Renser drikke-vannet med kullfilter

Annet om kjøkken

Med rensesystemet CW42® montert under kjøkkenbenken, får familien Aasen på Grefsen renere og klarere drikkevann. De fem familie- medlemmene er dermed endelig kvitt hyppige mageproblemer.

  Småbarnsmoren Anne Catrine Aasen på Grefsen og hennes tre døtre, Thea på ni, Sara på syv og Anine på tre år er fornøyd med drikkevannet etter at de installerte kullfilteranlegg under kjøkkenbenken.

Høsten 2004, startet familiens helseproblemer, sier Anne Catrine Aasen. Vi var stadig plaget av kvalme, diaré og oppkast. Etter hvert kom min mann, Harald, og jeg  frem til at det måtte være noe galt med drikkevannet. Vi sjekket litt med naboene, og det viste seg at flere huseiere i området ikke var fornøyd med vannkvaliteten. På enkelte dager kan vannet fra springen være både grumsete og brunt.

Vi sjekket selv mulighetene for hvordan vi kunne forbedre drikkevannet, forteller trebarnsmoren.

  

Løsningen ble å montere vannrensesystemet CW42® fra Clear Water 42. De kunne dokumentere at vannkvaliteten ble bedre med CW42® filtersystem installert under kjøkkenbenken.

  

Vannrenseprosessen går først gjennom et grovfilter som fjerner partikler og annet groms, videre gjennom metallsponblanding som om-danner vannmolekylene og som tar opp klor og andre tungmetaller samt fjerner bl.a. jern og kobber. Videre gjennom et aktivkull filter som tar til seg farge, lukt og dårlig smak. Neste trinn er at vannet renses gjennom et sølvbelagt keramisk filter som stopper 100 % bakterier og parasitter før det til slutt siles gjennom en kullblokk

Les også:

Sjekk drikkevannet ditt

Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

  

Hvitt til brunt filter

Systemet er enkelt å bruke. Når det keramiske filteret tetter seg, er det på tide å ta ut filteret og rense det.  Utover dette er det ikke noe vedlikehold. Systemet koster 5000 kroner. Hos din nærmeste Bademiljø butikk. Filtersettet koster kr 1500 og bør skiftes ut en gang per år eller etter 4 500 liter.

 

- Hver måned blir vannfilteret brunt av skitt. Det er faktisk litt skremmende å se hvor skitne de blir, sier småbarnsmoren. I tillegg til at vannet blir synlig renere gjennom begge rensefiltrene smaker det også bedre, mener Anne Catrine.

 

Les også:

Mange dusjer i skitt

Nær én million nordmenn får misfarget vann i kran og dusj. Halvparten får med seg farlige tarmbakterier på kjøpet.

Til daglig er hun hjemmearbeidende husmor med tre barn i alderen tre, syv og ni år. Alle i familien drikker renset vann fra den lille tappekranen som er montert ved siden av den ordinære kjøkkenkranen. Ingen i familien er lenger plaget av hyppig kvalme og diaré, noe de selv mener skyldes bedre drikkevann.

 

– Vi kan ikke bevise at det skyldes renere drikkevann, men vi tror det er årsaken til forbedret helse for hele familien, sier ekteparet.  Selv husets katt har skjønt at vannet fra den lille tappekranen er godt. Når han ser vannet sildre fra kranen, hopper han raskt opp på kjøkkenbenken og slikker i seg de rene vanndråpene. n

 

 

Fakta

Les også:

Se denne geniale gubben hugge kubber!

Denne fyren var lei av vedkubber som spratt omkring. Så sa han DEKK! Se det geniale vedhuggingstrikset her.

Teknologisk Institutt har på oppdrag fra Clear Water 42, testet filtersystemet på fem ulike steder og kommet frem til at systemet har meget god renseeffekt.

 

For å se hele rapporten, gå inn på nettsiden til www.cw42.no. I dag er Clear Water-systemet tatt i bruk blant annet på BI i Nydalen, og er også i bruk av Røde Kors bl.a. i Pakistan og på Sumatra.  For mer informasjon om vannkvalitet, se www.folkehelseinstituttet.no, og www.norvar.no.

 

 

bildetekst

Rensekolbene plasseres under kjøkkenbenken, de er lite plasskrevende.

 

 

bildetekst

Skitten kolbe etter ca en måneds bruk til høyre og ren til venstre.

 

 

bildetekst

 

 

bildetekst

 

 

23. oktober 2008

Mer om Annet om kjøkken

Slik kan du kaste mindre mat - og spare tusenvis av kroner

Annet om kjøkken Du kaster over 42 kilo mat hvert år. Men med enkle grep kan du redusere matsvinnet. 

Ny sopp-app ute nå

Annet om kjøkken Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Derfor bør du ikke kaste kaffegrut

Annet om kjøkken Kaffegrut kan løse hverdagsproblemene dine. Så neste gang du har brygget kaffe, ikke kast det i søpla – men bruk det heller til dette:

Slik rengjør du en karaffel

Annet om kjøkken Det kan være en skikkelig utfordring å vaske en karaffel, men med disse smarte triksene blir karaffelen ren og pen. 

Slik blir stekepannen av jern god som ny

Annet om kjøkken Har din elskede jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke noe problem - slik fikser du det!

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Annet om kjøkken Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene

Annet om kjøkken Slik oppbevarer du kjøkkenknivene dine slik at de ikke skjemmes.

Nye kjøkkengardiner

Annet om kjøkken Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Gå for gode panner og kjeler

Annet om kjøkken Gode panner og kjeler kan være avgjørende for matlagingsgleden. Her gir mesterkokk Geir Skeie råd om hva du bør se etter.

Nytt & Nyttig

Annet om kjøkken Vi har tatt en kikk på den siste tids produktnyheter.

Hvordan velge vinglass?

Annet om kjøkken Nordmenn bruker stadig mer tid på å nyte god og kostbar vin, og har med årene blitt svært kvalitetsbevisste. De fleste velger vinglass ut i fra det...

Sjekk drikkevannet ditt

Annet om kjøkken Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Smart kildesortering

Annet om kjøkken Den første tanken som slår mange som skal begynne å kildesortere er kanskje ikke «får jeg det til?», men «er det plass på kjøkkenet?».

Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Spennende kokebøker

Annet om kjøkken Uansett hvilken retning innenfor matlaging du foretrekker finnes det en bok du kan hente inspirasjon i. Her er et lite knippe med kulinariske opplevelse...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no