Bilde: Colourbox og Paal Andre Schwital

3 tips når du velger stekeovn

Hvitevarer

På jakt etter ny stekeovn til juleribba? Valget er enklere enn du tror.

Mesterkokk Geir Skeie har tidligere i høst gitt leserne råd om valg av både komfyr og panner og kjeler. Her forteller han hva du bør tenke på når du skal se etter stekeovn.

– Du kan i dag få ovner med dampmulighet og en rekke andre funksjoner, men det er minimalt hva du får bruk for dette hjemme. Da skal du være spesielt interessert i utstyr, sier Skeie, som sverger til å holde det enkelt.

Til tross for sin unge alder, har Skeie vunnet en rekke priser, fra han vant Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2003 til han i fjor ble kåret til verdens beste kokk som vinner av Bocuse d`Or 2009.

Varmluftsfunksjon
– Hjemme har jeg varmluftsovn. Varmluft fordeler varmen jevnt, sier Skeie.

Annonse

I tillegg til å fordele varmen jevnt, gir varmluftsfunksjonen kortere oppvarmingstid. I dag har mange stekeovner varmluftsfunksjon, men det finnes fremdeles modeller uten, spesielt av billigvariantene. Spør derfor i butikken om stekeovnen har varmluftsfunksjon før du velger merke og modell.


Geir Skeie: Foto: Paal Andre Schwital, Metro Branding AS

Grillelement
Skeie anbefaler også at du velger en stekeovn med grillelement. Nå i disse juletider er det kanskje ekstra aktuelt, for med grillelement i ovnen kan du gi svoren på ribba en hjelpende hånd om den ikke blir sprø av seg selv.

– Har du varmluft og grillelement, så har du det du trenger, forsikrer Skeie.

Enkelt renhold
I tillegg til varmluft og grill, er det én viktig ting å tenke på når du velger stekeovn: renhold. Det er få ting som er så kjedelig som å skure innsiden på en stekeovn, så gjør det enkelt for deg selv og velg en som gir deg minst arbeid.

– Se etter om ovnen er enkel å vaske og rengjøre. Det synes jeg er et viktig moment, sier Skeie.

LES OGSÅ: Test av oppvaskmaskiner

– Og sånn ellers så er det smak og behag hvor stor stekeovn man velger. Det er bare å gå ut fra egne behov, sier Skeie.

I år er mesterkokken aktuell med en ny restaurant, Brygga11, hvor han serverer det han kaller folkelig sjømat. Restauranten åpnet i Sandefjord 1. november.

9 september 2010

0 Kommentar

0
4 stemmer 3,375

Slik blir kjøkkenventilatoren mer effektiv

Når du skal velge kjøkkenventilator, må du ta hensyn til mer enn lekker design. Vi gir deg tips til hvordan kjøkkenvifta mest mulig effektivt fjerner...

0
2 stemmer 3,75

Hold komfyren i toppform!

Kokeplater og stekeovn er noe av det som blir brukt mest på kjøkkenet. Derfor er det viktig at de blir vedlikeholdt.

0
2 stemmer 2,5

Dette fryseskapet er best i test

De europeiske forbrukerorganisasjonene har testet fryseskap. Se hvilket som ble best i test her!

0
0 stemmer 0

Frysere til høstens grøde

Ta vare på høstens grøde med en skikkelig fryser.

0
1 stemmer 1

Er bruk av gass farlig?

På film eksploderer hus på grunn av gasslekkasjer både titt og ofte. Heldigvis er ikke det tilfelle i virkeligheten. Gass er faktisk veldig trygt!

0
0 stemmer 0

Siste nytt om kjøleteknologi

Skal du kjøpe nytt kjøleskap? Da bør du se på størrelse, funksjon, energiforbruk og støy. Her har det skjedd en rivende utvikling de siste årene. En...

1
5 stemmer 2,8

Velg rett komfyr

Det har skjedd mye på komfyrfronten de senere årene. I dag kan den rense seg selv, bake perfekt pizzabunn, og programmeres for å steke biffen akkurat...

0
3 stemmer 3,16666666666667

Vakre kjøkkenvifter

Kjøkkenvifter har for lengst blitt designelementer på kjøkkenet. La deg inspirere av disse ti kule kjøkkenviftene vi har funnet.

1
3 stemmer 4

Test av oppvaskmaskiner

Forbrukerrådet har testet oppvaskmaskiner, se hvem som kom best og dårligst ut her.

0
5 stemmer 3,3

Kjølehjørne på kjøkkenet

Med et kjølehjørne kan du få et enormt kjøleskap som knapt synes.

1
0 stemmer 0

Kjøleskapet skal vare lenge

Kjøleskap og frysere er blant de tekniske innretningene i huset som varer lengst. De summer og går år ut og år inn, og skaper som regel små bekymringer....

0
0 stemmer 0

Gasskomfyr gir effektiv matlaging

- Du både ser og føler de varme strålene fra gassen, sier gourmetkokk Edgar Ludl. Elektrisk varme kan vi ikke se. Derfor er det lettere å glemme å slå...

0
4 stemmer 3,375

Siste nytt om oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskinen har utviklet seg, og redusert forbruket av både vann og strøm. I dag finnes oppvaskmaskiner som bruker bare én bøtte vann og 75 øre i...

0
1 stemmer 0

Lesernes tips til rengjøring av rustfritt stål

Synes du det er vanskelig å få det rustfrie stålet pent? Prøv Vi i villa-lesernes tips!

0
6 stemmer 3,25

Tips til deg som skal ha ny kjøkkenvifte

Skal du ha ny kjøkkenvifte? Vi gir deg rådene om hva du bør tenke på ved kjøp og plassering av kjøkkenvifte.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no