Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning
Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne fått et skreddersydd kjøkken som ingen andre har maken til.

En barløsning er kjekk å ha for kjappe måltider.
¤fotoserie¤ Kjøkkenet er det rommet som er mest i bruk i huset til familien som liker å lage god og gammeldags husmannskost. Mor har i lange perioder vært hjemmearbeidende med fire barn. Hun liker å bake brød, safte og sylte og tilbringer mye tid over grytene. Mann og barn er også flike til å ta del i matlagingen.

Huset som ble bygget i 1979 har en unik beliggenhet omgitt av natur og vakker utsikt. Ekteparet ønsket å slippe inn mer av naturen utenfor ved å åpne opp kjøkkenrommet med flere vinduer.

Familiens "hussnekker" rådet dem til å sette inn glassvegger rett inn i konstruksjonen mot inngangspartiet. Oppvaskkum og arbeidsbenk er nå plassert under vinduet for å ha tilgang på hyggelig utsikt når det jobbes på kjøkkenet.

Erik Aarsbog anbefalte husieer også å åpne opp taket mot mønet og sette inn takvinduer for å øke romfølelsen ytterligere, og for å slippe inn mer dagslys. For å få dette på plass måtte kjøkkenet bygges ut med en halv meter, noe som gjør at rommet har fått et særpreget arkitektonisk uttrykk.

Les også:

Slik får trappa riktig trinnhøyde

Skal du bygge trapp, er det viktig å få riktig trinnhøyde. Vi forteller deg hvordan.

Veggen mot spisestuen ble revet ned for å skape et stort og åpent allrom. En barbenkeløsning deler nå kjøkkenet av mot spisestuedelen. På barkrakker som er snekret av barnas bestefar, inntas frokosten og kjappe mellommåltider.

Snekkerkunst
Tømrermester Erik har i tillegg til å planlegge ny romløsning også detaljtegnet alle kjøkkenskap og skuffer, som er laget av kvistfri furu og montert opp på stedet. Dørspeilene er laget av mdf-plater. Han oppfordret dessuten familiene til å male kjøkkenskapene lyse samt å male ny og glatt panel hvitt, for å gjøre kjøkkenet mer moderne.

På den ene kortveggene er skuffene dypere enn det benkeplaten over tilsier. Skuffene går nemlig langt inn i veggen bak benkeplaten under et trapperepro. Dette er en fiffig løsning som gjør at familien får rikelig med oppbevaringsplass.

Innredning i skuffer og skap er også laget av snekkeren med stor presisisjon. Benkeplaten har ekstra raffinement med en spesiell sikksakkskjæring, som gjør at platen er perfekt skjøtet sammen. Dette er snekkerkunst på sitt ypperste, og er en nytelse å se på til daglig.

Les også:

Slik pusser du opp trappen

Skal du fornye trappen bør du sette av god tid. Men en nymalt trapp vil fort være verdt innsatsen. Her er en enkel guide som viser hvordan trappen...

I utgangspunktet var familien ikke særlig begeistret for minimalistisk stil, men lot seg overtale av snekker Erik til å velge et enklere uttrykk enn det de opprinnelige hadde planlagt. I dag er de svært fornøyd med sitt tidsriktige kjøkken med mye lys og luft, hvite skap, stålhåndtak og en stor og bred stålkomfyr, som er kjøkkenets midtpunkt.

Dette ble gjort: Dette ble brukt:
  • Designet, laget og montert alle kjøkkenskap og skuffer.
  • Åpnet opp taket, satt inn nye takvinduer.
  • Bygget ut rommet med en halv meter og satt inn nye glassvegger rett inn i konstruksjonen.
  • Lagt nytt gulv og montert alle benkeplater.
  • Fliser: Marmorstein over komfyr fra Spesialbygg i Oslo.
  • Gulv: Oljet bøk fra Junkers.
  • Komfyr: Smeg
  • Maler: Henry Leinonen har malt alle skap på stedet, samt vegger.23 oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer.  Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg de harde fakta om de største kjøkkenleverandørene. 

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

Planlegg ditt drømmekjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet skal være en praktisk arbeidsplass, ha god atmosfære og et pent interiør. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal velge kjøkkenlø...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no