Youtube-kokken Alavarez oppbevarer eggene sine i en bolle vann i kjøleskapet etter koking. Da holder eggene seg fuktige og blir enklere å skrelle.
Når eggene skal skrelles kakker han de først i fjølen, før han ruller det rundt med hånden. Deretter drar han enkelt av skallet.
Hvorfor er noen egg vanskelige å skrelle?
I følge National Geographic ligger finnes svaret i eggets alder. Eggehviten i et nylagt egg har en tendens til å sitte godt fast på den indre skallhinnen fordi miljøet inne i egget har lavere surhetsgrad. For å kunne skrelle egg må pH-verdien være over 8,7.
Nylagte egg har en pH-verdi på 7,6. Det tar omtrent to dager i romtemperatur før det når opp til pH 8,7.
Etterhvert som tiden går skjer det endringer inne i egget. Blant annet krymper eggehviten litt, slik at det blir mer luft mellom eggeskall og skallhinne. Dette gjør at det hardkokte egget blir lettere å skrelle.
Den perfekte «skrellealder» for et hardkokt egg er 7-10 dager.
Kilde: Natgeo.no