Arkitektens kjøkken

Kjøkkeninnredning
Å utnytte plassen best mulig og satse på miljøvennlige produkter, var hovedtanken da arkitekt Mikael Pedersen skulle pusse opp kjøkkenet.

I hjørnet er det montert sirkelrunde skap med sirkelrunde hylleplater til oppbevaring av gryter og kar.
- I en tid med økt fokus på å beskytte miljøet mot forurensing, synes jeg det er viktig at forbruker handler aktivt når nye produkter skal kjøpes til huset, sier arkitekten. Da jeg og min kone begynte å planlegge kjøkkenet var vi begge bevisste på å prøve å få tak i produkter som skåner miljøet mest mulig. Vi venter vårt første barn i juni, og ville også av den grunn satse på løsninger som er sunne både for oss selv og miljøet.

¤fotoserie¤

Valget falt på moderne innredning fra Marbodal, som leverer, skrog, skuffer og skapdører som er Svanemerket. Det betyr at dørene er spraylakkert med maling som ikke avgir giftige gasser.

- Vi har dessuten valgt komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin fra Simens som er klassifisert med merket A-pluss.
Dette står for lavt energiforbruk. Veggene på kjøkkenet er malt med Livos naturmaling som holder høy kvalitet og som ikke avgir skadelige stoffer.
Benkeplaten er laget av bambusgress fra Asia og er et rent naturprodukt. Selv
kjøkkenbordet og de to krakkene som er kjøpt i bruktbutikk representerer en miljøvennlig gjenbruksfilosofi.

Smart planløsning
Med relativt få kvadratmeter til disposisjon har ekteparet fått plass til rikelig med kjøkkenskap ved å utnytte høyden i rommet med skap som går helt opp til taket. Profilløse skapdører gir dessuten inntrykk av at skaprekkene glir i ett med veggen.

Bak dører skjules oppvaskmaskin og kjøleskap. Komfyren har keramisk topp som er felt ned i benkeplaten. To vasker er plassert foran vinduet. Det er hyggelig å ha utsikt til himmelen utenfor når man skyller for oppvasken før den settes inn i den smale oppvaskmaskinen, som til tross for sin beskjedne størrelse gir plass til en mengde oppvask.

Lyse farger
 Mikaels fem på topp i kjøkkenet
* Sørg for rikelig med skapplass og utnytt høyden i rommet.
* Sats på et enkelt uttrykk med materialer som er nøytrale, som for eksempel tre, glass og malte overflater.
* Matte skapdører og blankmalt panel skaper dybde i lite rom.
* Velg lyse farger på alle overflater.
* Et par spenstige detaljer som glassplate fremfor fliser over vasken og glasshylle til småting i vinduet gir kjøkkenet personlig preg.- Jeg var veldig klar på at kjøkkenet skulle ha få farger, å være så lyst som mulig og fremstå som ryddig og oversiktlig, sier Mikael.
Jeg er ikke særlig glad i rot og ville derfor prøve å skjule mest mulig av kjøkkenutstyret bak lukkede skapdører.

Hvite kjøkkendører som er matte og lyse originale panelvegger som er blanke, gir følelse av dybdevirkning i rommet. Tregulv og glassplate fremfor fliser på veggen over benkeplaten, er et annet virkemiddel som får kjøkkenet til å fremstå som lunt og stilsikkert.

Vinduet er gardinløst med glasshylle som er satt inn i karnappet. Her står krydder, pastakrukker og olivenolje klar til bruk.
Kjøkkenet er både blitt praktisk, lettstelt og tidløst.
I det lyse og moderne rommet er det godt å starte dagen med en kopp kaffe og morgenavisen, på en nett krakk, og gløtte ut gjennom vinduet for å sjekke hvordan været er.
Mikaels fem på topp i kjøkkenet
* Sørg for rikelig med skapplass og utnytt høyden i rommet.
* Sats på et enkelt uttrykk med materialer som er nøytrale, som for eksempel tre, glass og malte overflater.
* Matte skapdører og blankmalt panel skaper dybde i lite rom.
* Velg lyse farger på alle overflater.
* Et par spenstige detaljer som glassplate fremfor fliser over vasken og glasshylle til småting i vinduet gir kjøkkenet personlig preg. 

Forbrukerinfo:
KJØKKENLEVERANDØR:
Kjøkkenskredder'n, tlf. 22 68 90 00
www.connection-as.no
KJØKKENINNREDNING:
Marbodal, tlf. 69 20 52 52
www.marbodal.no
HVITEVARER:
Siemens, tlf. 23 63 30 00
www.siemens.com

MALING:
Livos, tlf. 64 94 60 60
www.livos.no23 oktober 2008

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to...

Håndsnekret designkjøkken

Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Puss opp kjøkkenet - mellom

Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no