Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken

Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Melkeglass som velter, barn i fri livsutfoldelse, kjæledyr i kamp rundt matskålen, arena for fest og hyggelige sammenkomster. Det er ikke få krav som stilles til et kjøkkengulv. Helst skal det både være lettstelt, vakkert og passe til rommet for øvrig. Her gir vi deg en liten oversikt over noen ulike varianter.

Vinyl
Populært gulvbelegg gjennom et halvt århundre. Stadig produktutvikling har hevet kvaliteten flere hakk. Finnes i et enormt utvalg både når det gjelder farger og mønstre. Et vinylgulv er rimelig i innkjøp og lett å vedlikeholde.

Linoleum
Populært, slitesterkt og miljøvennlig, Svanemerket og anbefalt av Norges Astma- og allergiforbundet. Finnes i en rekke farger og fargekombinasjoner. Enkelt å vedlikeholde.

Marmoleum
Linoleumvariant med de samme egenskapene som linoleum for øvrig. Finnes i fliser og paneler med klikksystem og kan legges med eller uten lim. Farger og mønstre oppdateres fortløpende. Marmoleum leveres i en rekke spennende og trendy utgaver. Enkelt vedlikehold.

Gummi
Behagelig å gå på. Slitesterkt og lett å renholde. Finnes i fliser og som baner med og uten knaster. Settes inn med polish etter legging. Mye brukt i offentlige rom. Baner og knaster.

Laminat
Slitesterkt gulvbelegg som leveres som plank enten med klikksystem eller for liming. Hard og kompakt overflate med stor kvalitetsforskjell fra leverandør til leverandør. Pris og kvalitet henger ofte sammen. Finnes i mange treimitasjoner i farger.

Parkett
Varmt og vakkert gulvbelegg i mange forskjellige tresorter. Lettvint renhold. Det oppstår lett hakk og merker dersom noe mistes på gulvet. Må lakkeres med jevne mellomrom og slipes ved behov.

Tregulv
Leveres i plank i en rekke dimensjoner og tresorter. Også som skipsgulv med nater. Lakkeres eller settes inn med grønnsåpe. Krever jevnlig vedlikehold. Det blir lett hakk dersom gulvet lakkeres. Er det ubehandlet, trutner treverket når det vaskes og mindre hakk forsvinner.

Skifer
Rustikt naturmateriale med vakker lød i flere forskjellige fargenyanser. Lett å vedlikeholde, men bør behandles jevnlig med spesialmiddel som fyller porene i steinen. En fordel å holde godt fast på flasker og glass.

Skifer på nett
Helt nytt produkt der skiferhellene er festet på plastnett. Gjør at leggejobben kan utføres av hvem som helst. Limes fast med fliselim og fuges. Ellers samme egenskaper som annen skifer.

Keramiske fliser
Lettstelt og holdbart materiale i mange farger og størrelser. Enkelt å lage individuelle løsninger. Størrelse og farger kan varieres og kombineres i det uendelige. Populært i dag er fliser på 60 x 60 centimeter. Også metallic-farger er in.

23 oktober 2008

6 smarte ting du kan bruke sugerør til

Her er 6 små triks som gjør hverdagen litt enklere - og det eneste du trenger er sugerør.

20 smarte ting du kan bruke kaffefilter til

Et kaffefilter er genialt! Bruk det til å pusse sko, som skål til snacks eller fjerne kork fra vin.

Her er hvordan du koker det perfekte egget

Det finnes et titalls meninger om hvor lenge et egg skal koke. Vi spurte heller hva manageren for kokkelandslaget pleier å gjøre.

Slik skjærer du grønnsaker som en ekte kokk

Noen skjæremåter fungerer bedre enn andre. Vi lærer deg hvordan du lett kan skjære grønnsakene slik kokkene gjør det.

TA TESTEN: Er du kokk eller cocky?

Hvor mye matkunnskap kan du skryte på deg?

Slik åpner du vinflasken uten vinåpner

Står du klarer med vinen, men finner ikke åpneren? Disse metodene kan du bruke hvor enn du befinner deg.

Oppskrift: Verdens beste fastelavnsboller

Med fastelavn om hjørnet er det et must med fastelavnsboller på bordet. Få oppskriften på de beste bollene!

Lag iskrem med blenderen din - raskt og enkelt

Med én basisoppskrift kan du lage 12 forskjellige iskremvarianter. Alt du trenger, er en blender.

Kjøkkenhage i vinduskarmen: Dyrk urter selv!

Internasjonale frøprodusenter merker stor etterspørsel etter frø i disse dager. Nå er det trendy å dyrke urter selv. Det er både miljøvennlig, rimelig...

Test av pepperkverner

Vi har testet 7 pepperkverner og fant to perfekte.

Tips mot vanskelig skitt

En forfettet ovnsdør, svarte merker på tregulvet eller et toalett med rustfargede kanter, kan ta motet fra de fleste. Men det trenger ikke være tidkreve...

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Nye kjøkkengardiner

Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Sjekk drikkevannet ditt

Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Renser drikke-vannet med kullfilter

Med rensesystemet CW42® montert under kjøkkenbenken, får familien Aasen på Grefsen renere og klarere drikkevann. De fem familie- medlemmene er dermed...