De viktige kjøkkendetaljene

Kjøkkeninnredning
Detaljene på kjøkkenet kan utgjøre forskjellen mellom irritasjon og glede.

Foto: Produsentene
- Livet er fullt av irriterende detaljer. Sørg for at ikke kjøkkenet også er fullt av dem, oppfordrer Merethe Helland, markedskoordinator ved Marbodal.

Skap til å leve med
Skuffer og skap som smelles igjen, enten det skyldes en krangel eller dårlig tid, skaper støy og uro i hjemmet. Men det er ikke alltid like lett å lære en travel åtteåring eller en irritert tenåring, at skapdørene ikke skal smelles igjen. Alternativet er å montere dempere på dørene. På den måten vil selv en skapdør som slamres igjen, lukke seg stille og rolig.

- Demperne våre klipser man bare på hengslene, noe som gjør at det er lett å ettermontere, sier Helland

Hjørnebenkeskapet er de glemte redskapers hjem. De er romslige, men notorisk vanskelige å utnytte på en god måte, og det er ikke uvanlig at de gjenstandene som havner bakerst i hjørneskapet, sjelden ser dagens lys igjen. Det finnes mange løsninger på markedet. Sørg for at du velger en du kan leve med. Marbodal har for eksempel lansert et hjørneskap med hyller som går på skinner, slik at du enkelt kan trekke ut hele hylla og nå tak i alt som står der.

- Kjøkkenet kan være aldri så pent, men hvis dørene smeller, skuffene skrangler, eller du ikke når det du trenger, vil du ikke være like fornøyd. Detaljene er viktige, og derfor er det lurt å legge litt ekstra penger i det. Kjøkkenet skal være praktisk så vel som lekkert, sier Helland.

Tenk sikkerhet
Har du småbarn i huset, bør du sikre skap med farlig innhold. Det kan du enklest gjøre ved å montere dørsperrer på skapene. Men pass på at dørsperrene i seg selv ikke utgjør en risiko for barna.
- En del dørsperrer står rett ut når de ikke er i bruk. Våre dørsperrer klappes ned når døra er åpen. Dermed risikerer du ikke å stikke ut barnas øyne, sier Helland.

Glem heller ikke farlige kjemikalier og medisiner. Med et låsbart medisinskap som for eksempel kan plasseres i høyskapet, behøver du ikke bekymre deg for at poden skal få tak i giftige stoffer.

Stort utvalg
For den miljøbevisste, er kildesorteringsbøtter en god hjelp i hverdagen. Ingenting legger så fort en demper på beslutningen om å leve mer miljøvennlig som kildesortert avfall som flyter på feil steder. Sett opp et godt system fra dag én med hjelp av kildesorteringsbøtter. Du bør ha et par større bøtter til de store tingene, i tillegg til et par mindre bøtter.

Det finnes i det hele tatt et utall av detaljer som kan gjøre kjøkkenet mer brukervennlig: Uttrekkbar hylle for bruskasser for den tørste, krydderskuffer for gourmeten, et fastskrudd gryteunderlag i benkeplaten for kokken o.s.v. Det gjelder bare å finne de detaljene som gjør hverdagen lettere for akkurat deg og din familie.

Forbrukerinfo
Marbodal, tlf: 69 20 52 52
Norema, tlf: 61 31 81 00
Sigdal, tlf: 66 82 23 00
Huseby, tlf: 33 06 12 00
Norform, tlf: 90 51 92 44
Kvik
23 oktober 2008

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Arkitektens kjøkken

Å utnytte plassen best mulig og satse på miljøvennlige produkter, var hovedtanken da arkitekt Mikael Pedersen skulle pusse opp kjøkkenet.

Nytt kjøkken til et par tusenlapper

Familien var lei av den blå kjøkkeninnredningen, og besluttet å male hele rommet, både vegger og innredning.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet...

Stramme linjer på kjøkkenet

Stramme linjer og skarpe vinkler er høstens nyheter på kjøkkenet.

Sort og sofistikert kjøkkenluksus fra uno form

’Black Oak’ fra Uno Form er stilig kjøkkendesign basert på luksus og passer til deg som har sansen for rene linjer, lekre materialer og et sterkt indivi...

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Interiørhjelp langt fra folk?

Trenger du interiørhjelp til feriehuset? Fjerninnredning kan være løsningen.

Slik gjør du et kjøkkenkupp

Drømmer du om nytt kjøkken, men har dårlig råd? Det er faktisk mulig å gjøre et kjøkkenkupp. Vi viser deg hvordan.

Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no