Herskapelig og herlig

Kjøkkeninnredning
I et helt vanlig hus fra 1960-tallet på Lillestrøm har en familie realisert drømmen om et flunkende nytt kjøkken i uvanlig utførelse. Alle skap er snekret for hånd av førsteklasses materialer med presise snekkerkunnskaper.
– Vi ønsket et kjøkken som vi kan leve med lenge og som tåler å eldes med sjarme, forteller paret som valgte å satse på ekstra høy kvalitet da de bestemte seg for å fornye kjøkkenet. De tok kontakt med et snekkerfirma for å gjennomføre sine planer. Målet var å skape et engelskinspirert drømmekjøkken med massive treskap og åpne vitriner. Stilen skulle være nostalgisk, tilpasset familiens personlige behov.

– Da resultatet av fornyelsen var sluttført var drømmen innfridd, sier huseierne.


Skreddersydd håndverk-kjøkken er utført av firmaet Grønli & Paixao på Strømmen i Akershus. Duk fra Poesi Interiør. Stolputer og liftgardin fra Åhléns.

Før den tid ble gamle skap fra 1960-tallet revet ut. Ved å fjerne et par vegger fikk de også åpnet opp for større areal. Veggene ble kledd med ny perlestaffpanel og i taket ble det lagt malte gipsplater. I overganger mellom vegg og tak er det montert profilerte lister med innfelt downlights for å gi rommet stemningsfull belysning. Mor i huset har i samarbeid med snekkerfirmaet kommet frem til innredningen av rommet. Selve snekkerjobben er utført av håndverksfirmaet som har solid fagkompetanse.
Skap og vegger er malt i samme behagelige vaniljefarge for å gi rommet lys atmosfære. Komfyren har sentral plassering med grueløsning omgitt av benkeplate i patinert bjerk. Treplaten er lakkert for å holde seg pen og for å unngå hyppig vedlikehold.
Det er mange gjennomførte detaljer å hvile øynene på i dette kjøkkenet. Her er profilriller i listverket og klassisk tallerkenhylle over oppvaskkummen. Servantarmatur og knotter i gammel stil utført i børstet messing er nok et bevisst designgrep i det stilsikre kjøkkenet, som er laget med tanke på et langt kjøkkenliv.

– Nå har spisestuen fått skikkelig konkurranse, det er nemlig her, i boligens hjerte, gjestene trives best, sier det fornøyde paret. 
 
Far i huset rører i suppegryta, omgitt av skuffer og skap der kjøkkenutstyret er plassert i nærheten. Komfyren har grueløsning med plass til innebygget avtrekksvifte.

Oppvaskkummen er stor og dyp utført i hvit porselen fra produsenten Lino. Blandebatteri kommer også fra Damixia. Over vasken er det montert en klassisk tallerkenhylle med plass til fargerikt porselen fra Wedgewood. Tinnfat er fra Bolia.

 

Tips:

  • Sjekk referanser når du velger håndverkskjøkken, og sørg for at bedrirten har godkjent mesterbrev.
  • Betal ikke på forhånd, men først når jobben er sluttført og du går god for resultatet.
  • Be om skriftlig tilbud, der alle kostnader er beregnet.
  • Få klargjort hvor lang tid arbeidet vil ta fra begynnelse til slutt.
 

Maling:

Kjøkkenskap og vegger er malt i hvit narciss fra Jotun. Halvblank.

Fordeler med norsk håndverkskjøkken i heltre:

  • Du får et personlig kjøkken skreddersydd til ditt behov med flere skisseforslag på ulike løsninger.
  • Lang levetid og ofte 30 års garanti.
  • Enkelt vedlikehold. Kan males om hvert 10 år.
  • Mindre firmaer som leverer håndverkskjøkken er ofte avhengige av ”positiv jungel-telegraf” og vil sette sin ære i å levere plettfrie vare og reparere småsaker uten tilleggskostnader.
  • Et middelstort kjøkken kan monteres opp på to dager.

Anbefalt av redaksjonen

23 oktober 2008

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to...

Håndsnekret designkjøkken

Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Puss opp kjøkkenet - mellom

Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no