Få ut flis med dette smarte trikset

Kjøkken

Auda, flis i fingeren! Det kan være vanskelig å fjerne, men her er et smart triks du kan prøve neste gang - nemlig olje!

Få ut flis med helt vanlige kjøkkeningredienser   

Å få flis fingeren eller en foten kan være en smertefull affære. Det fører ofte til at man blir sittende med en pinsett å pirke og grave i huden for å få ut flisen. Andre sverger til prinsippet om å la flisen sitte i og selv finne veien ut, men også dette kan være vondt og tidkrevende.

Heldigvis finnes det folk som finner smarte løsninger som gjør livet og dets utfordringer litt enklere.

Her er nemlig en mor som bruker olje til å fjerne flis fra foten til datteren, som tydeligvis ikke får vondt i det hele tatt. Og såfremt du har tilgang til olje (eterisk eller vanlig matolje) hjemme, kan du prøve dette trikset neste gang noen i huset får flis.

Video:

Slik fjerner du flis uten smerter

Hvis du først har vært så uheldig å få flis, bør du først vurdere om du selv skal prøve å få ut flisen, eller om du trenger medisinsk hjelp.

Hvis du velger å fjerne flisen selv, kan det være du klarer deg med en pinsett. Men før du prøver dette, kan du hjelpe flisen på gli med litt olje.  

Les også:

VIDEO: Slik spiser du rå brennesle

Brennesle er beryktet plante. Men brennesle er faktisk veldig sunt, og kan spises tilberedt eller rett fra busken. Vi viser deg hvordan.

Finn frem litt olje fra kjøkkenet, bruk vanlig olivenolje eller en eterisk olje som på videoen. Du bør selvfølgelig ikke bruke krydret olje eller olje tilsatt sviende stoffer. Drypp et par dråper olje over flisen og la det trekke inn et par minutter, så væsken trenger inn i såret.  

Den glatte oljen vil angivelig gjøre at flisen såvidt begynner å skyves ut av såret, og dermed blir den lettere å få ut med pinsetten.

 

14. juni 2018

Norges Vakreste Hage - stem på din favoritt!
Merethehageglad
Janne_paalandet
Husmannsplassen
Vestlandhage
Created with PollMaker
Mer om Kjøkken

Slik får du ryddig og stilfullt kjøkken

Kjøkken Med enkle grep kan du gjøre kjøkkenet ditt lettere å rydde, og langt mer elegant.    

Stefan reddet kjøkkenbenken med en gulvflis

Kjøkken Kjøkkenbenken ble stygt forbrent av en varm kjele. Men se så kul den ble med en innfelt gulvflis istedet!