De beste kjøkkentipsene

Kjøkkeninnredning

Tenk på dette når du skal planlegge ditt nye kjøkken - resultatet blir så mye bedre!

 

Å kjøpe nytt kjøkken er en viktig beslutning og en stor investering. Derfor er det smart, for ikke å si helt nødvendig, å ta seg god tid til å tenke seg om før man slår til.

I tillegg har man flere valg å gjøre enn noensinne når man skal planlegge det nye kjøkkenet. Stil, farge, materialer, finesser og funksjon – alt skal velges.

Vil du ha et åpent kjøkken der lørdagskokken kan underholde sine gjester? Eller vil du ha et arbeidskjøkken der sonene for matlaging og spising er atskilt?

Det første man bør gjøre er å skrive en kravspesifikasjon.

Enkelte kjøkkenleverandører har ferdige underlag til hjelp der man svarer på spørsmål og krysser av i ruter. Deretter må man vurdere hvor mye penger man har til disposisjon. Vet man hva man ønsker seg og hvor mye det skal koste, kan en profesjonell kjøkkenselger presentere smarte løsninger og forslag basert på dette.

Lekker og enkelt
Enkelt og elegant!

Sats på store flater
– Det vanligste problemet på et kjøkken er mangel på arbeidsplass, sier Helena Karlsdotter på Marbodalkjøkken i Stockholm.

Derfor er det viktig å planlegge kjøkkenet med hensyn til å lage så effektive flater som mulig. Flatene bør henge sammen, og helst være i samme materiale. Unngå brutte flater, det gjør at de føles langt mindre.

På siden av komfyr og kjøleskap er det viktig å ha frastillingsplass for kjeler og matvarer.

I enkelte kjøkken er nåløyet veggens lengde og ikke rommets størrelse, da kan man velge en dypere benkeplate for å vinne mer arbeidsplass, mener Helena Karlsdotter.

Generelt kan det sies at avstanden mellom arbeidssonene (kjøl/frys, komfyrtopp/stekeovn, oppvaskkum/oppvaskmaskin og stekeovn/ mikrobølgeovn) må være passe lang. Døren til oppvaskmaskinen og kjøleskapet må kunne åpnes samtidig uten at de kolliderer.

Oppvaskmaskinen og komfyren trenger ikke å være så nære hverandre. Derimot er det en stor fordel om oppvaskmaskinen er nær spiseplassen så den enkelt kan fylles med skittent servise.

Stein blir stadig vanligere som materiale til benkeplater. Det er flott, men framfor alt praktisk; man kan sette ned varme kjeler og panner direkte på benken uten at det blir merker. Men, stein er dyrt hvis man sammenligner med for eksempel laminat.

Er det behov for å skjære ut hull til oppvaskkum, kraner eller lignende, må dette gjøres av leverandøren. I en laminatplate kan man enkelt utføre denne jobben selv.

Benkeplater av tre gir et varmt inntrykk, men de må oljes, og tåler ikke altfor mye vann. Hvilken benkeplate du velger påvirker totalkostnaden en hel del, så tenk nøye gjennom det, og vei fordeler og ulemper opp mot hverandre.

Sats også på å få en jevn belysning over både benk og arbeidsplasser. Det spiller ingen rolle om lyset kommer fra halogenspotlights eller lysrør, men velg helst lysrør med en varm tone. Hovedsaken er at man ikke lar noen flater være mørke.

En god allmennbelysning er også uvurderlig, den beste får man med velplasserte spotlights i taket. Et godt tips i så måte er dimmere slik at du kan regulere lysstyrken etter behov, fra koselys til full styrke.

 

23 oktober 2008

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Arkitektens kjøkken

Å utnytte plassen best mulig og satse på miljøvennlige produkter, var hovedtanken da arkitekt Mikael Pedersen skulle pusse opp kjøkkenet.

Nytt kjøkken til et par tusenlapper

Familien var lei av den blå kjøkkeninnredningen, og besluttet å male hele rommet, både vegger og innredning.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet...

Stramme linjer på kjøkkenet

Stramme linjer og skarpe vinkler er høstens nyheter på kjøkkenet.

Sort og sofistikert kjøkkenluksus fra uno form

’Black Oak’ fra Uno Form er stilig kjøkkendesign basert på luksus og passer til deg som har sansen for rene linjer, lekre materialer og et sterkt indivi...

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Interiørhjelp langt fra folk?

Trenger du interiørhjelp til feriehuset? Fjerninnredning kan være løsningen.

Slik gjør du et kjøkkenkupp

Drømmer du om nytt kjøkken, men har dårlig råd? Det er faktisk mulig å gjøre et kjøkkenkupp. Vi viser deg hvordan.

De viktige kjøkkendetaljene

Detaljene på kjøkkenet kan utgjøre forskjellen mellom irritasjon og glede.

Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no