helt avhengig av hvordan du bruker den.