Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes det mange knep for å få husets hjerte til å føles som nytt!

Å få et helt nytt og toppmoderne kjøkken er en drøm for mange.

Er du i ferd med å bytte ut hele kjøkkeninnredningen finnes det flere muligheter enn noensinne, men ikke fortvil dersom budsjettet ditt er litt smalere!

Det er ikke uvanlig at den som skal pusse opp kjøkkenet sitt har begrensninger når det kommer til plass eller budsjett, og det gjelder det å være kreativ. Hva med å bruke klistremerker til å freshe opp flisene, å male gulvet i en ny tøff farge eller å legge krutt på en fargesprakende kaffemaskin?

Her er tips for alle som ville fornye kjøkkenet – uansett størrelse på lommeboka.

Budsjett

Gryten Ultra Light Original (lett støpejern) rommer 4 liter. 770 kroner, Culina.

Stekeovnen Lagan OV3 skal bygges inn og koster 1 200 kroner hos Ikea.

Kjøkkenet Metod Veddinge Tutemo er kontrastrikt! Front 60×80 cm, 165 kronor, Ikea.

Kjøkkenhåndkle fra Kremmerhuset

Kjøkkenhåndkle Old man, 30 kroner, Kremmerhuset

Vinglass Vinus, 28 cl, 49 kroner, Åhléns.

Kapselmaskin EDG200 S Piccolo, 799 kroner, Dolce Gusto/www.ellos.no

Nytt kjøkken på en–to–tre

1. Kjedelig mønster på flisene? Hos www.paxlux.se har de et stort utvalg av fliseklistremerker som gir stor forandring med små midler.

2. Mal detaljene! Å male for eksempel beina på bordet eller kantene av skapfrontene i en sprek farge gir ny energi til kjøkkenet.

3. Storvask! Det kan sikkert høres ut som årets kjedeligste tips – men etter å ha gått løs med tannbørsten i fugene, smurt inn det rustfrie stålet med babyolje og skrudd fast skapdøren som har irritert deg i flere år – tør vi nesten love at kjøkkenet ditt kommer til å føles ut som nytt.

Matlagingsekspertens tips

Nok benkeplass er viktig! Sørg for at du får en kjøkkenbenk som er minst 1,5 meter sammenhengende benkeplate. Dette trengs når du skal lage mye små-mat samtidig; som når du baker småkaker til jul, pynter kaker, lager ulike tapas, smører smørbrød eller når du lager sushi.

Åse Kringlebotn, ernæringsfysiolog og kommunikasjonssjef Matprat