Den nye komfyrserien Inspiration Range fra Electrolux er blitt utviklet og testet i samarbeid med profesjonelle kokker.
Den nye komfyrserien Inspiration Range fra Electrolux er blitt utviklet og testet i samarbeid med profesjonelle kokker. Bilde: Produsentene

Velg rett komfyr

Hvitevarer

Det har skjedd mye på komfyrfronten de senere årene. I dag kan den rense seg selv, bake perfekt pizzabunn, og programmeres for å steke biffen akkurat passe gjennomstekt. Her får du vite mer om dagens komfyrmuligheter.

Nå kan du blant annet slippe å skrubbe ovnen, da den faktisk kan rense seg selv.

Tradisjonell ovnsrengjøring kan ta tid, og ofte må man bruke sterke rengjøringsmidler som kan være skadelig for miljøet.

Flere produsenter blant annet Whirlpool har gjort noe med dette og tatt i bruk ny og avansert teknologi med StarcleanTM rengjøringssystem som er et spesialdesignet rengjøringsprogram som  kombineres med ny og innovativ materialbruk.

Ovnsveggenes behandlede flater gjør dem  lette å tørke av, og ovnsdørens  nanooverflate gjør at glasset holder seg klart. En ren glassdør gjør også sitt til at du får  godt innsyn til rettene som gjør seg klare i ovnen.

Rengjøringsprogrammet tar  35 minutter og sparer opptil 97 prosent energi takket være den lave temperaturen på 90° C.

Når programmet er ferdig  trenger du kun  å tørke av ovnen med en svamp. Med denne metoden reduserer du energiforbruket og du minimerer bruken av miljøskadelige stoffer.

Komfyr med pizzafunksjon og kokebok

Hvis du lager pizza selv, er du sikkert klar over at  det ofte er de små detaljene som gjør forskjellen. Det er visse justeringer som gjør at en pizza opphøyes til noe ekstra for eksempel når bunnen er sprø eller myk.

Nå kan du få din hjemmelagde pizza helt perfekt hos de fleste komfyrleverandørene. Stekeovnene er nemlig utstyrt med en egen pizzafunksjon  som gjennom en kombinasjon av varmluft og undervarme, gir pizzaen helt riktig konsistens.

Produsenten Gram har dessuten nylig lansert  I-COOK-timer, som i prinsippet er en elektronisk kokebok som  gjør at alle typer kjøtt og andre retter blir tilberedt på den optimale måten. Ved å trykke på symbolet for den typen kjøtt eller den retten du vil lage fører I-COOK-timeren deg til et perfekt resultat og du har kontroll over alt fra ovnsfunksjon, tid, temperatur og til eventuell bruk av steketermometer eller angivelse av vekt enten  det er snakk om oksekjøtt, svinekjøtt, lam, and, kylling, pizza, frossent kjøtt, kaker, brød eller annet.

Smarte modeller

Dersom du ønsker et mest mulig stilrent utseende på ovnen din har produsenten Miele utviklet en ny kjøkkenserie som beskytter de robuste materialene i aluminium og titan mot fingeravtrykk, riper og flekker i overflaten.

Mieles FIRE & ICE-serie har god betjeningskomfort og ingen brytere eller knapper, alt betjenes via berøring. 

Serien består også blant annet av en kombidampkoker som er dampkoker og stekeovn i ett, der du kan kombinere dampkoking med tradisjonell steking.

Stekeovnene har funksjonen KlimaPluss, som tilfører fuktighet ved steking og baking. Ovnene har også pyrolyserengjøring, som innebærer oppvarming til cirka 500 grader, som gjør at smuss, fett og matrester brenner opp og kan børstes ut.

For de med liten plass finnes det i dag en komfyr på markedet som har integrert oppvaskmaskin. Den er utviklet av Candy Hoover, og gjør at de som bor på lite areal får utnyttet plassen enda bedre.

Electrolux - EKD60252W


Frittstående komfyr

Ovnsvolum: 74 liter ovnsvolum - større kapasitet og bedre resultat.
Bredde: 60 cm
Ekstrautstyr: 4 induksjonssoner med Booster - hurtig, effektiv, sikker tilberedning
Energi: Energieffektiv – 10 prosent  bedre enn klasse A

Veil. pris: 10 499

www.electrolux.no

tlf. 815 30 222

Candy Hoover - Candy Trio – 9503

Frittstående komfyr med oppvaskmaskin.

Ovnsvolum: 39 liter
Bredde: 60 cm
Ekstrautstyr: Keramisk platetopp.  Fem  steke funksjoner, samt oppvaskmaskin for seks  kuverter.
Energi: A

Veil. pris fra: 11 999

www.candyhoover.no

Gorenje - Touch of Light

Innebygget ovn

Ovnsvolum: 65 liter
Bredde: 59,7 cm
Ekstrautstyr: Innovativ design av Karim Rashid. Med lys, farge og estetikk, passer The Touch of Light-serien til den kreative og moderne familien.
Energi: A

Veil pris: 13 995

www.gorenje.no

tlf. 67 06 47 60

 

Whirlpool - AK2M 837

Innebygget ovn

Ovnsvolum: 73 liter
Bredde: 60 cm
Ekstrautstyr: Star Clean TM. 6TH Sense autoprogrammering som gjør det enkelt å velge oppskrift.
Energi: A.

Veil. pris: 10 990

www.whirlpool.no

tlf. 22 78 25 00

Beha - Pyrolyse  S 655 PYR

Innebygget ovn.

Ovnsvolum: 68 liter
Bredde: 59.5 cm
Ekstrautstyr: Har  pyrolysefunksjon i stekeovnen og 7 stekesystemer som kan ta  opptil 4 brett på en gang.
Energi: A

Veil. pris: 10 995

www.beha.no

tlf. 35 51 62 53

Miele – H 524 1 BP

Innebygget ovn

Ovnsvolum: 76 liter
Bredde: 60 cm
Ekstrautstyr: Pyrolyse selvrensende funksjon. 
Energi: A

Veil. pris: 18 404

www.miele.no tlf. 67 17 31 00

 

Bosch/Siemens – HCE  722160U

Frittstående komfyr
Ovnsvolum: 67  liter
Bredde: 60 cm
Ekstrautstyr: Glasskeramisk platetopp med Boost-funksjon for alle 4 induksjonssoner med 17 effekttrinn. Granitt Emalje og multifunksjon 3D-varmluft pluss. Barne-sikring hindrer utilsiktet betjening.
Energi: A

Veil. pris: 12 990

www.bsh-group.no

tlf. 0046 73 41 200

Gram - IO 9630-90

Innebygget ovn

Ovnsvolum:  60 liter
Bredde: 59, 5 cm
Ekstrautstyr: Utstyrt med I-COOK-timer som gir mulighet for å lagre opplysningene fra en rett som ble spesiell vellykket. Da kan man alltid huske tilberedningen og sikre at den samme retten blir likevellykket neste gang. I-COOK timeren er lett å betjene via seks touch-sensorer  med minuttur og start-stopp-automatikk.
Energi: A

Veil. pris: 6435

www.gram.no

tlf. 22 07 26 30

Smeg - Opera A2PYID-8

Frittstående stål komfyr

Volum: 60 + 27 liter
Bredde: 100 cm
Ekstrautstyr: Ever clean rengjøringssystem.
Energi: A

Veil. pris: 35 995

www.smeg.no

tlf. 55 53 44 00

27 september 2012

Ikea tilbakekaller «Frostfri» kjøleskap og...

Ikea tilbakekaller nå et begrenset antall kjøleskap og frysere av typen «Frostfri».

Unngå bråk fra kjøleskapet

Er du plaget av rumling og andre ulyder fra kjøleskapet? Noen lyder er helt naturlige, andre er et signal om at noe er galt.

Komfyren er kjøkkenets hjerte

Glasskeramisk topp, induksjon, gass eller støpejernsplater. Frittstående eller innbyggingsmodell? Utvalget av kokesystemer har skutt i været.

Bygg ditt eget kjølerom

Bygg kjølerom i huset og du trenger aldri mer slite med oppbevaringsplassen når du har kalas.

Frysere til høstens grøde

Ta vare på høstens grøde med en skikkelig fryser.

Komfyrtips

Her er Kari-Lises komfyrtips:

Kjølige fornøyelser

Å tappe iskaldt vann med isbiter i, rett fra kjøleskapet, er ikke lenger en science-fiction drøm, men en realitet for stadig flere. Her får du servert...

Før du velger kjøkkenvifte

Kjøkkenvifter har blitt et designelement i kjøkkenet, men det er viktig å tenke funksjon så vel som form.

Maten blir bedre og lages lettere med damp

Dampteknologien som brukes i profesjonelle kjøkken fås nå også til hjemmekokken. Whirlpools nye innbyggingsovn med damp gir saftigere mat og tilberednin...

Kalde skuffer

Skuffer er ikke lenger bare en oppbevaringsplass. Nå har de fått kjølefunksjon også.

Siste nytt om oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskinen har utviklet seg, og redusert forbruket av både vann og strøm. I dag finnes oppvaskmaskiner som bruker bare én bøtte vann og 75 øre i...

Er bruk av gass farlig?

På film eksploderer hus på grunn av gasslekkasjer både titt og ofte. Heldigvis er ikke det tilfelle i virkeligheten. Gass er faktisk veldig trygt!

Slik blir du kvitt støvet

En effektiv støvsuger ”spiser” raskt vekk støvet ditt. Her får du dagens beste utvalg av støvsugere på markedet.

Kjøkkenvifter til besvær

Oslo (NW): Feil vifte på kjøkkenet kan føre matlukten på ville veier. – Mange kjøkkenvifter bråker også for mye, mener Byggforsk.

Siste nytt om kjøleteknologi

Skal du kjøpe nytt kjøleskap? Da bør du se på størrelse, funksjon, energiforbruk og støy. Her har det skjedd en rivende utvikling de siste årene. En...