Bilde: Colourbox og Paal Andre Schwital

3 tips når du velger stekeovn

Hvitevarer

På jakt etter ny stekeovn til juleribba? Valget er enklere enn du tror.

Mesterkokk Geir Skeie har tidligere i høst gitt leserne råd om valg av både komfyr og panner og kjeler. Her forteller han hva du bør tenke på når du skal se etter stekeovn.

– Du kan i dag få ovner med dampmulighet og en rekke andre funksjoner, men det er minimalt hva du får bruk for dette hjemme. Da skal du være spesielt interessert i utstyr, sier Skeie, som sverger til å holde det enkelt.

Til tross for sin unge alder, har Skeie vunnet en rekke priser, fra han vant Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2003 til han i fjor ble kåret til verdens beste kokk som vinner av Bocuse d`Or 2009.

Varmluftsfunksjon
– Hjemme har jeg varmluftsovn. Varmluft fordeler varmen jevnt, sier Skeie.

I tillegg til å fordele varmen jevnt, gir varmluftsfunksjonen kortere oppvarmingstid. I dag har mange stekeovner varmluftsfunksjon, men det finnes fremdeles modeller uten, spesielt av billigvariantene. Spør derfor i butikken om stekeovnen har varmluftsfunksjon før du velger merke og modell.


Geir Skeie: Foto: Paal Andre Schwital, Metro Branding AS

Grillelement
Skeie anbefaler også at du velger en stekeovn med grillelement. Nå i disse juletider er det kanskje ekstra aktuelt, for med grillelement i ovnen kan du gi svoren på ribba en hjelpende hånd om den ikke blir sprø av seg selv.

– Har du varmluft og grillelement, så har du det du trenger, forsikrer Skeie.

Enkelt renhold
I tillegg til varmluft og grill, er det én viktig ting å tenke på når du velger stekeovn: renhold. Det er få ting som er så kjedelig som å skure innsiden på en stekeovn, så gjør det enkelt for deg selv og velg en som gir deg minst arbeid.

– Se etter om ovnen er enkel å vaske og rengjøre. Det synes jeg er et viktig moment, sier Skeie.

– Og sånn ellers så er det smak og behag hvor stor stekeovn man velger. Det er bare å gå ut fra egne behov, sier Skeie.

I år er mesterkokken aktuell med en ny restaurant, Brygga11, hvor han serverer det han kaller folkelig sjømat. Restauranten åpnet i Sandefjord 1. november.

9 september 2010

Ikea tilbakekaller «Frostfri» kjøleskap og frysere

Ikea tilbakekaller nå et begrenset antall kjøleskap og frysere av typen «Frostfri».

Derfor bør du legge en mynt i fryseren

Dette trikset er genialt - og kan redde deg fra en uhyggelig opplevelse når du kommer hjem fra ferie.

Unngå bråk fra kjøleskapet

Er du plaget av rumling og andre ulyder fra kjøleskapet? Noen lyder er helt naturlige, andre er et signal om at noe er galt.

Kjølehjørne på kjøkkenet

Med et kjølehjørne kan du få et enormt kjøleskap som knapt synes.

Tips til deg som skal kjøpe komfyr

Her er noen tips til deg som skal kjøpe komfyr

Test av oppvaskmaskiner

Forbrukerrådet har testet oppvaskmaskiner, se hvem som kom best og dårligst ut her.

Kjøleskapet skal vare lenge

Kjøleskap og frysere er blant de tekniske innretningene i huset som varer lengst. De summer og går år ut og år inn, og skaper som regel små bekymringer....

Vårnyheter til kjøkkenet fra AEG

Vi har sett på noen av vårnyhetene til kjøkkenet fra AEG.

Dette fryseskapet er best i test

De europeiske forbrukerorganisasjonene har testet fryseskap. Se hvilket som ble best i test her!

Ny komfyr – gass, keramisk eller induksjon?

Bør du velge gass, induksjon eller keramisk topp når du kjøper ny komfyr? Vi har spurt mesterkokk Geir Skeie om råd.

Hva koster hvitevarene deg?

A-merkede hvitevarer skal være bedre for miljøet, men er de egentlig bedre for lommeboka?

Lesernes tips til rengjøring av rustfritt stål

Synes du det er vanskelig å få det rustfrie stålet pent? Prøv Vi i villa-lesernes tips!

Kalde skuffer

Skuffer er ikke lenger bare en oppbevaringsplass. Nå har de fått kjølefunksjon også.

Siste nytt om oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskinen har utviklet seg, og redusert forbruket av både vann og strøm. I dag finnes oppvaskmaskiner som bruker bare én bøtte vann og 75 øre i...

Er bruk av gass farlig?

På film eksploderer hus på grunn av gasslekkasjer både titt og ofte. Heldigvis er ikke det tilfelle i virkeligheten. Gass er faktisk veldig trygt!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no