Bilde: Getty Images

Unngå at avokadoen blir brun

Annet om kjøkken

Spiser du mye avokado vet du at den bør spises med det samme - ellers brunes den fort. 

Avokado er fast tilbehør ved mange middagsbord, særlig blant tusener av nordmenn som koser seg med taco.

Hvis du er er glad i avokado, vet du også at den raskt blir brun om den blir liggende. Årsaken til dette er at når avkadoen kommer i kontakt med luft, starter en oksideringsprosess. 

At avokadoen brunes er ufarlig, men det gjør den mindre fristende.  

Slik unngår du at avokadoen blir brun:

I videoen testes seks metoder for å holde avokadoen frisk - se hva som fungerer best:

Les også:

Vond lukt - slik unngår du det

Vond lukt i kjøkkenet og på badet er ubehagelig, men er i de fleste tilfeller enkelte å håndtere. Her er tips til hvordan du unngår de fleste ubehagel...

Sunt

Avokado er en frukt som opprinnelig stammer fra Mellom-Amerika, men dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske strøk. 

Den har i motsetning til andre frukt og grønnsaker et relativt lavt vanninnhold og et høyt fettinnhold. Fettet består i stor grad av enumettede fettsyrer, og er også rik på proteiner. I tillegg innholder den E-, B- og C- vitaminer. (Kilde: Frukt.no)     

Lagring

Avokado må lagres forskjellig avhengig av modningsgrad. Det er også forskjell på holdbarhet og lagringstemperatur mellom de forskjellige sortene.

I følge frukt.no skal avokado fra Israel og Sør-Afrika lagres på ca. 7 grader, mens avokado fra tropiske strøk oppbevares best ved 13-15 grader. 

14 oktober 2014
Mer om Annet om kjøkken

Slik kan du kaste mindre mat - og spare tusenvis av kroner

Annet om kjøkken Du kaster over 42 kilo mat hvert år. Men med enkle grep kan du redusere matsvinnet. 

Ny sopp-app ute nå

Annet om kjøkken Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Slik rengjør du en karaffel

Annet om kjøkken Det kan være en skikkelig utfordring å vaske en karaffel, men med disse smarte triksene blir karaffelen ren og pen.

Slik blir stekepannen av jern god som ny

Annet om kjøkken Har din elskede jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke noe problem - slik fikser du det!

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Annet om kjøkken Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene

Annet om kjøkken Slik oppbevarer du kjøkkenknivene dine slik at de ikke skjemmes.

Slik pusser du sølvbestikket til jul

Annet om kjøkken Vakre sølvbestikk på festdekkede bord hører jula til. En runde med pussekluten får frem den nydelige glansen – men pass på så du ikke ødelegger arvesølvet!

Nye kjøkkengardiner

Annet om kjøkken Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Gå for gode panner og kjeler

Annet om kjøkken Gode panner og kjeler kan være avgjørende for matlagingsgleden. Her gir mesterkokk Geir Skeie råd om hva du bør se etter.

Nytt & Nyttig

Annet om kjøkken Vi har tatt en kikk på den siste tids produktnyheter.

Hvordan velge vinglass?

Annet om kjøkken Nordmenn bruker stadig mer tid på å nyte god og kostbar vin, og har med årene blitt svært kvalitetsbevisste. De fleste velger vinglass ut i fra det...

Sjekk drikkevannet ditt

Annet om kjøkken Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Smart kildesortering

Annet om kjøkken Den første tanken som slår mange som skal begynne å kildesortere er kanskje ikke «får jeg det til?», men «er det plass på kjøkkenet?».

Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Spennende kokebøker

Annet om kjøkken Uansett hvilken retning innenfor matlaging du foretrekker finnes det en bok du kan hente inspirasjon i. Her er et lite knippe med kulinariske opplevelse...