Bilde: Thomas Floyd

Høstens kjøkkentrender

Kjøkkeninnredning

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

På Bygg reis deg-messen på Lillestrøm har produsenter og leverandører vist seg frem for hverandre og forbrukerne. Vi i villa tok en titt på hva kjøkkenleverandørene kan tilby, og fant flere spennende saker.

Funksjonelt og lekkert
Camilla Müller er kjøkkenkonsulent hos Schmidt, og kan fortelle at smarte løsninger og stilrent design er blant høstens kjøkkentrender hos dem.

- En av nyhetene hos oss er ekstra lange skuffer, både til under- og overskap. De lengste skapene våre er 150 og 180 centimeter. Hos oss kan du også velge om du vil ha ekstra dyp benkeplate for å få bedre arbeidsplass. Da blir jo også skapene ekstra dype. Vi har også løst hjørneproblematikken ved å lage en hjørneskuff som gjør at man slipper å bruke karusell i skapet, forteller Müller.

Den slette, stilrene trenden vi har sett de siste årene, har nå nådd sin logiske konklusjon: grepløse fronter eller skapdører hvor håndtaket er så minimalt som mulig. Og vil du gjøre arbeidsområdet til enda mer av et blikkfang, har du nå muligheten til det.

Glass på vei inn
- Vi kan som eneste i Norge levere buet kjøkkeninnredning, sier Müller. De tilbyr i tillegg induksjonskokeplater som kan felles ned i benkeplaten, en og en, for det ultimate designerkjøkkenet.

Slette, skinnende fronter er fremdeles aktuelt, men i tillegg til høyglansede foliedører, vil vi nå få se glass brukt i større grad. Det forteller både Müller hos Schmidt og Terje Winterstad, daglig leder hos Fresh Interiør på Jessheim.

- Runde kanter, både på kjøkken og bad, er aktuelt nå om dagen. Glassfronter kommer også nå, sier sistnevnte.

Jordfarget eller hvitt?
Når det gjelder fargevalget er ikke nordmenn flest helt på linje med fargetrendene.
- Brunt er veldig in. Men folk har også begynt å gå tilbake til hvitt etter en stund hvor det har vært trendy med svart, forteller Müller.

Og Pia Engen, som jobber hos Norema kjøkkenstudio på Skårer, forteller om de samme tendensene.
-Det går mye i hvitt. Folk vil ha det trygge og trauste, sier hun.

Winterstad satser derimot på at det finnes nordmenn som våger å velge litt sprekere.
- Trenden heller mot jordfarger, gjerne olivengrønn eller champagnefarget. Det skal være duse farger nå, forteller han.

Mer enn bare kjøkken
Med stadig større bruk av åpne kjøkkenløsninger har nye behov og ønsker dukket opp hos bolgkjøperne. Hos Norema er trenden at kjøkken ikke bare er kjøkken lenger. Nå satser de på det de kaller full flex. Dette er fleksible løsninger som kan brukes i alle husets rom, ikke bare påå kjøkken eller bad.

- Vi startet med full flex fordi vi så at det er et stort marked for dette. Folk ønsker å skape en helhet i hjemmet og å oppnå den fine flyten mellom rommene, forteller Engen.

Full flex-løsningen gjør det for eksempel mulig å velge samme fronter til alle skap i huset. Garderobetskapet i gangen kan ha samme fronter som skjenken på stua, som har samme fronter som kjøkkenskapene. I dagens moderne boliger hvor dører gjerne blir erstattet med åpne løsninger, gir dette en helhetlig følelse i boligen når man beveger seg fra rom til rom.

24 september 2009

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to...

Håndsnekret designkjøkken

Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Puss opp kjøkkenet - mellom

Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no