Annonsørinnhold
Bilde: Santa Maria

Derfor bør du spise salsa

Annet om kjøkken

Taco er både kjempegodt og et fantastisk middagsalternativ når du vil ha full kontroll over hva du spiser - men visste du at det finnes flere gode grunner til å kose seg med taco? 

Taco er en folkefavoritt og en av de middagsrettene hvor du selv kan ha stålkontroll på hva du får i deg siden du selv står fritt til å velge alt av tilbehør og hvor mye du bruker av det i din taco, men én ting du kanskje ikke har tenkt over er salsaen du bruker til tacoen - de består hovedsakelig av tomat - og visste du hvor bra tomat faktisk er for deg?

1. Godt for helsen

Tomater er fulle av viktige næringsstoffer og antioksidanter som er godt for kroppen og kan hjelpe å forebygge mot alt fra forkjølelse til mer alvorlige sykdommer. Vitamin C, Vitamin K, kalium og fiber, som man blant annet finner i tomater, er med på å styrke immunforsvaret og gi deg en velfungerende kropp.

Se også: Slik gjør du tacoen litt sunnere

2. Godt for huden

Vitamin C er en nøkkelingrediens innen hudpleie, og er et antioksidant som er mye brukt i forebygging av tidlige aldringstegn i huden. Tomater er fulle av C-vitamin, og i beste fall kan et kosthold med en god dose tomater hjelpe deg å holde huden ung, sunn og vakker lenge.

Les også:

20 ting du trenger for det perfekte badet

Hvis du enkelt vil friske opp badet til våren, bør du ta en titt på disse herlige produktene.

3. Godt for fordøyelsen

Fiber er som kjent er naturens eget preparat for et velfungerende fordøyelsessystem. Visste du at tomater inneholder fiber, og at det kan være med på å holde magen din i sjakk?

Salsa er godt, og sunt på mange forskjellige måter. (Foto: Santa Maria) 

4. Godt i smaken

Tomater har en nydelig smak, blandet av syrlig og søtt, og brukes i mange forskjellige matretter nettopp på grunn av den gode smaken. Tomat er godt alene, på brødskiven, i pastaretter, på pizzaen og ikke minst til taco - både finhakket som tilbehør, og i en deilig salsa.

Les også:

Slik planlegger du badet

Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

5. Godt til taco

Visste du at du burde spise tomat sammen med andre matvarer som er rike på gode fettsyrer? For eksempel avokado, som også er en storfavoritt til tacoen. Avokado hjelper kroppen å absorbere tomatenes næringsstoffer. Undersøkelser viser at folk som spiser avokado sammen med tomater tar opp så mye som fire ganger mer av de viktige næringsstoffene. Guacamole og salsa? Ja, takk!

Visste du at Santa Maria har blitt testvinnere for sine sauser og salsaer? I tillegg til å ha et bredt utvalg av forskjellige salsaer og sauser som gjør tacomiddagen enda mer spennende og variert, har de også økt tomatinnholdet i sine sauser og salsaer til å bli det høyeste på markedet! Det er god grunn til å kose seg med taco, og med god samvittighet. Og ta gjerne en ekstra servering salsa!

Les mer om taco her!

Vil du ha flere nyttige tips om hjem og kjøkken? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

18. april 2017

Mer om Annet om kjøkken

Slik kan du kaste mindre mat - og spare tusenvis av kroner

Annet om kjøkken Du kaster over 42 kilo mat hvert år. Men med enkle grep kan du redusere matsvinnet. 

Ny sopp-app ute nå

Annet om kjøkken Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Derfor bør du ikke kaste kaffegrut

Annet om kjøkken Kaffegrut kan løse hverdagsproblemene dine. Så neste gang du har brygget kaffe, ikke kast det i søpla – men bruk det heller til dette:

Slik rengjør du en karaffel

Annet om kjøkken Det kan være en skikkelig utfordring å vaske en karaffel, men med disse smarte triksene blir karaffelen ren og pen. 

Slik blir stekepannen av jern god som ny

Annet om kjøkken Har din elskede jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke noe problem - slik fikser du det!

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Annet om kjøkken Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene

Annet om kjøkken Slik oppbevarer du kjøkkenknivene dine slik at de ikke skjemmes.

Nye kjøkkengardiner

Annet om kjøkken Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Gå for gode panner og kjeler

Annet om kjøkken Gode panner og kjeler kan være avgjørende for matlagingsgleden. Her gir mesterkokk Geir Skeie råd om hva du bør se etter.

Nytt & Nyttig

Annet om kjøkken Vi har tatt en kikk på den siste tids produktnyheter.

Hvordan velge vinglass?

Annet om kjøkken Nordmenn bruker stadig mer tid på å nyte god og kostbar vin, og har med årene blitt svært kvalitetsbevisste. De fleste velger vinglass ut i fra det...

Sjekk drikkevannet ditt

Annet om kjøkken Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Smart kildesortering

Annet om kjøkken Den første tanken som slår mange som skal begynne å kildesortere er kanskje ikke «får jeg det til?», men «er det plass på kjøkkenet?».

Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Spennende kokebøker

Annet om kjøkken Uansett hvilken retning innenfor matlaging du foretrekker finnes det en bok du kan hente inspirasjon i. Her er et lite knippe med kulinariske opplevelse...