Herskapelig og herlig

Kjøkkeninnredning
I et helt vanlig hus fra 1960-tallet på Lillestrøm har en familie realisert drømmen om et flunkende nytt kjøkken i uvanlig utførelse. Alle skap er snekret for hånd av førsteklasses materialer med presise snekkerkunnskaper.
– Vi ønsket et kjøkken som vi kan leve med lenge og som tåler å eldes med sjarme, forteller paret som valgte å satse på ekstra høy kvalitet da de bestemte seg for å fornye kjøkkenet. De tok kontakt med et snekkerfirma for å gjennomføre sine planer. Målet var å skape et engelskinspirert drømmekjøkken med massive treskap og åpne vitriner. Stilen skulle være nostalgisk, tilpasset familiens personlige behov.

– Da resultatet av fornyelsen var sluttført var drømmen innfridd, sier huseierne.


Skreddersydd håndverk-kjøkken er utført av firmaet Grønli & Paixao på Strømmen i Akershus. Duk fra Poesi Interiør. Stolputer og liftgardin fra Åhléns.

Før den tid ble gamle skap fra 1960-tallet revet ut. Ved å fjerne et par vegger fikk de også åpnet opp for større areal. Veggene ble kledd med ny perlestaffpanel og i taket ble det lagt malte gipsplater. I overganger mellom vegg og tak er det montert profilerte lister med innfelt downlights for å gi rommet stemningsfull belysning. Mor i huset har i samarbeid med snekkerfirmaet kommet frem til innredningen av rommet. Selve snekkerjobben er utført av håndverksfirmaet som har solid fagkompetanse.
Skap og vegger er malt i samme behagelige vaniljefarge for å gi rommet lys atmosfære. Komfyren har sentral plassering med grueløsning omgitt av benkeplate i patinert bjerk. Treplaten er lakkert for å holde seg pen og for å unngå hyppig vedlikehold.
Det er mange gjennomførte detaljer å hvile øynene på i dette kjøkkenet. Her er profilriller i listverket og klassisk tallerkenhylle over oppvaskkummen. Servantarmatur og knotter i gammel stil utført i børstet messing er nok et bevisst designgrep i det stilsikre kjøkkenet, som er laget med tanke på et langt kjøkkenliv.

– Nå har spisestuen fått skikkelig konkurranse, det er nemlig her, i boligens hjerte, gjestene trives best, sier det fornøyde paret. 
 
Far i huset rører i suppegryta, omgitt av skuffer og skap der kjøkkenutstyret er plassert i nærheten. Komfyren har grueløsning med plass til innebygget avtrekksvifte.

Oppvaskkummen er stor og dyp utført i hvit porselen fra produsenten Lino. Blandebatteri kommer også fra Damixia. Over vasken er det montert en klassisk tallerkenhylle med plass til fargerikt porselen fra Wedgewood. Tinnfat er fra Bolia.

 

Tips:

  • Sjekk referanser når du velger håndverkskjøkken, og sørg for at bedrirten har godkjent mesterbrev.
  • Betal ikke på forhånd, men først når jobben er sluttført og du går god for resultatet.
  • Be om skriftlig tilbud, der alle kostnader er beregnet.
  • Få klargjort hvor lang tid arbeidet vil ta fra begynnelse til slutt.
 

Maling:

Kjøkkenskap og vegger er malt i hvit narciss fra Jotun. Halvblank.

Fordeler med norsk håndverkskjøkken i heltre:

  • Du får et personlig kjøkken skreddersydd til ditt behov med flere skisseforslag på ulike løsninger.
  • Lang levetid og ofte 30 års garanti.
  • Enkelt vedlikehold. Kan males om hvert 10 år.
  • Mindre firmaer som leverer håndverkskjøkken er ofte avhengige av ”positiv jungel-telegraf” og vil sette sin ære i å levere plettfrie vare og reparere småsaker uten tilleggskostnader.
  • Et middelstort kjøkken kan monteres opp på to dager.

Anbefalt av redaksjonen

23 oktober 2008

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Arkitektens kjøkken

Å utnytte plassen best mulig og satse på miljøvennlige produkter, var hovedtanken da arkitekt Mikael Pedersen skulle pusse opp kjøkkenet.

Nytt kjøkken til et par tusenlapper

Familien var lei av den blå kjøkkeninnredningen, og besluttet å male hele rommet, både vegger og innredning.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet...

Stramme linjer på kjøkkenet

Stramme linjer og skarpe vinkler er høstens nyheter på kjøkkenet.

Sort og sofistikert kjøkkenluksus fra uno form

’Black Oak’ fra Uno Form er stilig kjøkkendesign basert på luksus og passer til deg som har sansen for rene linjer, lekre materialer og et sterkt indivi...

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Interiørhjelp langt fra folk?

Trenger du interiørhjelp til feriehuset? Fjerninnredning kan være løsningen.

Slik gjør du et kjøkkenkupp

Drømmer du om nytt kjøkken, men har dårlig råd? Det er faktisk mulig å gjøre et kjøkkenkupp. Vi viser deg hvordan.

De viktige kjøkkendetaljene

Detaljene på kjøkkenet kan utgjøre forskjellen mellom irritasjon og glede.

Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no