Bilde: Colourbox og Terje Svendsen

Ny komfyr – gass, keramisk eller induksjon?

Hvitevarer

Bør du velge gass, induksjon eller keramisk topp når du kjøper ny komfyr? Vi har spurt mesterkokk Geir Skeie om råd.

Hva er egentlig det beste alternativet når du skal velge ny komfyr? Er det den gode, gammeldagse elektriske løsningen med kokeplater eller keramisk topp? Er det nykommeren med induksjonsplater? Eller er det komfyr med gassbluss som en del profesjonelle kokker sverger til?

– Jeg er ikke i tvil, jeg ville valgt induksjon, sier Geir Skeie.

Prisvinnende kokk
Til tross for sin unge alder, har Skeie vunnet en rekke priser, fra han vant Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2003 til han i fjor ble kåret til verdens beste kokk som vinner av Bocuse d`Or 2009.

– Jeg bruker induksjon både hjemme, på restuarant og i konkurranser der man får lov til å ta med eget utstyr. Induksjonskomfyrer er kjappe i bruk, de er enkle å holde rene, og det er enkelt å justere temperaturen nøyaktig på dem, sier Skeie.


Mesterkokken: Geir Skeie foretrekker induksjonskomfyr. Foto: Terje Svendsen.

Vanskelig temperaturregulering
Både gasskomfyrer og komfyrer med keramiske topper har den ulempen at det er vanskeligere å regulere temperaturen.

– Med en keramisk topp bruker du lang tid på å få temperaturen opp og det tar også lengre tid å få senket temperaturen. Gasskomfyrer synes jeg bare er grisete. De brenner seg fort, det er vanskelig å justere temperaturen slik du vil ha den, og de er vanskelige å holde rene, sier Skeie.

Hvor stor effekt har platene?
Han anbefaler at du også ser på effekten på de forskjellige platene før du velger hvilken komfyr du vil gå for. Effekten måler i watt og skal være oppgitt for hver enkelt plate.

– Effekten avgjør hvor fort du klarer å koke opp ting. Billige modeller har ofte mindre effekt, og da tar det lenger tid å koke opp maten, sier Skeie.

Pris avgjørende
Han understreker at det med komfyrer er som med det meste her i livet – du får det du betaler for, opp til et visst punkt.

– Du får det du betaler for. De billigste merkene er gjerne ikke så hurtige og så bra som de dyrere. Men det er også noen merker hvor du betaler ekstra for designen, som f.eks. Gaggenau. Derfor kan det kanskje være greit å legge seg på middels prisklasse, sier Skeie.

I år er han aktuell med en ny restaurant, Brygga11, som åpner i Sandefjord 1. november. Her skal han servere det han kaller folkelig sjømat, og restauranten tar allerede imot bordbestillinger.

9 september 2010

Denne veien skal du sette inn bestikket

Siden tidenes morgen har mennesket undret seg over hvilken vei bestikket skal settes i oppvaskmaskinen. Nå er endelig svaret funnet.

Komfyrtips

Her er Kari-Lises komfyrtips:

Fem feil i kjøleskapet

Er du en av dem som må kaste mye mat fra kjøleskapet? – Mange tenker ikke over at varm luft stiger og plasserer kjøttet øverst i kjøleskapet, sier...

Slik avrimer du fryseren din

Synes du avriming av fryseren høres ut som en krevende jobb? Få rådene som vil gjøre det enklelt for deg her!

Test av oppvaskmaskiner

Forbrukerrådet har testet oppvaskmaskiner, se hvem som kom best og dårligst ut her.

Smarte hvitevarer til kjøkkenet

Med de nye, smarte hvitevarene blir det lettere å være en profesjonell hobbykokk.

Vårnyheter til kjøkkenet fra AEG

Vi har sett på noen av vårnyhetene til kjøkkenet fra AEG.

Frysere til høstens grøde

Ta vare på høstens grøde med en skikkelig fryser.

Er bruk av gass farlig?

På film eksploderer hus på grunn av gasslekkasjer både titt og ofte. Heldigvis er ikke det tilfelle i virkeligheten. Gass er faktisk veldig trygt!

Bygg ditt eget kjølerom

Bygg kjølerom i huset og du trenger aldri mer slite med oppbevaringsplassen når du har kalas.

Siste nytt om kjøleteknologi

Skal du kjøpe nytt kjøleskap? Da bør du se på størrelse, funksjon, energiforbruk og støy. Her har det skjedd en rivende utvikling de siste årene. En...

Siste nytt om oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskinen har utviklet seg, og redusert forbruket av både vann og strøm. I dag finnes oppvaskmaskiner som bruker bare én bøtte vann og 75 øre i...

Unngå bråk fra kjøleskapet

Er du plaget av rumling og andre ulyder fra kjøleskapet? Noen lyder er helt naturlige, andre er et signal om at noe er galt.

Kjølehjørne på kjøkkenet

Med et kjølehjørne kan du få et enormt kjøleskap som knapt synes.

Slik blir kjøkkenventilatoren mer effektiv

Når du skal velge kjøkkenventilator, må du ta hensyn til mer enn lekker design. Vi gir deg tips til hvordan kjøkkenvifta mest mulig effektivt fjerner...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no