Renser drikke-vannet med kullfilter

Annet om kjøkken

Med rensesystemet CW42® montert under kjøkkenbenken, får familien Aasen på Grefsen renere og klarere drikkevann. De fem familie- medlemmene er dermed endelig kvitt hyppige mageproblemer.

  Småbarnsmoren Anne Catrine Aasen på Grefsen og hennes tre døtre, Thea på ni, Sara på syv og Anine på tre år er fornøyd med drikkevannet etter at de installerte kullfilteranlegg under kjøkkenbenken.

Høsten 2004, startet familiens helseproblemer, sier Anne Catrine Aasen. Vi var stadig plaget av kvalme, diaré og oppkast. Etter hvert kom min mann, Harald, og jeg  frem til at det måtte være noe galt med drikkevannet. Vi sjekket litt med naboene, og det viste seg at flere huseiere i området ikke var fornøyd med vannkvaliteten. På enkelte dager kan vannet fra springen være både grumsete og brunt.

Vi sjekket selv mulighetene for hvordan vi kunne forbedre drikkevannet, forteller trebarnsmoren.

  

Løsningen ble å montere vannrensesystemet CW42® fra Clear Water 42. De kunne dokumentere at vannkvaliteten ble bedre med CW42® filtersystem installert under kjøkkenbenken.

  

Vannrenseprosessen går først gjennom et grovfilter som fjerner partikler og annet groms, videre gjennom metallsponblanding som om-danner vannmolekylene og som tar opp klor og andre tungmetaller samt fjerner bl.a. jern og kobber. Videre gjennom et aktivkull filter som tar til seg farge, lukt og dårlig smak. Neste trinn er at vannet renses gjennom et sølvbelagt keramisk filter som stopper 100 % bakterier og parasitter før det til slutt siles gjennom en kullblokk

  

Hvitt til brunt filter

Systemet er enkelt å bruke. Når det keramiske filteret tetter seg, er det på tide å ta ut filteret og rense det.  Utover dette er det ikke noe vedlikehold. Systemet koster 5000 kroner. Hos din nærmeste Bademiljø butikk. Filtersettet koster kr 1500 og bør skiftes ut en gang per år eller etter 4 500 liter.

 

- Hver måned blir vannfilteret brunt av skitt. Det er faktisk litt skremmende å se hvor skitne de blir, sier småbarnsmoren. I tillegg til at vannet blir synlig renere gjennom begge rensefiltrene smaker det også bedre, mener Anne Catrine.

 

Til daglig er hun hjemmearbeidende husmor med tre barn i alderen tre, syv og ni år. Alle i familien drikker renset vann fra den lille tappekranen som er montert ved siden av den ordinære kjøkkenkranen. Ingen i familien er lenger plaget av hyppig kvalme og diaré, noe de selv mener skyldes bedre drikkevann.

 

– Vi kan ikke bevise at det skyldes renere drikkevann, men vi tror det er årsaken til forbedret helse for hele familien, sier ekteparet.  Selv husets katt har skjønt at vannet fra den lille tappekranen er godt. Når han ser vannet sildre fra kranen, hopper han raskt opp på kjøkkenbenken og slikker i seg de rene vanndråpene. n

 

 

Fakta

Teknologisk Institutt har på oppdrag fra Clear Water 42, testet filtersystemet på fem ulike steder og kommet frem til at systemet har meget god renseeffekt.

 

For å se hele rapporten, gå inn på nettsiden til www.cw42.no. I dag er Clear Water-systemet tatt i bruk blant annet på BI i Nydalen, og er også i bruk av Røde Kors bl.a. i Pakistan og på Sumatra.  For mer informasjon om vannkvalitet, se www.folkehelseinstituttet.no, og www.norvar.no.

 

 

bildetekst

Rensekolbene plasseres under kjøkkenbenken, de er lite plasskrevende.

 

 

bildetekst

Skitten kolbe etter ca en måneds bruk til høyre og ren til venstre.

 

 

bildetekst

 

 

bildetekst

 

 

23 oktober 2008

Ny sopp-app ute nå

Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Slik finner du kantareller

Kantarellsesongen er like rundt hjørnet. Øk dine fangstsjanser med våre gode kantarelltips.

Annonsørinnhold

Derfor bør du spise salsa

Taco er både kjempegodt og et fantastisk middagsalternativ når du vil ha full kontroll over hva du spiser - men visste du at det finnes flere gode...

Skrell poteter på sekunder

Lei av å skrelle poteter til til søndagsmiddagen? Da må du lære deg dette geniale trikset!

Slik presser du lime

Vi viser deg hvordan du får ut mest mulig av saften når du skal presse lime.

Slik skiller du eggeplommer fra eggehviter

Alt du trenger for å skille eggeplommer fra eggehviter er en plastflaske.

Bryn kniven

Verktøyet er halve jobben, blir det hevdet. Det gjelder også når du skal kutte og tilberede matvarer.

Velg rett kjøkkenkniv

Det gjelder å velge rett kjøkkenkniv og å behandle den riktig. En god kniv er skarp, har god balanse og et håndtak som ligger godt i hånden, for å...

Start grillsesongen med nyslipte kjøkkenkniver

Sløve kjøkkenkniver, som knapt kommer gjennom et kneipbrød, gjør arbeidet på kjøkkenet til en slitsom affære. – Bruk nyslipte kniver, da slipper du å...

Slik fyller du oppvaskmaskinen

Bør du skylle oppvasken før du setter den i maskinen? Hvilken vei skal bestikket stå? Her får du svaret!

Her bør maten stå i kjøleskapet

Visste du at det faktisk har noe å si om melken står i kjøleskapsdøren eller ikke? Vi har sjekket med to matrådgivere hvor maten bør stå i kjøleskapet...

Smarte kjøkkengulv

Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Smarte triks for å bli kvitt bananfluer

Her har vi samlet de beste tips for hvordan du én gang for alle kan bli kvitt bananfluene.

11 geniale ting du kan fryse ned

Er du lei av å kaste krydderurter, gammelt mel, råtne bananer og brød som er i ferd med å mugne? Legg det heller i fryseren!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no