Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning
Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne fått et skreddersydd kjøkken som ingen andre har maken til.

En barløsning er kjekk å ha for kjappe måltider.
¤fotoserie¤ Kjøkkenet er det rommet som er mest i bruk i huset til familien som liker å lage god og gammeldags husmannskost. Mor har i lange perioder vært hjemmearbeidende med fire barn. Hun liker å bake brød, safte og sylte og tilbringer mye tid over grytene. Mann og barn er også flike til å ta del i matlagingen.

Huset som ble bygget i 1979 har en unik beliggenhet omgitt av natur og vakker utsikt. Ekteparet ønsket å slippe inn mer av naturen utenfor ved å åpne opp kjøkkenrommet med flere vinduer.

Familiens "hussnekker" rådet dem til å sette inn glassvegger rett inn i konstruksjonen mot inngangspartiet. Oppvaskkum og arbeidsbenk er nå plassert under vinduet for å ha tilgang på hyggelig utsikt når det jobbes på kjøkkenet.

Erik Aarsbog anbefalte husieer også å åpne opp taket mot mønet og sette inn takvinduer for å øke romfølelsen ytterligere, og for å slippe inn mer dagslys. For å få dette på plass måtte kjøkkenet bygges ut med en halv meter, noe som gjør at rommet har fått et særpreget arkitektonisk uttrykk.

Veggen mot spisestuen ble revet ned for å skape et stort og åpent allrom. En barbenkeløsning deler nå kjøkkenet av mot spisestuedelen. På barkrakker som er snekret av barnas bestefar, inntas frokosten og kjappe mellommåltider.

Snekkerkunst
Tømrermester Erik har i tillegg til å planlegge ny romløsning også detaljtegnet alle kjøkkenskap og skuffer, som er laget av kvistfri furu og montert opp på stedet. Dørspeilene er laget av mdf-plater. Han oppfordret dessuten familiene til å male kjøkkenskapene lyse samt å male ny og glatt panel hvitt, for å gjøre kjøkkenet mer moderne.

På den ene kortveggene er skuffene dypere enn det benkeplaten over tilsier. Skuffene går nemlig langt inn i veggen bak benkeplaten under et trapperepro. Dette er en fiffig løsning som gjør at familien får rikelig med oppbevaringsplass.

Innredning i skuffer og skap er også laget av snekkeren med stor presisisjon. Benkeplaten har ekstra raffinement med en spesiell sikksakkskjæring, som gjør at platen er perfekt skjøtet sammen. Dette er snekkerkunst på sitt ypperste, og er en nytelse å se på til daglig.

I utgangspunktet var familien ikke særlig begeistret for minimalistisk stil, men lot seg overtale av snekker Erik til å velge et enklere uttrykk enn det de opprinnelige hadde planlagt. I dag er de svært fornøyd med sitt tidsriktige kjøkken med mye lys og luft, hvite skap, stålhåndtak og en stor og bred stålkomfyr, som er kjøkkenets midtpunkt.

Dette ble gjort: Dette ble brukt:
  • Designet, laget og montert alle kjøkkenskap og skuffer.
  • Åpnet opp taket, satt inn nye takvinduer.
  • Bygget ut rommet med en halv meter og satt inn nye glassvegger rett inn i konstruksjonen.
  • Lagt nytt gulv og montert alle benkeplater.
  • Fliser: Marmorstein over komfyr fra Spesialbygg i Oslo.
  • Gulv: Oljet bøk fra Junkers.
  • Komfyr: Smeg
  • Maler: Henry Leinonen har malt alle skap på stedet, samt vegger.23 oktober 2008

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Arkitektens kjøkken

Å utnytte plassen best mulig og satse på miljøvennlige produkter, var hovedtanken da arkitekt Mikael Pedersen skulle pusse opp kjøkkenet.

Nytt kjøkken til et par tusenlapper

Familien var lei av den blå kjøkkeninnredningen, og besluttet å male hele rommet, både vegger og innredning.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet...

Stramme linjer på kjøkkenet

Stramme linjer og skarpe vinkler er høstens nyheter på kjøkkenet.

Sort og sofistikert kjøkkenluksus fra uno form

’Black Oak’ fra Uno Form er stilig kjøkkendesign basert på luksus og passer til deg som har sansen for rene linjer, lekre materialer og et sterkt indivi...

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Interiørhjelp langt fra folk?

Trenger du interiørhjelp til feriehuset? Fjerninnredning kan være løsningen.

Slik gjør du et kjøkkenkupp

Drømmer du om nytt kjøkken, men har dårlig råd? Det er faktisk mulig å gjøre et kjøkkenkupp. Vi viser deg hvordan.

De viktige kjøkkendetaljene

Detaljene på kjøkkenet kan utgjøre forskjellen mellom irritasjon og glede.

Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no