8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Kjøkkeninnredning

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

 1. Kjøkken fra Inmente

  Kjøkken fra Inmente.
  Avdekk behov
  Vurder hvilke aktiviteter som skal foregå på kjøkkenet og hvem som skal bruke det. Se det så i forhold til rommets størrelse/muligheter og økonomiske rammer. Hva med familiesituasjonen og familiens livssyklus? Fokus på dette vil hjelpe deg med mange valg underveis.
 2. Inspirasjon og planløsning
  Mål opp rommet og merk av vann/avløp, avtrekk, radiatorer, vinduer og dører med slagretning. Hvis man ønsker å fjerne vegger mot andre rom, er det viktig og avgjøre om de er bærende. Besøk kjøkkenforhandlere, les interiørblader og begynn planleggingen Det er først når ideene kommer ned på papiret arbeidet begynner, det er som regel plass til mindre enn ønsket. Også de økonomiske rammene bør gjennom-gåes tidlig, for best mulig å nærme seg en realistisk løsning. 
 3. Farge og modell
  Beste råd her er: Tenk fremover! Kjøkkeninnredningen skal brukes i mange år, tidløse modeller og nøytrale farger kan lettere tilpasses endrede trender. Mht slitestyrke er høyttrykkslaminat eller lakkert tre mindre utsatt for synlige skader etter riper og slag enn f eks malte modeller, noe som kan være viktig å tenke på med små barn. Tenk også over hvordan valg av dørprofil og løsning påvirker fremtidig bruk av tid til renhold. 
 4. Praktiske løsninger
  Undersøk hvilke muligheter leverandørene har mht tekniske løsninger og modulstørrelser. Bruk av overskap og høyskap som går helt til taket gir ekstra lagringsplass og mindre støvtørking. Sokkelskuffer er en smart detalj for å utnytte plassen. Skap med fulluttrekk, gode hjørneskapsløsning, praktisk avfallshåndtering og skuffer med god dybde og innredning er avgjørende for optimal plassutnyttelse og funksjon. 
 5. Benkeplater
  Stavlimte treplater er lekre å se på, varme å berøre og gir spesielt malte kjøkken et estetisk løft. Skal vedlikeholdes, men kan stort sett pusses og oljes opp igjen til et evig liv. Coretop/Corian er kunststoff som kan pusses/slipes som treplater, god resistens mot fuktighet og mange muligheter for farger/mønstre, kan oftest repareres ved evt slitasje/skader. For laminatplater er det viktig for livslengden at ender og hjørneskjøter er fabrikktilpasset, da kjernen er av spon. Mange fremkantmuligheter og mønstre, intet vedlikehold og lav pris. Granitt har stor slitestyrke og holdbarhet, kan imidlertid oppleves som kalde/harde og gi hard akustikk i store flater. Kan også kombineres med andre materialer. 
 6. Vask
  Vasken er den mest brukte arbeidsplassen i kjøkkenet. Jo mindre benkeplass, desto viktigere er det at vasken også kan fungerer som en arbeidssone. Hør hva som finnes av tilpasset tilbehør som skjærebrett og skylleskål. Avrenningsfelt er praktisk, ikke minst dersom benkeplaten er av tre. Underlimt montering forbedrer så vel hygiene som utseende. Blandebatteri m/uttrekkbar tut øker også bruksvennligheten. 
 7. Hvitevarer
  Viktigst er en god ventilator for å bli kvitt matlukt og damp. Velg leverandører med godt innarbeidet servicenett & deletilgang. Sørg for at design og materialvalg på kjøkken og hvitevarer stemmer overens. Fullintegrering av oppvask og kjøl bedrer mulighetene for et helhetlig utseende.  
 8. Montering
  Hør om kjøkkenleverandøren kan påta seg hele prosjektet og komme med et innarbeidet håndverkerteam, som kjenner alle finesser fra sine leverandører. Dette vil ofte være den beste løsningen, og ofte også billigst, da teamet er innarbeidet og ting derfor går lettere.
23 oktober 2008

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Arkitektens kjøkken

Å utnytte plassen best mulig og satse på miljøvennlige produkter, var hovedtanken da arkitekt Mikael Pedersen skulle pusse opp kjøkkenet.

Nytt kjøkken til et par tusenlapper

Familien var lei av den blå kjøkkeninnredningen, og besluttet å male hele rommet, både vegger og innredning.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet...

Stramme linjer på kjøkkenet

Stramme linjer og skarpe vinkler er høstens nyheter på kjøkkenet.

Sort og sofistikert kjøkkenluksus fra uno form

’Black Oak’ fra Uno Form er stilig kjøkkendesign basert på luksus og passer til deg som har sansen for rene linjer, lekre materialer og et sterkt indivi...

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Interiørhjelp langt fra folk?

Trenger du interiørhjelp til feriehuset? Fjerninnredning kan være løsningen.

Slik gjør du et kjøkkenkupp

Drømmer du om nytt kjøkken, men har dårlig råd? Det er faktisk mulig å gjøre et kjøkkenkupp. Vi viser deg hvordan.

De viktige kjøkkendetaljene

Detaljene på kjøkkenet kan utgjøre forskjellen mellom irritasjon og glede.

Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no