Appen "Digital Soppkontroll" gjør det enkelt å sjekke fangsten.
Appen "Digital Soppkontroll" gjør det enkelt å sjekke fangsten. Bilde: Pixabay / Norges sopp- og nyttevekstforbund

Ny sopp-app ute nå

Annet om kjøkken

Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Å gå på sopptur er hyggelig og sunt, og selvplukket sopp er godt og gratis, så det er ikke rart at mange nordmenn plukker sopp om høsten.

Det er bare et problem; nemlig å være sikker på at soppen man har plukket er spiselig, og ikke giftig! For det er alt annet enn gøy å få i seg en giftig sopp.

Derfor er det ekstra gøy (og betimelig) at Norges sopp- og nyttevekstforbund nå har gitt ut en app som lar deg sjekke soppfangsten digitalt. 

 

Slik ser appen Digital Soppkontroll ut. (Skjermbilde)

Les også:

Kan man koke det samme vannet to ganger?

Er du redd for å koke det samme vannet to ganger? Du er ikke alene. Men nå avliver forskere myten.

Live sopp-chat

Appen "Digital Soppkontroll" er gratis og gir deg en grunnleggende oversikt over norske soppen, info om hvor du finner nærmeste fysiske soppkontrollør, grunnleggende tips om hvor soppen trives og mer til.

I tillegg har den en funksjon som lar deg laste opp bilder av sopp og chatte med en soppkontrollør, slik at du får kontrollert fangsten på stedet. Funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i visse tider på døgnet og vi har ikke rukket å teste den enda. Men vi gleder oss til å dra ut i skogen å teste den!    

Digital Soppkontroll er tilgjengelig i App Store og Google Play nå.

God sopptur!

25. august 2017
Mer om Annet om kjøkken

Slik kan du kaste mindre mat - og spare tusenvis av kroner

Annet om kjøkken Du kaster over 42 kilo mat hvert år. Men med enkle grep kan du redusere matsvinnet. 

Slik pusser du sølvbestikket til jul

Annet om kjøkken Vakre sølvbestikk på festdekkede bord hører jula til. En runde med pussekluten får frem den nydelige glansen – men pass på så du ikke ødelegger arvesølv...

Derfor bør du ikke kaste kaffegrut

Annet om kjøkken Kaffegrut kan løse hverdagsproblemene dine. Så neste gang du har brygget kaffe, ikke kast det i søpla – men bruk det heller til dette:

Slik rengjør du en karaffel

Annet om kjøkken Det kan være en skikkelig utfordring å vaske en karaffel, men med disse smarte triksene blir karaffelen ren og pen. 

Slik blir stekepannen av jern god som ny

Annet om kjøkken Har din elskede jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke noe problem - slik fikser du det!

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Annet om kjøkken Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene

Annet om kjøkken Slik oppbevarer du kjøkkenknivene dine slik at de ikke skjemmes.

Nye kjøkkengardiner

Annet om kjøkken Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Gå for gode panner og kjeler

Annet om kjøkken Gode panner og kjeler kan være avgjørende for matlagingsgleden. Her gir mesterkokk Geir Skeie råd om hva du bør se etter.

Nytt & Nyttig

Annet om kjøkken Vi har tatt en kikk på den siste tids produktnyheter.

Hvordan velge vinglass?

Annet om kjøkken Nordmenn bruker stadig mer tid på å nyte god og kostbar vin, og har med årene blitt svært kvalitetsbevisste. De fleste velger vinglass ut i fra det...

Sjekk drikkevannet ditt

Annet om kjøkken Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Smart kildesortering

Annet om kjøkken Den første tanken som slår mange som skal begynne å kildesortere er kanskje ikke «får jeg det til?», men «er det plass på kjøkkenet?».

Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Spennende kokebøker

Annet om kjøkken Uansett hvilken retning innenfor matlaging du foretrekker finnes det en bok du kan hente inspirasjon i. Her er et lite knippe med kulinariske opplevelse...