Bilde: Colourbox og Terje Svendsen

Ny komfyr – gass, keramisk eller induksjon?

Hvitevarer

Bør du velge gass, induksjon eller keramisk topp når du kjøper ny komfyr? Vi har spurt mesterkokk Geir Skeie om råd.

Hva er egentlig det beste alternativet når du skal velge ny komfyr? Er det den gode, gammeldagse elektriske løsningen med kokeplater eller keramisk topp? Er det nykommeren med induksjonsplater? Eller er det komfyr med gassbluss som en del profesjonelle kokker sverger til?

– Jeg er ikke i tvil, jeg ville valgt induksjon, sier Geir Skeie.

Prisvinnende kokk
Til tross for sin unge alder, har Skeie vunnet en rekke priser, fra han vant Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2003 til han i fjor ble kåret til verdens beste kokk som vinner av Bocuse d`Or 2009.

– Jeg bruker induksjon både hjemme, på restuarant og i konkurranser der man får lov til å ta med eget utstyr. Induksjonskomfyrer er kjappe i bruk, de er enkle å holde rene, og det er enkelt å justere temperaturen nøyaktig på dem, sier Skeie.


Mesterkokken: Geir Skeie foretrekker induksjonskomfyr. Foto: Terje Svendsen.

Vanskelig temperaturregulering
Både gasskomfyrer og komfyrer med keramiske topper har den ulempen at det er vanskeligere å regulere temperaturen.

– Med en keramisk topp bruker du lang tid på å få temperaturen opp og det tar også lengre tid å få senket temperaturen. Gasskomfyrer synes jeg bare er grisete. De brenner seg fort, det er vanskelig å justere temperaturen slik du vil ha den, og de er vanskelige å holde rene, sier Skeie.

Hvor stor effekt har platene?
Han anbefaler at du også ser på effekten på de forskjellige platene før du velger hvilken komfyr du vil gå for. Effekten måler i watt og skal være oppgitt for hver enkelt plate.

– Effekten avgjør hvor fort du klarer å koke opp ting. Billige modeller har ofte mindre effekt, og da tar det lenger tid å koke opp maten, sier Skeie.

Pris avgjørende
Han understreker at det med komfyrer er som med det meste her i livet – du får det du betaler for, opp til et visst punkt.

– Du får det du betaler for. De billigste merkene er gjerne ikke så hurtige og så bra som de dyrere. Men det er også noen merker hvor du betaler ekstra for designen, som f.eks. Gaggenau. Derfor kan det kanskje være greit å legge seg på middels prisklasse, sier Skeie.

I år er han aktuell med en ny restaurant, Brygga11, som åpner i Sandefjord 1. november. Her skal han servere det han kaller folkelig sjømat, og restauranten tar allerede imot bordbestillinger.

9 september 2010

Ikea tilbakekaller «Frostfri» kjøleskap og frysere

Ikea tilbakekaller nå et begrenset antall kjøleskap og frysere av typen «Frostfri».

Derfor bør du legge en mynt i fryseren

Dette trikset er genialt - og kan redde deg fra en uhyggelig opplevelse når du kommer hjem fra ferie.

Unngå bråk fra kjøleskapet

Er du plaget av rumling og andre ulyder fra kjøleskapet? Noen lyder er helt naturlige, andre er et signal om at noe er galt.

Kjølehjørne på kjøkkenet

Med et kjølehjørne kan du få et enormt kjøleskap som knapt synes.

Tips til deg som skal kjøpe komfyr

Her er noen tips til deg som skal kjøpe komfyr

Test av oppvaskmaskiner

Forbrukerrådet har testet oppvaskmaskiner, se hvem som kom best og dårligst ut her.

Kjøleskapet skal vare lenge

Kjøleskap og frysere er blant de tekniske innretningene i huset som varer lengst. De summer og går år ut og år inn, og skaper som regel små bekymringer....

Vårnyheter til kjøkkenet fra AEG

Vi har sett på noen av vårnyhetene til kjøkkenet fra AEG.

Dette fryseskapet er best i test

De europeiske forbrukerorganisasjonene har testet fryseskap. Se hvilket som ble best i test her!

3 tips når du velger stekeovn

På jakt etter ny stekeovn til juleribba? Valget er enklere enn du tror.

Hva koster hvitevarene deg?

A-merkede hvitevarer skal være bedre for miljøet, men er de egentlig bedre for lommeboka?

Lesernes tips til rengjøring av rustfritt stål

Synes du det er vanskelig å få det rustfrie stålet pent? Prøv Vi i villa-lesernes tips!

Kalde skuffer

Skuffer er ikke lenger bare en oppbevaringsplass. Nå har de fått kjølefunksjon også.

Siste nytt om oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskinen har utviklet seg, og redusert forbruket av både vann og strøm. I dag finnes oppvaskmaskiner som bruker bare én bøtte vann og 75 øre i...

Er bruk av gass farlig?

På film eksploderer hus på grunn av gasslekkasjer både titt og ofte. Heldigvis er ikke det tilfelle i virkeligheten. Gass er faktisk veldig trygt!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no