* Med frittstående komfyr trenger du ikke bygge om kjøkkenet dersom du ønsker deg komfyr med induksjon eller keramisk topp.
* En keramisk topp er helt plan, derfor lett å holde ren, og gjør det enkelt å skyve kokekar til side. Vær imidlertid oppmerksom på at overkok av sukkerholdige matvarer kan skade glasskeramikken.
* Samme gjelder induksjonstopper. Utstyrt med boost øker sonens effekt med 50 prosent ved å låne effekt fra en ubenyttet sone foran eller bak. Gir inntil 60 prosent raskere oppkoking enn ved vanlig keramisk topp.
* Platetopp med utvidbare kokesoner gir fleksibilitet siden du kan velge den sonestørrelsen som passer best til kokekaret. En oval sone er spesielt praktisk til fiskekjeler og viltgryter.
* Mange koketopper er frie for brytere og utstikkende deler. Kokesonene betjenes ved å berøre markeringer på et kontrollfelt.
* Popout brytere kan trykkes inn i panelet når de står i 0-posisjon. I tillegg til enklere rengjøring ser du med et blikk om alle brytere er avslått.
* Viktig med tilvenning til ny stekovn. Enkelte klager over dårlige stekeresultat med varmluft. Prøv med lavere temperatur.
* En stek skal ideelt sett veie like mye når du setter den inn i ovnen som når du tar den ut. Bruk derfor lenger steketid ved lavere temperatur.