Bilde: Colourbox og Paal Andre Schwital

3 tips når du velger stekeovn

Hvitevarer

På jakt etter ny stekeovn til juleribba? Valget er enklere enn du tror.

Mesterkokk Geir Skeie har tidligere i høst gitt leserne råd om valg av både komfyr og panner og kjeler. Her forteller han hva du bør tenke på når du skal se etter stekeovn.

– Du kan i dag få ovner med dampmulighet og en rekke andre funksjoner, men det er minimalt hva du får bruk for dette hjemme. Da skal du være spesielt interessert i utstyr, sier Skeie, som sverger til å holde det enkelt.

Til tross for sin unge alder, har Skeie vunnet en rekke priser, fra han vant Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2003 til han i fjor ble kåret til verdens beste kokk som vinner av Bocuse d`Or 2009.

Varmluftsfunksjon
– Hjemme har jeg varmluftsovn. Varmluft fordeler varmen jevnt, sier Skeie.

Annonse

I tillegg til å fordele varmen jevnt, gir varmluftsfunksjonen kortere oppvarmingstid. I dag har mange stekeovner varmluftsfunksjon, men det finnes fremdeles modeller uten, spesielt av billigvariantene. Spør derfor i butikken om stekeovnen har varmluftsfunksjon før du velger merke og modell.


Geir Skeie: Foto: Paal Andre Schwital, Metro Branding AS

Grillelement
Skeie anbefaler også at du velger en stekeovn med grillelement. Nå i disse juletider er det kanskje ekstra aktuelt, for med grillelement i ovnen kan du gi svoren på ribba en hjelpende hånd om den ikke blir sprø av seg selv.

– Har du varmluft og grillelement, så har du det du trenger, forsikrer Skeie.

Enkelt renhold
I tillegg til varmluft og grill, er det én viktig ting å tenke på når du velger stekeovn: renhold. Det er få ting som er så kjedelig som å skure innsiden på en stekeovn, så gjør det enkelt for deg selv og velg en som gir deg minst arbeid.

– Se etter om ovnen er enkel å vaske og rengjøre. Det synes jeg er et viktig moment, sier Skeie.

LES OGSÅ: Smarte hvitevarer til kjøkkenet

– Og sånn ellers så er det smak og behag hvor stor stekeovn man velger. Det er bare å gå ut fra egne behov, sier Skeie.

I år er mesterkokken aktuell med en ny restaurant, Brygga11, hvor han serverer det han kaller folkelig sjømat. Restauranten åpnet i Sandefjord 1. november.

Anbefalt av redaksjonen

1
4
9 september 2010

0 Kommentar

0
1 stemmer 1

Er bruk av gass farlig?

På film eksploderer hus på grunn av gasslekkasjer både titt og ofte. Heldigvis er ikke det tilfelle i virkeligheten. Gass er faktisk veldig trygt!

0
1 stemmer 5

Smarte hvitevarer

Møt neste generasjons hvitevarer – de er smarte, gjerrige på strøm, men generøse med hjelpen.

0
0 stemmer 0

Siste nytt om kjøleteknologi

Skal du kjøpe nytt kjøleskap? Da bør du se på størrelse, funksjon, energiforbruk og støy. Her har det skjedd en rivende utvikling de siste årene. En...

0
3 stemmer 2,16666666666667

Bygg ditt eget kjølerom

Bygg kjølerom i huset og du trenger aldri mer slite med oppbevaringsplassen når du har kalas.

0
0 stemmer 0

Kjølige fornøyelser

Å tappe iskaldt vann med isbiter i, rett fra kjøleskapet, er ikke lenger en science-fiction drøm, men en realitet for stadig flere. Her får du servert...

0
2 stemmer 2,5

Dette fryseskapet er best i test

De europeiske forbrukerorganisasjonene har testet fryseskap. Se hvilket som ble best i test her!

0
1 stemmer 1

Kalde skuffer

Skuffer er ikke lenger bare en oppbevaringsplass. Nå har de fått kjølefunksjon også.

0
0 stemmer 0

Slik blir du kvitt støvet

En effektiv støvsuger ”spiser” raskt vekk støvet ditt. Her får du dagens beste utvalg av støvsugere på markedet.

0
4 stemmer 3,375

Siste nytt om oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskinen har utviklet seg, og redusert forbruket av både vann og strøm. I dag finnes oppvaskmaskiner som bruker bare én bøtte vann og 75 øre i...

0
0 stemmer 0

Frysere til høstens grøde

Ta vare på høstens grøde med en skikkelig fryser.

1
1 stemmer 0

Unngå matsvinn med rett kjøleskaptemperatur

Matsvinn er et økende problem i den vestlige verden i dag og nordmenn er blant verstingene når det kommer til kasting av mat. Ved å justere på kjøleskap...

0
1 stemmer 2,5

Komfyren er kjøkkenets hjerte

Glasskeramisk topp, induksjon, gass eller støpejernsplater. Frittstående eller innbyggingsmodell? Utvalget av kokesystemer har skutt i været.

0
6 stemmer 3,58333333333333

Kjølehjørne på kjøkkenet

Med et kjølehjørne kan du få et enormt kjøleskap som knapt synes.

1
0 stemmer 0

Kjøleskapet skal vare lenge

Kjøleskap og frysere er blant de tekniske innretningene i huset som varer lengst. De summer og går år ut og år inn, og skaper som regel små bekymringer....

0
0 stemmer 0

Smarte hvitevarer til kjøkkenet

Med de nye, smarte hvitevarene blir det lettere å være en profesjonell hobbykokk.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no