8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Kjøkkeninnredning

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

 1. Kjøkken fra Inmente

  Kjøkken fra Inmente.
  Avdekk behov
  Vurder hvilke aktiviteter som skal foregå på kjøkkenet og hvem som skal bruke det. Se det så i forhold til rommets størrelse/muligheter og økonomiske rammer. Hva med familiesituasjonen og familiens livssyklus? Fokus på dette vil hjelpe deg med mange valg underveis.
 2. Inspirasjon og planløsning
  Mål opp rommet og merk av vann/avløp, avtrekk, radiatorer, vinduer og dører med slagretning. Hvis man ønsker å fjerne vegger mot andre rom, er det viktig og avgjøre om de er bærende. Besøk kjøkkenforhandlere, les interiørblader og begynn planleggingen Det er først når ideene kommer ned på papiret arbeidet begynner, det er som regel plass til mindre enn ønsket. Også de økonomiske rammene bør gjennom-gåes tidlig, for best mulig å nærme seg en realistisk løsning. 
 3. Farge og modell
  Beste råd her er: Tenk fremover! Kjøkkeninnredningen skal brukes i mange år, tidløse modeller og nøytrale farger kan lettere tilpasses endrede trender. Mht slitestyrke er høyttrykkslaminat eller lakkert tre mindre utsatt for synlige skader etter riper og slag enn f eks malte modeller, noe som kan være viktig å tenke på med små barn. Tenk også over hvordan valg av dørprofil og løsning påvirker fremtidig bruk av tid til renhold. 
 4. Praktiske løsninger
  Undersøk hvilke muligheter leverandørene har mht tekniske løsninger og modulstørrelser. Bruk av overskap og høyskap som går helt til taket gir ekstra lagringsplass og mindre støvtørking. Sokkelskuffer er en smart detalj for å utnytte plassen. Skap med fulluttrekk, gode hjørneskapsløsning, praktisk avfallshåndtering og skuffer med god dybde og innredning er avgjørende for optimal plassutnyttelse og funksjon. 
 5. Benkeplater
  Stavlimte treplater er lekre å se på, varme å berøre og gir spesielt malte kjøkken et estetisk løft. Skal vedlikeholdes, men kan stort sett pusses og oljes opp igjen til et evig liv. Coretop/Corian er kunststoff som kan pusses/slipes som treplater, god resistens mot fuktighet og mange muligheter for farger/mønstre, kan oftest repareres ved evt slitasje/skader. For laminatplater er det viktig for livslengden at ender og hjørneskjøter er fabrikktilpasset, da kjernen er av spon. Mange fremkantmuligheter og mønstre, intet vedlikehold og lav pris. Granitt har stor slitestyrke og holdbarhet, kan imidlertid oppleves som kalde/harde og gi hard akustikk i store flater. Kan også kombineres med andre materialer. 
 6. Vask
  Vasken er den mest brukte arbeidsplassen i kjøkkenet. Jo mindre benkeplass, desto viktigere er det at vasken også kan fungerer som en arbeidssone. Hør hva som finnes av tilpasset tilbehør som skjærebrett og skylleskål. Avrenningsfelt er praktisk, ikke minst dersom benkeplaten er av tre. Underlimt montering forbedrer så vel hygiene som utseende. Blandebatteri m/uttrekkbar tut øker også bruksvennligheten. 
 7. Hvitevarer
  Viktigst er en god ventilator for å bli kvitt matlukt og damp. Velg leverandører med godt innarbeidet servicenett & deletilgang. Sørg for at design og materialvalg på kjøkken og hvitevarer stemmer overens. Fullintegrering av oppvask og kjøl bedrer mulighetene for et helhetlig utseende.  
 8. Montering
  Hør om kjøkkenleverandøren kan påta seg hele prosjektet og komme med et innarbeidet håndverkerteam, som kjenner alle finesser fra sine leverandører. Dette vil ofte være den beste løsningen, og ofte også billigst, da teamet er innarbeidet og ting derfor går lettere.
23 oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integrert benkeplate og åpne hyller er et smart valg.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprinnelige uttrykk. Spenstige detaljer i stål strammer opp interiøret uten at rommet mister sin landlige sjarm.

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no