Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken

Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Melkeglass som velter, barn i fri livsutfoldelse, kjæledyr i kamp rundt matskålen, arena for fest og hyggelige sammenkomster. Det er ikke få krav som stilles til et kjøkkengulv. Helst skal det både være lettstelt, vakkert og passe til rommet for øvrig. Her gir vi deg en liten oversikt over noen ulike varianter.

Vinyl
Populært gulvbelegg gjennom et halvt århundre. Stadig produktutvikling har hevet kvaliteten flere hakk. Finnes i et enormt utvalg både når det gjelder farger og mønstre. Et vinylgulv er rimelig i innkjøp og lett å vedlikeholde.

Linoleum
Populært, slitesterkt og miljøvennlig, Svanemerket og anbefalt av Norges Astma- og allergiforbundet. Finnes i en rekke farger og fargekombinasjoner. Enkelt å vedlikeholde.

Marmoleum
Linoleumvariant med de samme egenskapene som linoleum for øvrig. Finnes i fliser og paneler med klikksystem og kan legges med eller uten lim. Farger og mønstre oppdateres fortløpende. Marmoleum leveres i en rekke spennende og trendy utgaver. Enkelt vedlikehold.

Gummi
Behagelig å gå på. Slitesterkt og lett å renholde. Finnes i fliser og som baner med og uten knaster. Settes inn med polish etter legging. Mye brukt i offentlige rom. Baner og knaster.

Laminat
Slitesterkt gulvbelegg som leveres som plank enten med klikksystem eller for liming. Hard og kompakt overflate med stor kvalitetsforskjell fra leverandør til leverandør. Pris og kvalitet henger ofte sammen. Finnes i mange treimitasjoner i farger.

Parkett
Varmt og vakkert gulvbelegg i mange forskjellige tresorter. Lettvint renhold. Det oppstår lett hakk og merker dersom noe mistes på gulvet. Må lakkeres med jevne mellomrom og slipes ved behov.

Tregulv
Leveres i plank i en rekke dimensjoner og tresorter. Også som skipsgulv med nater. Lakkeres eller settes inn med grønnsåpe. Krever jevnlig vedlikehold. Det blir lett hakk dersom gulvet lakkeres. Er det ubehandlet, trutner treverket når det vaskes og mindre hakk forsvinner.

Skifer
Rustikt naturmateriale med vakker lød i flere forskjellige fargenyanser. Lett å vedlikeholde, men bør behandles jevnlig med spesialmiddel som fyller porene i steinen. En fordel å holde godt fast på flasker og glass.

Skifer på nett
Helt nytt produkt der skiferhellene er festet på plastnett. Gjør at leggejobben kan utføres av hvem som helst. Limes fast med fliselim og fuges. Ellers samme egenskaper som annen skifer.

Keramiske fliser
Lettstelt og holdbart materiale i mange farger og størrelser. Enkelt å lage individuelle løsninger. Størrelse og farger kan varieres og kombineres i det uendelige. Populært i dag er fliser på 60 x 60 centimeter. Også metallic-farger er in.

23. oktober 2008

Mer om Annet om kjøkken

Slik kan du kaste mindre mat - og spare tusenvis av kroner

Annet om kjøkken Du kaster over 42 kilo mat hvert år. Men med enkle grep kan du redusere matsvinnet. 

Ny sopp-app ute nå

Annet om kjøkken Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Smarte triks for å bli kvitt bananfluer

Annet om kjøkken Her har vi samlet de beste tips for hvordan du én gang for alle kan bli kvitt bananfluene.

Derfor bør du ikke kaste kaffegrut

Annet om kjøkken Kaffegrut kan løse hverdagsproblemene dine. Så neste gang du har brygget kaffe, ikke kast det i søpla – men bruk det heller til dette:

Slik rengjør du en karaffel

Annet om kjøkken Det kan være en skikkelig utfordring å vaske en karaffel, men med disse smarte triksene blir karaffelen ren og pen.

Slik blir stekepannen av jern god som ny

Annet om kjøkken Har din elskede jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke noe problem - slik fikser du det!

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Annet om kjøkken Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene

Annet om kjøkken Slik oppbevarer du kjøkkenknivene dine slik at de ikke skjemmes.

Nye kjøkkengardiner

Annet om kjøkken Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Gå for gode panner og kjeler

Annet om kjøkken Gode panner og kjeler kan være avgjørende for matlagingsgleden. Her gir mesterkokk Geir Skeie råd om hva du bør se etter.

Nytt & Nyttig

Annet om kjøkken Vi har tatt en kikk på den siste tids produktnyheter.

Hvordan velge vinglass?

Annet om kjøkken Nordmenn bruker stadig mer tid på å nyte god og kostbar vin, og har med årene blitt svært kvalitetsbevisste. De fleste velger vinglass ut i fra det...

Sjekk drikkevannet ditt

Annet om kjøkken Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Smart kildesortering

Annet om kjøkken Den første tanken som slår mange som skal begynne å kildesortere er kanskje ikke «får jeg det til?», men «er det plass på kjøkkenet?».

Spennende kokebøker

Annet om kjøkken Uansett hvilken retning innenfor matlaging du foretrekker finnes det en bok du kan hente inspirasjon i. Her er et lite knippe med kulinariske opplevelse...