Bilde: Produsentene

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene

Annet om kjøkken

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene dine slik at de ikke skjemmes.

Før du går ut å kjøper nye kjøkkenkniver kan det være lurt å tenke over hvordan du har tenkt å oppbevare dem, slik at de holder seg skarpe.

Det finnes mange muligheter på markedet, så du finner helt sikkert noe som vil passe for deg.

Oppbevaring i skuff
Det finnes også egne innlegg til skuffen som man kan ha knivene sine i. Med en slik anordningen slipper en å tenke på at knivene er veldig synlige. Knivene får ligge for seg selv i skuffen, så du slipper å tenke på at eggen på kniven blir sløv eller skadet. Det er imidlertid ikke alle som har mange nok kniver til at dette er en naturlig løsning, og det er heller ikke alle som har god nok plass til å bruke en egen skuff til å lagre kniver i. Innmat til kjøkkenskuff får man som regel ikke kjøpt på vanlige kjøkkenutstyrsbutikker, men på butikker som selger kjøkken.


Magnetisk list fra Global. Foto: Global

Magnetisk list
En magnetisk list er kanskje den mest praktiske løsningen for å oppbevare kniver og har flere fordeler: det er hygienisk, knivene er lett tilgjengelige og de knisser ikke borti hverandre slik at eggen blir sløv.

Om du har små barn bør du plassere knivlisten slik at den er utenfor rekkevidde for smårollingene, eller velge et annet alternativ for oppbevaring.

Les også:

De beste rengjøringstriksene til stekeovnen

Det kan være tøft å få stekeovnen skikkelig ren, men med disse smarte triksene får du ovnen ren på kort tid.

En magnetisk list kan feks. kjøpe på Ikea til rundt 100 kr.


Knivblokker finnes i mange varianter og fasonger. Foto: smarteprodukter.as

Knivblokker
Et annet godt og fleksibelt alternativ er å kjøpe en knivblokk. Med en knivblook står knivene lett tilgjengelig, og du kan lett plassere dem utenfor barns rekkevidde.

Knivblokker finnes i mange forskjellige former og størrelser, og kan koste alt fra hundre kroner til flere tusen kroner. Når man kjøper knivblokk bør man være oppmerksom på at innmaten i disse kan være forskjellige. Noen er svært fleksible, mens andre er tilpasset et spesielt merke.

Bruk godt med tid på å finne din nye knivblokk, den skal tross alt stå veldig synlig fremme på kjøkkenet.

Les også:

Slik blir stekepannen av jern god som ny

Har din elskede jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke noe problem - slik fikser du det!

Oppbevaring i skuff
Du rynker kanskje på nesen av kombinasjonen kjøkkenkniver og oppbevaring løst i skuff? Men i noen tilfeller har man ingen andre muligheter og er det to klare valg: oppbevar dem i embalasjen du kjøpte knivene i eller du kan enkelt lage din egen slire. Det kan du gjøre ved å kutte til litt tykk papp som du bretter rundt kniven og teiper rundt. Kanskje ikke særlig pent, men knivene skades ihvertfall ikke ved å ligge løst i skuffen.

Kilder: Hobbykokk.no og idenyt.dk

31. august 2011

Mer om Annet om kjøkken

Slik kan du kaste mindre mat - og spare tusenvis av kroner

Annet om kjøkken Du kaster over 42 kilo mat hvert år. Men med enkle grep kan du redusere matsvinnet. 

Ny sopp-app ute nå

Annet om kjøkken Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Smarte triks for å bli kvitt bananfluer

Annet om kjøkken Her har vi samlet de beste tips for hvordan du én gang for alle kan bli kvitt bananfluene.

Derfor bør du ikke kaste kaffegrut

Annet om kjøkken Kaffegrut kan løse hverdagsproblemene dine. Så neste gang du har brygget kaffe, ikke kast det i søpla – men bruk det heller til dette:

Slik rengjør du en karaffel

Annet om kjøkken Det kan være en skikkelig utfordring å vaske en karaffel, men med disse smarte triksene blir karaffelen ren og pen.

Slik blir stekepannen av jern god som ny

Annet om kjøkken Har din elskede jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke noe problem - slik fikser du det!

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Annet om kjøkken Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Nye kjøkkengardiner

Annet om kjøkken Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Gå for gode panner og kjeler

Annet om kjøkken Gode panner og kjeler kan være avgjørende for matlagingsgleden. Her gir mesterkokk Geir Skeie råd om hva du bør se etter.

Nytt & Nyttig

Annet om kjøkken Vi har tatt en kikk på den siste tids produktnyheter.

Hvordan velge vinglass?

Annet om kjøkken Nordmenn bruker stadig mer tid på å nyte god og kostbar vin, og har med årene blitt svært kvalitetsbevisste. De fleste velger vinglass ut i fra det...

Sjekk drikkevannet ditt

Annet om kjøkken Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Smart kildesortering

Annet om kjøkken Den første tanken som slår mange som skal begynne å kildesortere er kanskje ikke «får jeg det til?», men «er det plass på kjøkkenet?».

Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Spennende kokebøker

Annet om kjøkken Uansett hvilken retning innenfor matlaging du foretrekker finnes det en bok du kan hente inspirasjon i. Her er et lite knippe med kulinariske opplevelse...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no