Getty Images
Getty Images

Her er hvordan du koker det perfekte egget

Annet om kjøkken

Det finnes et titalls meninger om hvor lenge et egg skal koke. Vi spurte heller hva manageren for kokkelandslaget pleier å gjøre.

Det går aldri unna så mye egg i Norge som i påsken. På en eller annen måte smaker kokt egg ekstra godt akkurat denne høytiden, og vi kan nesten spise det til både frokost, lunsj og middag.

Det er kanskje ikke akkurat sånn, men det er ikke påske uten minst ett kokt egg. Men hvor lenge skal det egentlig koke for å oppnå perfeksjon?

Ekstra tid i påsken

Noen bruker egne eggkokere mens andre tar det på "gefülen." For å ikke kaste bort dyrebare egg, har vi tatt en prat med kokk og matfaglig rådgiver Jostein Medhus for å gjøre det helt riktig.

Les også: Slik lager du mat i oppvaskmaskinen

– I påsken er egg til frokost tradisjon fordi man som regel har tid. Det er den koselige søndagsfrokosten hver dag, sier han.

Medhus understreker at alle har egne preferanser og at det finnes hundrevis av forskjellige måter og løsninger til det perfekte egget.

Foto: Getty Images

Noen foretrekker at egget ligger i vannet mens det blir oppvarmet, mens andre mener at det skal legges ned først når vannet koker.

Avhengig av størrelsen

Medhus' foretrukne fremgangsmåte er å legge egget i vannet når det har begynt å koke. For hardkokt egg, lar han det ligge i 10 minutter.

For et bløtkokt egg, lar han det gå 6,5 minutter til 8 minutter.

Tiden avhenger litt av størrelsen på egget; er det litt mindre, trenger det mindre tid.

Les også: Vask huset med velduftende eddik

– Bruk gjerne en timer slik at du får det helt riktig; jeg bruker stoppeklokken på mobilen. Ha samme fremgangsmåte hver gang og skriv det gjerne ned et sted, forteller Medhus.

Fargerike egg

For en liten vri på påskefrokosten kan du legge forskjellige ingredienser i vannet slik at eggene får farge. Løkskall eller gurkemeie fungerer utmerket.

– Ungene syns det så klart er veldig gøy, sier Medhus.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

18 mars 2016

Slik skjærer du grønnsaker som en ekte kokk

Noen skjæremåter fungerer bedre enn andre. Vi lærer deg hvordan du lett kan skjære grønnsakene slik kokkene gjør det.

TA TESTEN: Er du kokk eller cocky?

Hvor mye matkunnskap kan du skryte på deg?

Slik åpner du vinflasken uten vinåpner

Står du klarer med vinen, men finner ikke åpneren? Disse metodene kan du bruke hvor enn du befinner deg.

Oppskrift: Verdens beste fastelavnsboller

Med fastelavn om hjørnet er det et must med fastelavnsboller på bordet. Få oppskriften på de beste bollene!

Lag iskrem med blenderen din - raskt og enkelt

Med én basisoppskrift kan du lage 12 forskjellige iskremvarianter. Alt du trenger, er en blender.

Kildesortering: Håndter søpla smart

Vi kaster i gjennomsnitt 429 kg husavfall per år, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå. Halvparten av avfallet blir kildesortert. Målet er å få enda...

Kjøkkenhage i vinduskarmen: Dyrk urter selv!

Internasjonale frøprodusenter merker stor etterspørsel etter frø i disse dager. Nå er det trendy å dyrke urter selv. Det er både miljøvennlig, rimelig...

Test av pepperkverner

Vi har testet 7 pepperkverner og fant to perfekte.

Tips mot vanskelig skitt

En forfettet ovnsdør, svarte merker på tregulvet eller et toalett med rustfargede kanter, kan ta motet fra de fleste. Men det trenger ikke være tidkreve...

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Nye kjøkkengardiner

Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Gå for gode panner og kjeler

Gode panner og kjeler kan være avgjørende for matlagingsgleden. Her gir mesterkokk Geir Skeie råd om hva du bør se etter.

Sjekk drikkevannet ditt

Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Kullsyreholdig vann direkte fra kjøkkenkranen

Hvor ofte har man ikke ønsket seg vann med kullsyre direkte fra kranen istedenfor å måtte bære hjem tunge flasker fra butikken?

Renser drikke-vannet med kullfilter

Med rensesystemet CW42® montert under kjøkkenbenken, får familien Aasen på Grefsen renere og klarere drikkevann. De fem familie- medlemmene er dermed...