En ny kjøkkenverden

Kjøkkeninnredning

Etter flere tiår med flikking på det gamle kjøkkenet fra 1950-tallet på Fjellhamar valgte huseier å forandre rommet til et flunkende nytt herregårdskjøkken anno 2006.

Benkeplater i heltre og solid belysning plassert under skapdørene gjør det lettere å arbeide på kjøkkenet. – Jeg oppdaget etter hvert at kjøkkenet mitt hadde ”gått ut på dato”, og at det ville blitt karakterisert som et oppussingsobjekt dersom jeg skulle selge huset, sier Lisbeth Fosser.

– Erkjennelsen ble ekstra tydelig etter å ha fulgt min sønn på en rekke

Smarte løsninger gjør kjøkkenet til et godt rom å være i.
 

visninger da han skulle kjøpe ny leilighet. Da så jeg helt klart at kjøkkenet mitt ikke var på høyden lenger, sammenlignet med det som tilbys på markedet i dag.

– Jeg begynte derfor å saumfare kjøkkenbutikker på jakt etter nytt kjøkken. Nå ville jeg ha alt nytt. Kun kjøle- og fryse skap er beholdt fra det gamle kjøkkenet pluss et gammel bord som min far har laget for hånd. Kjøkkenbordet har stor affeksjonsverdi for meg, og etter at det ble pusset, beiset og malt er det blitt godt som nytt.

Før oppussingen startet ble rommet på 12 kvadratmeter strippet for alt gammelt inventar for å rydde vei for nytt tretak med spotter i og nytt parkettgulv.

– Min sønn som er tømrer, har hjulpet til med å legge nytt tretak og gulv. Veggene har jeg malt selv i samme farge som kjøkkenskapene.

– Noe av det jeg er mest fornøyd med på kjøkkenet er grueløsningen. Den er med på å gjøre rommet eksklusivt.

En annen ting jeg er glad for er rikelig med skapplass og solide arbeidsbenker i heltre. Dessuten er komfyr og oppvaskmaskin plassert i benkehøyde for å slippe å belaste ryggen med ubehagelige arbeidsstillinger.

Stekeovn fra AEG er plassert i benkehøyde
Stekeovnen fra AEG er plassert i benkehøyde.

Supre håndverkere
– Mange opplever at håndverkerne ikke kommer i tide, slurver med arbeidet og ikke holder hva de lover. Jeg har heldigvis sluppet unna slike opplevelser. Samtlige av de som er hyret inn til oppussingen har vært presise, flinke og hyggelige. Jeg er strålende fornøyd med arbeidet som er gjort og har bare møtt positiv velvilje helt fra mitt første møte med kjøkkenforhandleren til fikst ferdig resultat.

Kjøkkenhuset på Lillestrøm ved Elisabeth R. Langeland tegnet opp perspektivtegninger av kjøkkenet for å vise meg hvordan løsningene kom til å se ut. Dette var nyttig for å forestille meg det endelige resultatet.

Lisbeth Fosser er eier av nytt kjøkken fra JKE-design
Lisbeth Fosser er eier av et nytt kjøkken i JKE-design.

– Livet på kjøkkenet er totalt forandret. Nå er hverdagen mer komfortabel og lettstelt. Med smarte skapløsninger til krydder, tørrvarer, kjeler og dekketøy er det lett å holde orden. Alt ”rot”er endelig borte.

- Jeg trodde lenge at nytt kjøkken var oppskrytt. Der har jeg tatt grundig feil. Fornyelsen er nemlig noe av det lureste jeg har gjort både for min egen trivsels skyld og ikke minst for å ta godt vare på huset.

Kjøkkentips:

 • Plasser oppvaskmaskin og stekeovn i benkehøyde. Da unngår du å bøye deg ned når du skal sette inn og ta ut av oppvaskmaskinen.
 • Velg skap som går helt opp til taket. Da slipper du å slite med støvtørking på toppen av skapdørene.
 • Sørg for god belysning over arbeidsbenker og kokesone. Det letter arbeidet på kjøkkenet.
 • Velg ekstra stor vask. Det bidrar til enklere arbeid med å rengjøre kjeler og stekeplater.
 • Grueløsning med benkeplate i stein til å sette fra seg utstyr på letter matlagingen.

 

Dette ble gjort:
 • Montert nytt tretak og felt inn lys-spotter
 • Lagt nytt parkettgulv 
 • Alle vegger er malt i samme farge som kjøkkenskapene
 • Alle gamle skap er revet ut og erstattet med nye
 • Skiftet ut alle rør
 • Nytt elektrisk opplegg til komfyr
 • Nye fliser på veggen over benkeplaten og over kokesonen
 • Malt og lakkert bord og stoler
 • Sydd liftgardiner

 

Dette ble brukt:
 • Kjøkkeninnredning fra JKE-design, med navn Milano 
 • Armatur fra Eico 
 • Vask fra Francke 
 • Kjøkkenventilator fra Thermex 
 • Komfyr fra AEG
 • Stekeovn fra Miele 
 • Benkeplater og stenplate, JKE-design 
 • Fliser fra Coem

Snekkerarbeid, rørleggerarbeid og elektrikerarbeid kom på kr 56 000.
jøkkeninnredning inkl. hvitevarer kom på kr 192 000.

23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integrert benkeplate og åpne hyller er et smart valg.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprinnelige uttrykk. Spenstige detaljer i stål strammer opp interiøret uten at rommet mister sin landlige sjarm.

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no