Bilde: Getty Images

Slik skreller du hardkokte egg raskt og effektivt

Annet om kjøkken

Med denne enkle og smarte metoden skreller du hardkokte egg på sekunder!

Youtube-kokken Alavarez oppbevarer eggene sine i en bolle vann i kjøleskapet etter koking. Da holder eggene seg fuktige og blir enklere å skrelle.

Når eggene skal skrelles kakker han de først i fjølen, før han ruller det rundt med hånden. Deretter drar han enkelt av skallet. 

Hvorfor er noen egg vanskelige å skrelle?

I følge National Geographic ligger finnes svaret i eggets alder. Eggehviten i et nylagt egg har en tendens til å sitte godt fast på den indre skallhinnen fordi miljøet inne i egget har lavere surhetsgrad. For å kunne skrelle egg må pH-verdien være over 8,7. 

Nylagte egg har en pH-verdi på 7,6. Det tar omtrent to dager i romtemperatur før det når opp til pH 8,7. 

Etterhvert som tiden går skjer det endringer inne i egget. Blant annet krymper eggehviten litt, slik at det blir mer luft mellom eggeskall og skallhinne. Dette gjør at det hardkokte egget blir lettere å skrelle. 

Den perfekte "skrellealder" for et hardkokt egg er 7-10 dager. 

Kilde: Natgeo.no

 

4 november 2014

Her er hvordan du koker det perfekte egget

Det finnes et titalls meninger om hvor lenge et egg skal koke. Vi spurte heller hva manageren for kokkelandslaget pleier å gjøre.

Slik skjærer du grønnsaker som en ekte kokk

Noen skjæremåter fungerer bedre enn andre. Vi lærer deg hvordan du lett kan skjære grønnsakene slik kokkene gjør det.

TA TESTEN: Er du kokk eller cocky?

Hvor mye matkunnskap kan du skryte på deg?

Slik åpner du vinflasken uten vinåpner

Står du klarer med vinen, men finner ikke åpneren? Disse metodene kan du bruke hvor enn du befinner deg.

Oppskrift: Verdens beste fastelavnsboller

Med fastelavn om hjørnet er det et must med fastelavnsboller på bordet. Få oppskriften på de beste bollene!

Lag iskrem med blenderen din - raskt og enkelt

Med én basisoppskrift kan du lage 12 forskjellige iskremvarianter. Alt du trenger, er en blender.

Kildesortering: Håndter søpla smart

Vi kaster i gjennomsnitt 429 kg husavfall per år, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå. Halvparten av avfallet blir kildesortert. Målet er å få enda...

Kjøkkenhage i vinduskarmen: Dyrk urter selv!

Internasjonale frøprodusenter merker stor etterspørsel etter frø i disse dager. Nå er det trendy å dyrke urter selv. Det er både miljøvennlig, rimelig...

Test av pepperkverner

Vi har testet 7 pepperkverner og fant to perfekte.

Tips mot vanskelig skitt

En forfettet ovnsdør, svarte merker på tregulvet eller et toalett med rustfargede kanter, kan ta motet fra de fleste. Men det trenger ikke være tidkreve...

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Nye kjøkkengardiner

Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Sjekk drikkevannet ditt

Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Kullsyreholdig vann direkte fra kjøkkenkranen

Hvor ofte har man ikke ønsket seg vann med kullsyre direkte fra kranen istedenfor å måtte bære hjem tunge flasker fra butikken?

Renser drikke-vannet med kullfilter

Med rensesystemet CW42® montert under kjøkkenbenken, får familien Aasen på Grefsen renere og klarere drikkevann. De fem familie- medlemmene er dermed...