Bilde: Colourbox og Paal Andre Schwital

3 tips når du velger stekeovn

Hvitevarer

På jakt etter ny stekeovn til juleribba? Valget er enklere enn du tror.

Mesterkokk Geir Skeie har tidligere i høst gitt leserne råd om valg av både komfyr og panner og kjeler. Her forteller han hva du bør tenke på når du skal se etter stekeovn.

– Du kan i dag få ovner med dampmulighet og en rekke andre funksjoner, men det er minimalt hva du får bruk for dette hjemme. Da skal du være spesielt interessert i utstyr, sier Skeie, som sverger til å holde det enkelt.

Til tross for sin unge alder, har Skeie vunnet en rekke priser, fra han vant Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2003 til han i fjor ble kåret til verdens beste kokk som vinner av Bocuse d`Or 2009.

Varmluftsfunksjon
– Hjemme har jeg varmluftsovn. Varmluft fordeler varmen jevnt, sier Skeie.

I tillegg til å fordele varmen jevnt, gir varmluftsfunksjonen kortere oppvarmingstid. I dag har mange stekeovner varmluftsfunksjon, men det finnes fremdeles modeller uten, spesielt av billigvariantene. Spør derfor i butikken om stekeovnen har varmluftsfunksjon før du velger merke og modell.

Les også:

Velg rett komfyr

Det har skjedd mye på komfyrfronten de senere årene. I dag kan den rense seg selv, bake perfekt pizzabunn, og programmeres for å steke biffen akkurat...


Geir Skeie: Foto: Paal Andre Schwital, Metro Branding AS

Grillelement
Skeie anbefaler også at du velger en stekeovn med grillelement. Nå i disse juletider er det kanskje ekstra aktuelt, for med grillelement i ovnen kan du gi svoren på ribba en hjelpende hånd om den ikke blir sprø av seg selv.

– Har du varmluft og grillelement, så har du det du trenger, forsikrer Skeie.

Enkelt renhold
I tillegg til varmluft og grill, er det én viktig ting å tenke på når du velger stekeovn: renhold. Det er få ting som er så kjedelig som å skure innsiden på en stekeovn, så gjør det enkelt for deg selv og velg en som gir deg minst arbeid.

– Se etter om ovnen er enkel å vaske og rengjøre. Det synes jeg er et viktig moment, sier Skeie.

– Og sånn ellers så er det smak og behag hvor stor stekeovn man velger. Det er bare å gå ut fra egne behov, sier Skeie.

I år er mesterkokken aktuell med en ny restaurant, Brygga11, hvor han serverer det han kaller folkelig sjømat. Restauranten åpnet i Sandefjord 1. november.

Les også:

Peis og peisovn øker innetrivselen

Mørke og kalde høstkvelder blir langt hyggligere med en god peis eller peisovn.

09 september 2010
Mer om Hvitevarer

Slik avrimer du fryseren din

Hvitevarer Synes du avriming av fryseren høres ut som en krevende jobb? Få rådene som vil gjøre det enklelt for deg her!

Når vasket du kjøkkenvifta sist?

Hvitevarer Å rengjøre kjøkkenvifta er viktig av flere årsaker. En fettete vifte virker dårligere, og kan føre til dårligere inneklima og i verste fall brann.

Kjølehjørne på kjøkkenet

Hvitevarer Med et kjølehjørne kan du få et enormt kjøleskap som knapt synes.

Hold komfyren i toppform!

Hvitevarer Kokeplater og stekeovn er noe av det som blir brukt mest på kjøkkenet. Derfor er det viktig at de blir vedlikeholdt.

Tips til deg som skal kjøpe komfyr

Hvitevarer Her er noen tips til deg som skal kjøpe komfyr

Test av oppvaskmaskiner

Hvitevarer Forbrukerrådet har testet oppvaskmaskiner, se hvem som kom best og dårligst ut her.

Kjøleskapet skal vare lenge

Hvitevarer Kjøleskap og frysere er blant de tekniske innretningene i huset som varer lengst. De summer og går år ut og år inn, og skaper som regel små bekymringer. Men en vakker dag er det på tide å bytte dem ut.

Tips til deg som skal ha ny kjøkkenvifte

Hvitevarer Skal du ha ny kjøkkenvifte? Vi gir deg rådene om hva du bør tenke på ved kjøp og plassering av kjøkkenvifte.

Vårnyheter til kjøkkenet fra AEG

Hvitevarer Vi har sett på noen av vårnyhetene til kjøkkenet fra AEG.

Åtte tips ved kjøp av hvitevarer

Hvitevarer Skal du investere i nye hvitevarer? Få med deg denne artikkelen.

Dette fryseskapet er best i test

Hvitevarer De europeiske forbrukerorganisasjonene har testet fryseskap. Se hvilket som ble best i test her!

Ny komfyr – gass, keramisk eller induksjon?

Hvitevarer Bør du velge gass, induksjon eller keramisk topp når du kjøper ny komfyr? Vi har spurt mesterkokk Geir Skeie om råd.

Hva koster hvitevarene deg?

Hvitevarer A-merkede hvitevarer skal være bedre for miljøet, men er de egentlig bedre for lommeboka?

Kjøkkenskriverens store glede

Hvitevarer Komfyren er kjøkkenets hjerte, og de beste varer livet ut.

Lesernes tips til rengjøring av rustfritt stål

Hvitevarer Synes du det er vanskelig å få det rustfrie stålet pent? Prøv Vi i villa-lesernes tips!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no