Velg en smart kjøkkenkran

Annet om kjøkken

Kullsyre eller varmt vann direkte fra kranen, eller en fin designservantkran i farge? Her er noen av vårens mest trendy kjøkkenkraner.

Fargeglad og energieffektiv

Gustavsbergs Coloric finnes i fem farger, blant annet denne i Heavenly Champagne.

Coloric er utrustet med den vannbesparende teknikken Eco-tap, som innebærer at kjøkkenkranen automatisk går tilbake til en forhåndsinnstilt vannmengde når man slipper spaken.

Det forhåndsinnstilte vann-nivået er nok til å vaske opp med, og kan justeres til ønsket nivå.

Pris fra: 3 972 kroner.

www.gustavsberg.no

Les også:

Slik kan du kaste mindre mat - og spare tusenvis av kroner

Du kaster over 42 kilo mat hvert år. Men med enkle grep kan du redusere matsvinnet.

Miljøvennlig og fokus på design

Den oppdaterte kjøkkenkranserien Mora Cera har skandinavisk designprofil og har Eco Safe-symbolet som innebærer alt fra energi- og vannspareteknikk i kranen til miljøvennlig produksjon på fabrikken.

Kjøkkenkranen er også ESS-merket. Sammenlignet med andre kraner som ikke er ESS-merket kan man spare 30 prosent på forbruket av varmt vann.

Pris: fra 1 495 kroner.

www.moraarmatur.no

Les også:

Nytt & Nyttig

Vi har tatt en kikk på den siste tids produktnyheter.

Slår av oppvaskmaskinen

Vannskader i norske hjem koster milliarder av kroner hvert år. En stor andel av disse skjer på kjøkkenet.

Den hyppigste årsaken til vannskader på kjøkkenet skjer i tilknytning til oppvaskmaskinen.

Cubista ha automatisk selvlukkende ventil, i form av en knapp på siden, som gjør at risikoen for å rammes av vannskade mellom oppvaskmaskinen og kranen minimeres.

Pris fra: 3 999 kroner.

www.oras.com/no

Les også:

8 feil du garantert gjør når du vasker klær

Vi har samlet 8 feil som mange gjør når de vasker klær. Finn ut om du er en av dem, eller om du allerede har kontroll på klesvasken.

Kranen for alle

Ved utviklingen av kranen Clover Easy hadde man personer med spesielle behov i tankene.

Den skulle være lett å bruke for ung eller gammel, sterk eller svak, frisk eller syk. Kranen åpnes og lukkes med en lett berøring med en hånd eller en arm. Clover Easy har fått en utmerkelse ved utdelingen av Red Dot Design Award 2012.

Kranen kan stenge av varmtvannet ved ønsket maksimumstemperatur samt begrensning av vanntilførselen.

Pris fra: 2 245 kroner.

www.damixa.se

Varmefunksjoner

Hvis du vil ha mer fra kjøkkenkranen enn varmt og kaldt vann kan du velge en kran fra Grohe Red system.

Kolleksjonen har to kranstørrelser, Duo og Mono, og to berederstørrelser på 4 og 8 liter.

Den store Duo-modellen erstatter en standard kjøkkenkran og lar deg tappe kokende vann i tillegg til vanlig, blandet vann.

Pris fra: 14 499 kroner.

www.grohe.no

Kokende vann

Tidligere var Quooker en separat kran som ble montert fast i benkeplaten sammen med den vanlige kjøkkenkranen, men nå finnes et nytt produkt – Quooker Fusion – der man kan få vannet kaldt eller få rent vann i samme kran som det varme vannet.

Kranen har dobbelt trykk og er utstyrt med en funksjon for barnesikring. Risikoen for å bli brent av det varme vannet er sterk redusert da vannet kommer som en lett spray blandet med luft.

Pris fra: 11 900 kroner.

www.quooker.no

Tenk på dette når du bytter kran

Jesper Broth, servicemontør på Stuvsta Rør i Huddinge i Sverige, tipser om hva man skal tenke på når man bytter kjøkkenkran.
− Den vanligste feilen når man kjøper ny kjøkkenkran er at man ikke sjekker om den er godkjent for 10 bar. Mange er opptatt av en fin kran, men kan ofte kun være godkjent for 5 bar.

Hva skjer om man monterer en slik kran?
− Om det blir vannskade med en kran som kun har 5 bar vil hjemforsikringen ikke dekke vannskaden. Det skal stå på kartongen eller på produktbeskrivelsen at kranen skal være godkjent for 10 bar.

Kan jeg skifte blandebatteri selv?
− Hvis du stiller dette spørsmålet så kan du ikke det. Enten kan man dette eller ikke. Det kommer stadig nye regler og vi i bransjen går regelmessig på kurs i vannsikkerhet for å bli sertifiserte montører. Jeg synes ikke ufaglærte skal montere kjøkkenkranen selv. Konsekvensene kan bli store og kostbare om man gjør feil.

Noen andre råd?
− Unngå kraner fra lavprisleverandører. Dersom de er godkjent for 10 bar er risikoen at de billige kranene inneholder bly.

11. februar 2013

Mer om Annet om kjøkken

Slik kan du kaste mindre mat - og spare tusenvis av kroner

Annet om kjøkken Du kaster over 42 kilo mat hvert år. Men med enkle grep kan du redusere matsvinnet. 

Ny sopp-app ute nå

Annet om kjøkken Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Derfor bør du ikke kaste kaffegrut

Annet om kjøkken Kaffegrut kan løse hverdagsproblemene dine. Så neste gang du har brygget kaffe, ikke kast det i søpla – men bruk det heller til dette:

Slik rengjør du en karaffel

Annet om kjøkken Det kan være en skikkelig utfordring å vaske en karaffel, men med disse smarte triksene blir karaffelen ren og pen. 

Slik blir stekepannen av jern god som ny

Annet om kjøkken Har din elskede jernpanne blitt rusten og stygg? Ikke noe problem - slik fikser du det!

Hvordan velge kjøkkenkniv?

Annet om kjøkken Er du lei av gamle og sløve kniver som gjør matlagingen til et ork? Da kan det være lurt å investere i noen gode kniver for å lykkes bedre på kjøkkenet.

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene

Annet om kjøkken Slik oppbevarer du kjøkkenknivene dine slik at de ikke skjemmes.

Nye kjøkkengardiner

Annet om kjøkken Ønsk våren velkommen med nye gardiner på kjøkkenet.

Gå for gode panner og kjeler

Annet om kjøkken Gode panner og kjeler kan være avgjørende for matlagingsgleden. Her gir mesterkokk Geir Skeie råd om hva du bør se etter.

Nytt & Nyttig

Annet om kjøkken Vi har tatt en kikk på den siste tids produktnyheter.

Hvordan velge vinglass?

Annet om kjøkken Nordmenn bruker stadig mer tid på å nyte god og kostbar vin, og har med årene blitt svært kvalitetsbevisste. De fleste velger vinglass ut i fra det...

Sjekk drikkevannet ditt

Annet om kjøkken Fire av ti nordmenn har ennå ikke garantert rent vann i springen, viser en rapport fra Vannverksregisteret.

Smart kildesortering

Annet om kjøkken Den første tanken som slår mange som skal begynne å kildesortere er kanskje ikke «får jeg det til?», men «er det plass på kjøkkenet?».

Smarte kjøkkengulv

Annet om kjøkken Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Spennende kokebøker

Annet om kjøkken Uansett hvilken retning innenfor matlaging du foretrekker finnes det en bok du kan hente inspirasjon i. Her er et lite knippe med kulinariske opplevelse...