* Elektrisk, gass, keramisk eller induksjon. Spekteret innen koketopper er i dag bredt. 30, 60, 90 eller 120 cm. Sett sammen en koketopp med ulike funksjoner og få et kjøkken ikke alle andre har. Også stekovner fåes i ulike bredder.
* Induksjon: Lynrask reaksjon, kjappere enn gass, men krever kokekar som leder magnetisme. Svært barneog eldrevennlig fordi varmeutviklingen kun skjer under kokekarene.
* Keramisk: Lett å holde ren, men kan skades av sukkerholdig overkok.
* Pyrolyse: Nyhet som har revolusjonert rengjøring av stekovner, en prosess der fett og smuss forbrennes ved ca 500 grader og omdannes til støv som bare kan feies ut.
* Kombidamper: I motsetning til rene damp- eller stekovner kan du velge mellom damping og steking. Super til heving av gjærbakst, fin til steking.
* Med en frittstående komfyr kan du velge keramisk eller induksjon uten å måtte forandre kjøkkenet ditt.
* Komfyrer av et anerkjent merke bør minimum vare 10-15 år.
* Billigutgaver har gjerne en levetid på 5-8 år.
* Velg en komfyr som passer til ditt bruk. Er du lite glad i å lage mat, velg gjerne en enkel modell.
* Enkelte forhandlere merket i 2009 økt etterspørsel etter gulvmodeller, samtidig som salget av hvite komfyrer økte. * Komfyrer med keramisk topp ligger i dag øverst på salgsstatistikken.