Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken

Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Melkeglass som velter, barn i fri livsutfoldelse, kjæledyr i kamp rundt matskålen, arena for fest og hyggelige sammenkomster. Det er ikke få krav som stilles til et kjøkkengulv. Helst skal det både være lettstelt, vakkert og passe til rommet for øvrig. Her gir vi deg en liten oversikt over noen ulike varianter.

Vinyl
Populært gulvbelegg gjennom et halvt århundre. Stadig produktutvikling har hevet kvaliteten flere hakk. Finnes i et enormt utvalg både når det gjelder farger og mønstre. Et vinylgulv er rimelig i innkjøp og lett å vedlikeholde.

Linoleum
Populært, slitesterkt og miljøvennlig, Svanemerket og anbefalt av Norges Astma- og allergiforbundet. Finnes i en rekke farger og fargekombinasjoner. Enkelt å vedlikeholde.

Marmoleum
Linoleumvariant med de samme egenskapene som linoleum for øvrig. Finnes i fliser og paneler med klikksystem og kan legges med eller uten lim. Farger og mønstre oppdateres fortløpende. Marmoleum leveres i en rekke spennende og trendy utgaver. Enkelt vedlikehold.

Gummi
Behagelig å gå på. Slitesterkt og lett å renholde. Finnes i fliser og som baner med og uten knaster. Settes inn med polish etter legging. Mye brukt i offentlige rom. Baner og knaster.

Laminat
Slitesterkt gulvbelegg som leveres som plank enten med klikksystem eller for liming. Hard og kompakt overflate med stor kvalitetsforskjell fra leverandør til leverandør. Pris og kvalitet henger ofte sammen. Finnes i mange treimitasjoner i farger.

Parkett
Varmt og vakkert gulvbelegg i mange forskjellige tresorter. Lettvint renhold. Det oppstår lett hakk og merker dersom noe mistes på gulvet. Må lakkeres med jevne mellomrom og slipes ved behov.

Tregulv
Leveres i plank i en rekke dimensjoner og tresorter. Også som skipsgulv med nater. Lakkeres eller settes inn med grønnsåpe. Krever jevnlig vedlikehold. Det blir lett hakk dersom gulvet lakkeres. Er det ubehandlet, trutner treverket når det vaskes og mindre hakk forsvinner.

Skifer
Rustikt naturmateriale med vakker lød i flere forskjellige fargenyanser. Lett å vedlikeholde, men bør behandles jevnlig med spesialmiddel som fyller porene i steinen. En fordel å holde godt fast på flasker og glass.

Skifer på nett
Helt nytt produkt der skiferhellene er festet på plastnett. Gjør at leggejobben kan utføres av hvem som helst. Limes fast med fliselim og fuges. Ellers samme egenskaper som annen skifer.

Keramiske fliser
Lettstelt og holdbart materiale i mange farger og størrelser. Enkelt å lage individuelle løsninger. Størrelse og farger kan varieres og kombineres i det uendelige. Populært i dag er fliser på 60 x 60 centimeter. Også metallic-farger er in.

23 oktober 2008

Ny sopp-app ute nå

Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Slik finner du kantareller

Kantarellsesongen er like rundt hjørnet. Øk dine fangstsjanser med våre gode kantarelltips.

Annonsørinnhold

Derfor bør du spise salsa

Taco er både kjempegodt og et fantastisk middagsalternativ når du vil ha full kontroll over hva du spiser - men visste du at det finnes flere gode...

Skrell poteter på sekunder

Lei av å skrelle poteter til til søndagsmiddagen? Da må du lære deg dette geniale trikset!

Slik presser du lime

Vi viser deg hvordan du får ut mest mulig av saften når du skal presse lime.

Slik skiller du eggeplommer fra eggehviter

Alt du trenger for å skille eggeplommer fra eggehviter er en plastflaske.

Bryn kniven

Verktøyet er halve jobben, blir det hevdet. Det gjelder også når du skal kutte og tilberede matvarer.

Velg rett kjøkkenkniv

Det gjelder å velge rett kjøkkenkniv og å behandle den riktig. En god kniv er skarp, har god balanse og et håndtak som ligger godt i hånden, for å...

Start grillsesongen med nyslipte kjøkkenkniver

Sløve kjøkkenkniver, som knapt kommer gjennom et kneipbrød, gjør arbeidet på kjøkkenet til en slitsom affære. – Bruk nyslipte kniver, da slipper du å...

Slik fyller du oppvaskmaskinen

Bør du skylle oppvasken før du setter den i maskinen? Hvilken vei skal bestikket stå? Her får du svaret!

Her bør maten stå i kjøleskapet

Visste du at det faktisk har noe å si om melken står i kjøleskapsdøren eller ikke? Vi har sjekket med to matrådgivere hvor maten bør stå i kjøleskapet...

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Smarte triks for å bli kvitt bananfluer

Her har vi samlet de beste tips for hvordan du én gang for alle kan bli kvitt bananfluene.

11 geniale ting du kan fryse ned

Er du lei av å kaste krydderurter, gammelt mel, råtne bananer og brød som er i ferd med å mugne? Legg det heller i fryseren!

Når bør stekepannen byttes ut?

En stekepanne med teflonbelegg kan vare i mange år - helt avhengig av hvordan du bruker den.