Bilde: Colourbox

Hjelper deg med råd om kjøkkenet

Bygge og pusse opp kjøkken

Vi i villas interiørdesigner hjelper deg med spørsmål du måtte ha om kjøkkenet.

Trenger du bedre plass på kjøkkenet? Vil du fornye kjøkkenet uten å bruke en formue? Er du på jakt etter en helt bestemt ting, men vet ikke hvor du skal begynne å lete? Vi i villas interiørdesigner kan hjelpe deg.

I ekspertpanelet til Vi i villa finner du interiørdesigner Trude Wold Hansen. Hun svarer leserne om alt som har med interiør å gjøre, deriblant spørsmål om kjøkken.

Mer plass på lite kjøkken

– Jeg er en voksen kvinne som bor i et koselig rekkehus, men kjøkkenet er bitte lite. Har du noen gode råd for å få mer skapplass, spør en leser.

Og det har interiørdesigneren. Hun foreslår at man utnytter plassen som gjerne finnes over overskapene. Denne dødplassen på kjøkkenet er sjelden tatt i bruk, men den kan fint brukes til å romme gjenstander du bare bruker en sjelden gang, som julekakeformer eller saftpresse. På den måten frir du opp plass i de lavere skapene, som du kan bruke til de tingene du bruker daglig.

– Enten kan du sette inn en kjøkkenmodul til, slik at skapene går helt opp til taket, eller du kan sette inn kurver og fylle de med ting du ikke bruker så ofte, foreslår Wold Hansen.

Les også:

8 tips om orden og system på kjøkkenet

Det er lett å rydde når alt har sin faste plass – da er jobben fort gjort!

Tapet bak glass

Mange ønsker å oppdatere stilen på kjøkkenet uten å måtte skifte ut hele innredningen. Det finnes mange måter å gjøre det på, fra å skifte ut kjøkkenfrontene til å legge vekt på nye og spennende detaljer. En måte kan være å sprite opp de utsatte sprutsonene på kjøkkenet.

– Jeg har funnet en tapet som jeg vil bruke mellom overskap og benkeplate på kjøkkenet. Jeg vil også ha dette over koketoppen og vasken for å ta vare på helheten, og ønsker derfor gjennomsiktige veggplater til å beskytte tapeten. Finnes det noe slikt? spør en leser.

Wold Hansen foreslår å kontakte en lokal glassmester og få tilbud på et tynt lag med vanlig glass til å ha i den hardt utsatte sonen.

– En slik løsning kan gi en glinsende effekt og være veldig tøft. Pass på at du får et tilbud på montering også, da dette bør være ordentlig gjort, anbefaler interiørdesigneren.

På jakt etter nye detaljer

En annen leser vil fornye kjøkkenet med  nye håndtak, men synes det er vanskelig å finne det han ønsker.

– Kjøkkenet er Straikjøkken fra 80-tallet med håndtak i eik som er blitt ganske stygge. Jeg vil derfor bytte dem ut med håndtak i messing eller børstet messing. Kan dere gi meg noen gode råd hvor jeg kan finne nye handtak?

Les også:

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggen...

– Bor du i Oslo, vil jeg varmt anbefale å ta deg en tur til R.Bergersen AS. Butikken ligger i Sars gate midt i byen og har stort utvalg innenfor håndtak og knotter. Her finner du definitivt det du leter etter. Du kan også gå inn på deres nettside www.r-bergersen.no, sier Wold Hansen.

1. september 2010

Mer om Bygge og pusse opp kjøkken

6 tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Bygge og pusse opp kjøkken Du trenger ikke tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.  

Nå vil vi ha superkjøkken

Bygge og pusse opp kjøkken Det nye multifunksjonelle rommet utfordrer grensene til hvor kjøkkenet slutter og resten av hjemmet starter. Barna gjør lekser mens de voksne jobber,...

Vannstopper kan spare deg for store utgifter

Bygge og pusse opp kjøkken I nye hus er det påbudt med vannstopper på kjøkkenet, men i eldre hus er det nesten ingen som har det.

3 smarte til sprutsonen

Bygge og pusse opp kjøkken De fleste går for fliser i sonen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenenet. Men valgmulighetene er mange, så hvorfor ikke gå for noe litt mer utradisjonelt – som en av disse? 

Slik får du drømmekjøkkenet

Bygge og pusse opp kjøkken Vi nordmenn bruker mye tid og penger på kjøkkenet. Her tar vi deg igjennom prosessen fra gammelt til nytt kjøkken og tipser deg om ting du bør tenke...

Sats på kjøkkenfornying

Bygge og pusse opp kjøkken Interiørkonsulent Ellen Skifjeld har bidratt med gode innspill for å skape en ”industrial look” på kjøkkenet etter at eierne hadde bestilt kjøkkenskapen...

Puss opp kjøkkenet - luksus

Bygge og pusse opp kjøkken Kan du investere litt ekstra, finnes det uendelig mye å velge på blant eksklusive blandebatterier og hvitevarer. Her er høstens favoritter i luksusklassen!

Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Bygge og pusse opp kjøkken Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes...

Nytt kjøkken med maling

Bygge og pusse opp kjøkken Fullt fungerende kjøkkener havner helt unødvendig på skraphaugen, fordi vi ønsker å sette et personlig preg på den nye boligen eller bare får lyst til...

Kjøkkenfornying med maling

Bygge og pusse opp kjøkken En kjøkkenfornying trenger ikke koste skjorta - du kommer langt med maling. Her er 10 tips til deg som vil male kjøkkeninnredningen.

Male kjøkkeninnredning

Bygge og pusse opp kjøkken Lei av kjøkkeninnredningen i furu? Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen, ofte holder det lenge med et par malingsstrøk.

Perfekt kjøkken på 24 timer

Bygge og pusse opp kjøkken Det var da fargen på bordplaten smeltet sammen med prøven av den matte veggflisen og skapprofilens høyglans at familen hadde funnet sitt nye kjøkken....

13 tips til kjøkkenplanlegging

Bygge og pusse opp kjøkken Når du har en nøyaktig tegning klar, kan du begynne å tegne inn hvor de ulike elementene skal plasseres.

Gjør kjøkkenplanleggingen enklere

Bygge og pusse opp kjøkken Før du pusser opp kjøkkenet, er det en del ting det er nyttig å tenke gjennom. Her er en rekke tips som vil gjøre planleggingen enklere.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Bygge og pusse opp kjøkken Med maling kan du få nytt kjøkken på 1-2-3!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no