Bilde: Colourbox

Gjør kjøkkenplanleggingen enklere

Bygge og pusse opp kjøkken

Før du pusser opp kjøkkenet, er det en del ting det er nyttig å tenke gjennom. Her er en rekke tips som vil gjøre planleggingen enklere.

Kjøkkenet er, sammen med badet, det dyreste rommet i huset å pusse opp. Da gjelder det å tenke nøye gjennom hver detalj før du går i gang med oppussingen eller renoveringen. Det kan spare deg både penger og hodebry.

Les også: 13 tips til kjøkkenplanlegging

Skriv ønskeliste
Begynn med å sette opp en ønskeliste for kjøkkenet. Forsøk å være så spesifikk som mulig, ta med både de store tingene og de små, men praktiske, detaljene. Kjøkkenprodusenten Marbodal foreslår at du tenker gjennom ting som:

* Hvilken farge, hvilket materiale, type dør, håndtak og benkeplate.

* Hvilken komfyr/ovn, platetopp, mikro, vifte, oppvaskmaskin, kjøl/frys.

* Hvor bør spisebordet være, og glem ikke kjæledyrets matfat.

* Kjøkkenøy, platetopp/oppvaskbenk i hjørnet, barkjøkken, andre ønsker?

* Hvilket oppvaskbeslag.

* Hvilket gulv, vegg, farge/materiale.

Få også med deg ting som du selv savner i hverdagen på kjøkkenet, selv om det ikke er listet her. Ofte kommer slike ideer mens vi møter på hindringer i hverdagslivet. Det kan derfor være lurt å ha penn og papir liggende, slik at du får notert ned ideene idet de dukker opp. Kanskje ønsker du deg ei solid bokhylle til kokebøkene? Eller du drømmer om et rustikk kjøkken og vil ha et opplegg fra taket hvor du kan henge kjeler og kasseroller. Få det ned på papiret.

Skaff deg et overblikk
For må vite hvor mange skap og skuffer du får plass til på kjøkkenet, må du først vite nøyaktig hvor stort kjøkkenet er - eller blir, om du skal utvide. Foto og tegninger vil komme godt med videre i prosessen.

Ta bilder av kjøkkenet fra alle vinkler. Er det andre områder av huset som vil spille inn på planleggingen av kjøkkenet, fotografer disse også. Tegn deretter opp hele kjøkkenet i nøyaktige millimeter. Har du en original tegning du kan gå ut i fra, er dette selvsagt en fordel. Pass på at du tegner inn viktige elementer som avløpet til vasken og ventilasjonskanalen til vifta.

Les også: 13 tips til kjøkkenplanlegging

15. januar 2009

Mer om Bygge og pusse opp kjøkken

6 tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Bygge og pusse opp kjøkken Du trenger ikke tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.  

Nå vil vi ha superkjøkken

Bygge og pusse opp kjøkken Det nye multifunksjonelle rommet utfordrer grensene til hvor kjøkkenet slutter og resten av hjemmet starter. Barna gjør lekser mens de voksne jobber,...

Vannstopper kan spare deg for store utgifter

Bygge og pusse opp kjøkken I nye hus er det påbudt med vannstopper på kjøkkenet, men i eldre hus er det nesten ingen som har det.

3 smarte til sprutsonen

Bygge og pusse opp kjøkken De fleste går for fliser i sonen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenenet. Men valgmulighetene er mange, så hvorfor ikke gå for noe litt mer utradisjonelt – som en av disse? 

Slik får du drømmekjøkkenet

Bygge og pusse opp kjøkken Vi nordmenn bruker mye tid og penger på kjøkkenet. Her tar vi deg igjennom prosessen fra gammelt til nytt kjøkken og tipser deg om ting du bør tenke...

Sats på kjøkkenfornying

Bygge og pusse opp kjøkken Interiørkonsulent Ellen Skifjeld har bidratt med gode innspill for å skape en ”industrial look” på kjøkkenet etter at eierne hadde bestilt kjøkkenskapen...

Puss opp kjøkkenet - luksus

Bygge og pusse opp kjøkken Kan du investere litt ekstra, finnes det uendelig mye å velge på blant eksklusive blandebatterier og hvitevarer. Her er høstens favoritter i luksusklassen!

Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Bygge og pusse opp kjøkken Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes...

Nytt kjøkken med maling

Bygge og pusse opp kjøkken Fullt fungerende kjøkkener havner helt unødvendig på skraphaugen, fordi vi ønsker å sette et personlig preg på den nye boligen eller bare får lyst til...

Kjøkkenfornying med maling

Bygge og pusse opp kjøkken En kjøkkenfornying trenger ikke koste skjorta - du kommer langt med maling. Her er 10 tips til deg som vil male kjøkkeninnredningen.

Male kjøkkeninnredning

Bygge og pusse opp kjøkken Lei av kjøkkeninnredningen i furu? Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen, ofte holder det lenge med et par malingsstrøk.

Hjelper deg med råd om kjøkkenet

Bygge og pusse opp kjøkken Vi i villas interiørdesigner hjelper deg med spørsmål du måtte ha om kjøkkenet.

Perfekt kjøkken på 24 timer

Bygge og pusse opp kjøkken Det var da fargen på bordplaten smeltet sammen med prøven av den matte veggflisen og skapprofilens høyglans at familen hadde funnet sitt nye kjøkken. Deretter tok det kun 7 arbeidsdager før kjøkkenet var ferdig.

13 tips til kjøkkenplanlegging

Bygge og pusse opp kjøkken Når du har en nøyaktig tegning klar, kan du begynne å tegne inn hvor de ulike elementene skal plasseres.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Bygge og pusse opp kjøkken Med maling kan du få nytt kjøkken på 1-2-3!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no